Debate, ki niso vezane na ostala področja...
 
boštjan_01
Novinec
 
Prispevkov: 206
Pridružen: To avg 31, 2021 8:20 am

Re: Navigacija! (vse o navigacijskih napravah, kartografijah

Napisal/-a boštjan_01 Če jan 20, 2022 3:00 pm

Ko imaš že toliko strank...pa če bi kakšno usmerjevano tablo ob cesti postavil? DRSI/občina ne dovolita?

Saj jih že po telefonu opozorim in jim dam zelo enostavna navodila kaj morajo gledat ob cesti.
Veliko jih upošteva in se pripeljejo prav. Nekateri strogo sledijo navigaciji in bi se zapeljali tudi v vodo ali prepad če bi tako pokazalo. Sosedu se že poznajo leta in težko skače po stopnicah, po nepotrebnem.
 
svetilnik
Uporabnik
 
Prispevkov: 1006
Pridružen: Pe okt 31, 2008 6:15 pm
Kraj: Istra

Re: Navigacija! (vse o navigacijskih napravah, kartografijah

Napisal/-a svetilnik Pe jan 21, 2022 4:18 pm

MacTron je napisal/-a:svetilnik: Glede na to, da je medtem minilo ze 1 mesec in kljub nedavnem ponovnem vprasanju upam, da si si po pregledu se nekaterih virov ze sam odgovoril z DA, od leta 2018/19> je postalo placljivo. Vprasanje je sicer na mestu, kajti, ce si gledal skozi zgodovino, kjer sem ti razlagal ze l.2009: viewtopic.php?f=2&t=42590&p=1231888&hilit=poiplaza#p1231888 potem si naletel na poiplazo, kjer se pod rubriko download preusmerja na nov portal POIbase. Portal je nastal zaradi precejsnje kompleksnosti ze prej ogromne baze ne le garmin poi, pac pa tudi ostalih proizvajalcev ter seveda zaradi aplikacije.

Skratka, postalo je placljivo in hkrati tudi ostali portali z aktualnimi in osvezenimi POI-ji med drugim tudi https://www.scdb.info/en/countrycameralist/SLO/ V kolikor bi rad prihranil 9,95€ (letno) ti svetujem, da se samoiniciativno lotis gradnikov s temlem programom, s katerim si lahko sam izdelas lastno GPX, GPI (za garmin naprave): Extra_POI_Editor V6 kot mojo pomoc pa imas zgoraj link, ki ima pod detajli/indikatorji vkljucujoc zemljepisne sirine in dolzine. V Sloveniji se to se sezide, ko pricnemo pa z Italijo, se pa ta seznam razsiri na kar nekaj 100 strani. Srecno!


Mactron, ja, že nekaj časa nazaj sem naložil POIe Italije, kar mi je najbolj pomembno, Slo, Avstrije in Balkana, kar mi ni pomembno, toda mislim, da sem dobil gratis. Ni pa vse kot bi moralo biti, saj mi nekaterih že dalj časa stacioniranih radarjev v Italiji ne pokaže. Za teh 10 € se kakorkoli izplača.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 16 gostov