Debate, ki niso vezane na ostala področja...

danci1973
Uporabnik

Kraj: Maribor

Re: Kateri brisalci? (nasveti, povprasevanja)

Napisal/-a danci1973 Ne nov 10, 2019 4:07 pm

DePalmo je napisal/-a:Nato sem probal Zollex in so zdržali 3 leta, nato sem avto prodal. Sedaj sem imel Bosch AeroTwin cca eno leto in bojo zreli za menjavo, tokrat spet kupim Zollex.

Kje pa tržijo Zollex brisalce?

iron
Nov uporabnik

Napisal/-a iron Ne nov 10, 2019 4:49 pm

eshop petrol, carcentercerar itd

Uporabniški avatar
DePalmo
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Grosuplja

Napisal/-a DePalmo Ne nov 10, 2019 6:32 pm

Nevem, je že dolgo ko sem jih kupil. Našel sem jih pa s pomočjo googla.

Kar se pa tiče OEM brisalcev. Imel sem Peugeot in sedaj Kia, oboji so zdržali natanko eno leto, nato so oboji začeli puščati črte in na sploh niso več dobro brisali. Nekako tako kot Bosch in Valeo, Champion so pa odpovedali še prej.

Uporabniški avatar
DX5050
Novinec

Napisal/-a DX5050 Ne nov 10, 2019 10:22 pm

Jaz sem ravno prejšni teden montiral Zollex, ker so mi bosch začeli mazat (cca. 1leto stari). Zollex pa sem kupil v lokalni trgovini, z gumi materialom (Gumiz Kamnik) . Sem bil pa presenečen kako so zapakirani. Namreč na gumici je prav poseben kanalček, da se ne uniči že v škatli.

Bomo pa videli koliko časa bodo zdržali.....

Aja še cena, mal za občutek ... Lansko leto sem dal za bosch 20€, letos Zollex 11,70€ (dolžine 600mm).
Suzuki Swift Sport 1.4 Boosterjet 2022

Uporabniški avatar
limas
Poznavalec foruma

Napisal/-a limas Ne nov 10, 2019 11:08 pm

Ameriško tržišče preferira tak vrstni red:
Bosch 26A ICON – Best Wiper Blades to get right now. ...
Rain-X Latitude – Most Recommended. ...
ANCO 31 Series. ...
Valeo 900 Series. ...
Aero OEM Premium. ...
RainEater G3 – Best High Quality All-Seasons Wipers. ...
Trico Force.

Za zimske razmere:
The Best Winter Wiper Blades.
1 Rain-X Latitude Wiper Blade.
2 AERO Quality All Season Beam Windshield Wiper.
3 Anco Winter Wiper Blade.
4 Bosch Icon Wiper Blade.
5 TRICO Extreme Weather Winter Wiper Blade.
6 Rain-X 2-IN-1 Water Repellency Wiper Blades.
7 Michelin Stealth Ultra Windshield Wiper.

Na EU trgu verjetno niso vsi dostopni.

Uporabniški avatar
DePalmo
Poznavalec foruma

Napisal/-a DePalmo Po nov 11, 2019 6:30 pm

Ne, niso. Lansko leto sem hotel Bosch Icon in jih nisem dobil pri nas (letos je mogoče kaj drugače), nisem pa hotel naročevati preko luže ker nisem vedel če bojo priloženi pravi adapterji.

Sem pa verjetno gledal isto tabelo, zato je takrat tudi bila želja po Bosch Icon.

Uporabniški avatar
zk_eu
Novinec

Napisal/-a zk_eu Sr jan 22, 2020 5:48 pm

Evo, sem za naš drugi avto vzel Silux wipers. Danes montirani, samo dež še mora iti. Sporočim kako se obnesejo.

Me pa vedno preseneča kako so te hišne znamke lepo pakirane :D.

Uporabniški avatar
limas
Poznavalec foruma

Napisal/-a limas Sr jan 22, 2020 7:00 pm

Načeloma je vsak silikonski brisalec dober. Dlje traja in je bolj učinkovit.
Plastični hitro otrdijo in praskajo steklo.

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Napisal/-a Ivan36 Če jan 23, 2020 6:58 am

Evo, sem za naš drugi avto vzel Silux wipers.

Sem pogledal za te brisalce pa jih nimajo za Espace samo 65cm uni dolgi 75 cm pa ne tako, da letos bom dal gor kao original od RENAULT, to je komplet z nosilcem in brisalcem 14€ po kosu ali 21€ odvisno kere bom izbral. So pa še vedno cnejši od VW Sharan, komplet original 75€ oba 65cm, ker desni malo ukrivljen, da lepo sede in širina U nosilca 9mm :roll: :shock: :twisted: normalni U nosilci so 6 mm široki :lol:

Uporabniški avatar
zk_eu
Novinec

Napisal/-a zk_eu Pe jan 24, 2020 11:25 am

Si ziher? Ker imajo ogromno mer. Samo ne iskati po avtu, ampak po meri. Za Focusa sta recimo 700 mm oba.

