Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Kristjan123
Uporabnik

Re: Stroški servisov - vse znamke/modeli

Napisal/-a Kristjan123 Če okt 03, 2024 6:37 pm

Sej se razumemo 170 eur so te "ostrigli" za delo. Ce bi se pustil bi te "ostrigli" še 120 eur za 5 litrov olja. Če bi bil tiho in samo dal ključe bila cifra z dolivanjem vitrexa in se kaksno "pravljico o kontrolnih točkah " tja proti 400 eur ;)

lada2103
Novinec

Napisal/-a lada2103 Če okt 03, 2024 6:49 pm

Chevrolet Aveo 1.3 D, zadnjih 340 kkm...redni servis v garaži doma. Dexos2 4 litre, oljni filter, vsake toliko zračni filter, filter goriva prvič pri 180 kkm nič posebej umazan, pranje šip Lidl ali Hofer tekočina...in smo na 15000 km približno v povprečju na 50 EUR. Avto dela kot urica, pije malo...od leta 2012 do danes ni videl servisne delavnice strokovnega pooblaščenca. Morda bom začel razmišljati, da ljudje vozijo avte na servis, da jim jih pokvarijo.

Kristjan123
Uporabnik

Napisal/-a Kristjan123 Če okt 03, 2024 7:34 pm

Ja določeni modeli starih avtov servisirani v lastni režiji so res smešno poceni za vzdrževat. Naš bivši clio 2 1.5 dci je vsako leto dobil olje in filter za cca 40 eur pa pivo sva spila s kolegom, ki je imel dvigalo :). To sem vleku od 2008 do 2017 pol sem mu pa prvošču velik servis za celih 230 eur :) pri fantu ki ima svoj popoldanski sp drugac pa dela na pooblaščencu se pravi 9 krat po 40 eur + 230 eur = 590 eur v 10ih letih. Tolko si upajo na kakem pooblaščencu vzet za en redni servis če dobijo" tapravo ovco"....

boštjan_01
Uporabnik

Napisal/-a boštjan_01 Če okt 03, 2024 9:25 pm

Na servisih računajo natančno toliko kolikor so stranke pripravljene plačat. Dela jim ne zmanjka.
Pred 2 leti nisem plačal dela niti pol toliko kot tukaj omenjate + material. Za veliki servis.

Ne vem zakaj bi vozil k dragim serviserjem. Razumem za nov avto prvi servis, da se vidi, če so kakšni opilki, čudna svinjarija. Drugače ne vem kaj bi delal pri zlatarjih.
Če je nekomu to fensi, zakaj pa ne. Meni ni.

Sicer se pa rabljeni avti z znano zgodovino na pooblaščenem servisu prodajajo pretirano višjih cenah. Ne razumem zakaj se sploh pizdite.

Uporabniški avatar
xxl
Mojster foruma

Napisal/-a xxl Če okt 03, 2024 9:59 pm

Ti ne veš zakaj bi vozil na drag servis, jaz pa vem, ker 10 let ali 200 000 km bolj mirno spim.
Alfa v srcu,upam,da še kdaj v moji garaži.

Kristjan123
Uporabnik

Napisal/-a Kristjan123 Pe okt 04, 2024 6:22 am

Poglej vsi razumemo, da če pogojujejo garancijo s servisiranjem pri njih pač nimaš druge. Ostaja pa dejstvo da te vozijo "žejnega čez vodo". Za razumnega človeka je davčno potrjen račun na katerem je pravo olje in pravi filter ter gor storitev menjave enako dober kot recimo "štempelj v knjižici". Pa tudi če je vse skupaj 100 eur namesto večkratnik tega. Motor pa zaradi manjka štemplja tudi ne bo zaribal.... če pa ti misliš, da je servisiranje na pooblaščencu "bolj strokovno" zelo odvisno komu pride avto v roke in koliko svobode mu puščajo pri delu. Poznam zgodbe dobrih serviserjev, ki so jih na pooblaščencu silili v nečedne rabote sam, da se je več zaslužilo.... Po mojih izkušnjah če dobis mojstra za določeno znamko se ga drži kot klopa. Za olje menjat je pa je dober vsak oziroma uporabljaj tistega, ki ti je najbliži.

boštjan_01
Uporabnik

Napisal/-a boštjan_01 Pe okt 04, 2024 6:55 am

Jaz že celo življeje mirno spim, pa sem imel avto z pol milijona kilometrov. Tako uživam v spanju, da si še sredi dneva malo počinem. 8)
Vsak po svoje, sam se odločiš kako boš zapravljal svoj težko prigaran denar.

