Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
mrtwelvetrees
Mojster foruma

RIDEX avtodeli, so dobri ?

Napisal/-a mrtwelvetrees Po feb 10, 2025 8:52 pm

Kupujem amortizerje na avtodoc.... RIDEX .... je to za kaj ? Je ok ?
Izkušnje ?
Si vedel, da so semaforje Iznašli pri naftnih podjetjih za zapravljanje goriva in večanje dobičkov?

Uporabniški avatar
limas
Poznavalec foruma

Re: RIDEX avtodeli, so dobri ?

Napisal/-a limas Po feb 10, 2025 9:15 pm

Uporabniški avatar
Kukec
Stalni uporabnik

Napisal/-a Kukec To feb 11, 2025 6:31 am

Ridex je brand od autodoca, v kateri tovarni so narejeni pitaj boga, ogromno delov je kitajskih. Izkušenj z njim nimam, ker nekak nimam zaupanja v te smešno poceni avtodele.
Cene so verjetno z razlogom precej nižje. Če imaš namen avto imeti nekaj časa, svetujem kaj bolj preverjenega za par € več.

Uporabniški avatar
mihaing
Uporabnik

Kraj: Slovenc

Napisal/-a mihaing To feb 11, 2025 1:12 pm

Kaj pa ni narejeno na Kitajskem? Kupil sem za svojo S klaso prejšnji teden BOSCH pakne ter diske in glej ga zlomka Made in China. Za isti avto kupil Kumho gume, glej ga spet isto.

Pa časi ko so kitajci delali škart robo so že desetletje mimo. Nas ščijejo po desni.

Sem na druge avte veliko vgradil Ridex robe, tudi elektronskih delov in delalo vedno vse korektno. Kompresor klime za octavio je bil 120€, pri nas najcenejša varianta 370€, pa dela leta BP.

P.S. za Autodoc si snami amplikacijo ker so cene še precej nižje! Tole ropanje naših dilerjev nima meja več.

metor
Novinec

Kraj: GO

Napisal/-a metor To feb 11, 2025 4:05 pm

Njihove dele sem že vgrajeval in do zdaj nimam pripomb. Sicer raje kupim od dražjih znamk odvisno seveda za kaj se gre. Sem se pa naučil, da pogosto preverim tudi cene originala in včasih ugotovim, da je cena podobna, kot dražja konkurenca.
Don't worry, be happy ;)

Uporabniški avatar
limas
Poznavalec foruma

Napisal/-a limas To feb 11, 2025 4:35 pm

RIDEX: "Naše dele proizvajajo certificirane tovarne v jugovzhodni Aziji (Kitajska, Južna Koreja, Tajvan, Malezija), Turčiji in na Češkem . Sistemi vodenja kakovosti v teh podjetjih so v celoti skladni z mednarodnimi standardi ISO 9001, ISO/TS 16949, ISO 14001 in OHSAS 18001."

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Napisal/-a Blinder To feb 11, 2025 4:47 pm

Enkrat imel njihove ali diske ali ploščice ali oboje, piskalo je med 50 in 60 km/h, ne bi jih več kupil
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.

dejanb75
Nov uporabnik

Napisal/-a dejanb75 To feb 11, 2025 6:16 pm

Enkrat sem kupil blažilnike vrat prtljažnika Ridex na Autodoc. En se je polomil zelo hitro. Sem reklamiral in dobil dobropis. Vendar eno je blažilnik vrat ki stane par eurjev in jih zamenjaš v treh minutah, drugo so pa amortizerji, kjer je montaža večji del stroška. Po mojem se ti splača dat 100 eur več za kakšne, ki veljajo za dobre. In če se ti ne mudi počakaj na črni petek, ker je takrat res najceneje na Autodocu. In kot je že nekdo napisal, iz aplikacije na telefonu je ceneje.

Pa tudi zadnji brisalec sem kupil enkrat Ridex, naslednjič pa sem kupil raje Bosch

Uporabniški avatar
RedBaron
Poznavalec foruma

Kraj: Med Velenjem in Slovenj Gradcem

Napisal/-a RedBaron To feb 11, 2025 9:29 pm

Odvisno kateri del... Diske (prednje) mi je zvilo... sem reklamiral in dobil dobropis... potem vzel TRW, ki jih je ravno tako zvilo... na koncu sem vzel rabljen (skoraj nov) original (iz razbitega avta) in je bilo OK... tako da ni rečeno da je RIDEX res tak šit... disk je bil konkretno težak in na pogled kvaliteten... tudi embalaža je bila na nivoju!
Razna vodila za zavorne čeljusti so RIDEX ali STARK čisto OK. Tudi čez ploščice nimam pripomb...

Imajo pa zdaj RIDEX, RIDEX plus in RIDEX reman.

Konkretno za amortizerje, bi jaz raje dal nekoliko več in vzel kakšen TRW (imajo včasih ugodno ceno, za set 2 amortizerjev, malo poscrollaj), MONROE, ipd... moraš pa pri autodoc spremljati cene.. sestaviš košarico (vsaj 140€, da imaš zastonj dostavo) in potem čakaš... ko cena pade plačaš :tipk

In ja, cene v aplikaciji so cenejše kot na spletni strani :ue ampak OK, pač koristiš app..

Uporabniški avatar
mrtwelvetrees
Mojster foruma

Napisal/-a mrtwelvetrees To feb 11, 2025 10:03 pm

Se splača menajt tudi odbojnik vzmeti na zadnji premi (če se menja vzmet ki je počena) ?
Si vedel, da so semaforje Iznašli pri naftnih podjetjih za zapravljanje goriva in večanje dobičkov?

Uporabniški avatar
RedBaron
Poznavalec foruma

Kraj: Med Velenjem in Slovenj Gradcem

Napisal/-a RedBaron Sr feb 12, 2025 4:52 am

Ce se dosti vozi nalozen avto, ali kaksno prikolico in sta odbojnika zaradi tega ze naceta, potem menjava ni slaba ideja - ni to nek visok strosek.

Ce je zadeva kot nova, ne vidim smisla menjave.

madpanter
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a madpanter Sr feb 12, 2025 9:03 am

Amortizerje se kupuje Bilstein, KYB, Sachs in Monroe. Npr. pri VW so večinoma Monroe ali Sachs prva vgradnja. Najlažje ti je pogledat če so še originalni amortizerji gor če je nalepka na njih s kataloško številko in oznaka proizvajalca in take naročiš na autodoc. Kakor rečeno ne bi se tu igral pa neko poceni robo kupoval da prišparaš npr 10-20€ po komadu, ker je menjava kar veliki strošek, prav tako je od amortizerjev tudi odvisna stabilnost in vodljivost vozila. Je pa možno da jim delam krivico ampak jaz se, kar držim in kupujem OEM robo.

Na autodoc pa je najbolje preko aplikacije kupovati (je večji popust kot preko brskalnika) in kakor sem opazil je največji popust po navadi ob ponedeljkih.
AUTODOC popust za nove uporabnike (velja za naročila nad 50€):
1. Sledite povezavi https://interstitials.onelink.me/1036709825?pid=Sharing&af_c_id=AC31609319 za prenos AUTODOC aplikacije.
2. Vpišite vašo kodo kupona AC31609319 pri zaključku naročila
3. Prejmite vaš 10 € popust
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 29 gostov