Drugače pa ne vem kaj bi rekel. Tekočino, ko si čistim šipe med vožnjo, mi malo mažejo. Skratka, sporočim še po dežju. Če ne pa letijo dol.

Sem pa pri Insigniji, ko sem zadnjič naročil iz Ebaya, dobil ponaredek (ali so bili pa trdi, kaj jaz vem). Sem mislil, da bom znorel ob dežju in sem dal 3 leta stare nazaj gor. Na srečo Ebay support te stvari reši v enem dnevu.

Nato sem naročil enake z Autodoca, ker sem imel ravno še nekaj naročil. Ti pa ne pustijo niti črtice vode za seboj. Tako, da Boschovi Aero Twin so res preverjena zadeva.

bum1
Nov uporabnik

Napisal/-a bum1 To dec 03, 2024 9:21 pm

Ker na mojem polotu (in tudi na dosti ostalih VW modelih) original metlice nagravžno škripajo, preskakujejo in puščajo vodno sled ravno v vidnem polju, sem v "lovu" za metlice, ki bi brisale, tako kot je potrebno.

- Bosch Aerotwin: po nekaj dneh začnejo škripati,
- SWF: prav tako pušča vodno sled v vidnem polju in tudi kmalu začnejo škripati,
- Valeo Canopy: ob "hladnejšem" vremenu (blizu ničle), zaškripajo ko gredo navzgor, voznikova metlica pušča vodne sledi, ko gre navzdol.

Ne vem a je problem v nosilcih (na pooblaščencu pravijo, da so nosilci OK) ali je res kvaliteta metlic tako slaba? Nikoli na nobenem od prejšnjih vozil nisem imel težav z metlicami.

Poskusiti moram še Valeo Silencio in pa na netu sem zasledil "Beast Wipers". Glede "Beast Wipers" mi je čudno, da jih trži samo Withcar in da ni nobenega zadetka o tej znamki na tujih spletnih straneh. Jih je mogoče že kdo preizkusil? Zanimivo, Bosch Aerotwin za polota ima oznako A863S, Beast Wipers pa WA863S.

Takole v praksi delujejo original metlice:
https://www.youtube.com/watch?v=zLXqI85ZmZg

Takole original metlica na voznikovi strani pušča vodno sled:
https://img.motor-talk.de/KgG5Uu2vPpU7_rfB.59.jpg

danci1973
Uporabnik

Napisal/-a danci1973 To dec 03, 2024 10:26 pm

Po mojih izkušnjah so Bosch Aerotwin in SWF vrhunske metlice, ki odlično delujejo. Valeotovih še nisem imel, ampak dvomim, da so kaj bistveno slabše. Seveda pa nobene niso večne, tako da jih je treba vsake 3-4 leta menjat...

https://www.youtube.com/shorts/x6q6XDyISzU

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Fan To dec 03, 2024 11:02 pm

X2
Sam uporabljam Bosch Aerotwin in na vw mi delujejo OK.
So stekla čista?
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

bum1
Nov uporabnik

Napisal/-a bum1 Sr dec 04, 2024 9:10 am

Na dveh ostalih znamkah, ki jih imamo, so Bosch Aerotwin vrhunski, brez pripomb. Samo pri meni glasno zaškripajo, ko gredo navzgor. Ne vem, mogoče sem naletel na slabo serijo, čeprav tudi na tujih forumih nekateri pišejo o razočaranju nad Boschevimi metlicami.

Avto je star še ne 1 leto in pol, pa imam že četrti par metlic. :roll:

In steklo je čisto, razen če ga moram temeljito očistiti pred vsako vožnjo. ;)

Tudi vosek ne more bit krivec, ker ga ni. Kot sem že napisal, pri prejšnjih vozilih nikoli nisem imel problemov z metlicami. Vedno so brisalci brisali kvalitetno in tiho. Do sedaj (VW).

dejanb75
Nov uporabnik

Napisal/-a dejanb75 Sr dec 04, 2024 9:45 am

Ne vem a je problem v nosilcih (na pooblaščencu pravijo, da so nosilci OK) ali je res kvaliteta metlic tako slaba? Nikoli na nobenem od prejšnjih vozil nisem imel težav z metlicami.

Mogoče je problem v nosilcu. Na pooblaščencu pravijo da os OK, vendar oni so itak pooblaščeni da si ne delajo dela tam kjer ga ni treba. Pri mojem 20 let starem avtu škripa le levi brisalec, ne glede na to kakšno metlico montiram. Hotel sem zamenjati nosilec, vendar ker ga nisem uspel sneti (ker se j z leti "zapekel") sem pustil to za prihodnost.

Svetujem ti da pogledaš kateri brisalec škripa, tako da dvigneš najprej enega in poženeš, potem pa še drugega. Pred tem se prepričaj da lahko poženeš dvignjenje brisalce da ti ne zadanejo pokrov motorja. Če škripa le en in še to samo v eni smeri je zelo verjetno ročica (oz. nosilec). Če sta enaki ju poizkusi zamenjati - levo na desno in obratno. Nekateri ročice celo ravnajo oz zvijajo, vendar jaz ne bi ker ne veš v katero smer...

danci1973
Uporabnik

Napisal/-a danci1973 Sr dec 04, 2024 9:51 am

bum1 je napisal/-a:Avto je star še ne 1 leto in pol, pa imam že četrti par metlic. :roll:

Torej je avto še v zakonsko zagotovljeni garanciji? Pusti jim ga tam in naj uredijo, kakor vejo in znajo. Če skačejo, ropotajo in (ne)čistijo tako, kot na videu, ki si ga objavil, potem je to nesprejemljivo in tudi ni varno.

Ali pa zadevo uredi sam, kot je prikazano na videu, ki sem ti ga objavil par objav nazaj.

boštjan_01
Uporabnik

Napisal/-a boštjan_01 Sr dec 04, 2024 10:10 am

bum1 je napisal/-a: Avto je star še ne 1 leto in pol, pa imam že četrti par metlic. :roll:

Si pomislil, da zagotovo ni problem v metlicah?
Še nikoli nisem kompliciral z brisalci. V trgovini samo pogledam pravilno dolžino in da me cena ne vrže na rit. Sploh ne vem katere znamke imam. Vedno zadovoljen, vsaj 3 leta.

Zamenjaj z drugim avtom, boš takoj videl kje je problem. Brez odkrivanja tople vode. Danči je prilepil posnetek kako se nastavijo brisalci, minuto dela.

Uporabniški avatar
Kukec
Stalni uporabnik

Napisal/-a Kukec Sr dec 04, 2024 10:35 am

To je 100% kakšna konstrukcijska napaka, ali kot brisalca glede na steklo ni pravilen ali pa hitrost.
Bosch aerotwin so na mojem avtu že 4 leta, in brišejo enako dobro kot prvi dan. Po obrisu ne pušča nobene meglice, karkoli škirpa... že pri minimalni količini dežja lepo obriše in ne pušča sledi.

bum1
Nov uporabnik

Napisal/-a bum1 Sr dec 04, 2024 11:19 am

danci1973 je napisal/-a:Torej je avto še v zakonsko zagotovljeni garanciji? Pusti jim ga tam in naj uredijo, kakor vejo in znajo. Če skačejo, ropotajo in (ne)čistijo tako, kot na videu, ki si ga objavil, potem je to nesprejemljivo in tudi ni varno.

Verjemi, da sem to že naredil. Celo produktni tehnik s Porsche Slovenija je prišel in potrdil, da zadeva ni ok. Da bo poslal vprašanje proizvajalcu in da dobim odgovor. Odgovora nikoli nisem dobil. Ko sem na pooblaščencu (po več kot pol leta od sestanka) vprašal kaj je z odgovorom, so se nekaj motali ven in mi naprej vrgli, da sem "malo bolj pedanten", dobil sem celo vprašanje "ali brisalci opravljajo svoje delo?" in na koncu, da sem "edini, ki si dam toliko opravka s tem".

Uporabniški avatar
DePalmo
Poznavalec foruma

Napisal/-a DePalmo Sr dec 04, 2024 11:24 am

Tisto sled ki si jo dal na sliki je nekaj na šipi in to ni voda. Ti svetujem da jo očistiš, ampak se mi zdi da navaden stelex ne bo zadost. Uporabi kaj močnejšega, nato jo zalij z vodo da vidiš če je čista ali so še kakšne sledi.

Da ti brisalci preskakujejo oz. škripajo, je napačen kot roke. Ti je nekdo že objavil video kako to nastavit, morajo pa brisalci biti pravokotno na šipo. Takrat ne bodo več škripal oz. preskakoval.

Možno je tudi da je vzmet v roki slaba, ampak to se ponavadi naredi na starejših avtih in ne na leto starem. Ko sem jih menjal na svojem prejšnjem avtu, je imel nekje 14 let. Takrat pa je bila razlika, ampak mi je tudi več vode puščalo na steklu. Te težave ti nimaš. Še ;)
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 21 gostov