Če plačaš vsako leto 100€ več in pri prodaji 8-10 let starega avta zahtevaš 1500-2000€ več, samo zato ker imaš neko zgodovino. Prej bi rekel, da si še zaslužil zraven. V čem je problem? Da si še premalo zaslužil?

Se strinjam, meni je bolj pomembno imeti dobrega/zanesljivega mehanika, kot pa tisti štempelj.

Za razumnega človeka je davčno potrjen račun na katerem je pravo olje in pravi filter ter gor storitev menjave enako dober kot recimo "štempelj v knjižici".
Papir vse prenese. Avto imam za vožnjo, ne zaradi birokracije. Sem DDV zavezanec, birokracije imam vrh glave že brez avta.

Uporabniški avatar
xxl
Mojster foruma

Napisal/-a xxl Pe okt 04, 2024 7:24 am

Torej, vi dva, če bi imela Toyoto hibrid, bi raje po svoje servisirala, kot imela 10 let ali 200000 km jamstva? Ok, fanta, ok.

boštjan_01
Uporabnik

Napisal/-a boštjan_01 Pe okt 04, 2024 8:10 am

Nikomur ne govorim kaj mora ali ne sme. V čem je problem? Sami givorite, da so serviserji predragi in jih vseeno vozite k njim. Ne razumem logike. Ko si kupil avto si že vedel kaj te čaka. Zakaj sedaj pizdite?

Kristjan123
Uporabnik

Napisal/-a Kristjan123 Pe okt 04, 2024 8:20 am

xxl je napisal/-a:Torej, vi dva, če bi imela Toyoto hibrid, bi raje po svoje servisirala, kot imela 10 let ali 200000 km jamstva? Ok, fanta, ok.

Jo ne bi imel iz tega razloga pa še kakšnega drugega...

Vse preveč ljudi se ravna po načelu "kamor je šel bik naj gre še štrik"
se pravi če sem dal 30k za avto bom zdaj požrl še 300 ali celo več eur za 5 l olja in filter navsezadnje imam garancijo če bo kaj crknilo

Ko ti nekaj kao dajo te na drugi strani stisnejo zdej na tebi je če sprejmeš te njihove pogoje ...

Kristjan123
Uporabnik

Napisal/-a Kristjan123 Pe okt 04, 2024 9:14 am

Za razumnega človeka je davčno potrjen račun na katerem je pravo olje in pravi filter ter gor storitev menjave enako dober kot recimo "štempelj v knjižici".
Papir vse prenese. Avto imam za vožnjo, ne zaradi birokracije. Sem DDV zavezanec, birokracije imam vrh glave že brez avta.[/quote]

Si narobe razumel mislil sem da če meni nekdo ob prodaji pokaže račune za servisiranje mi je to enako verodostojno kot štempelj v servisni od pooblaščenca.

Kar zadeva birokracijo je je itak preveč se strinjam :(
Sam roko na srce enkrat na leto ko servisiraš pa spet ni tako težko prepognit račun dat v sovoznikov predal v kuverto (vsaj tako imam jaz) in to potem ob prodaji pokažeš kupcu...

Uporabniški avatar
xxl
Mojster foruma

Napisal/-a xxl Pe okt 04, 2024 9:35 am

boštjan_01 je napisal/-a:Nikomur ne govorim kaj mora ali ne sme. V čem je problem? Sami givorite, da so serviserji predragi in jih vseeno vozite k njim. Ne razumem logike. Ko si kupil avto si že vedel kaj te čaka. Zakaj sedaj pizdite?

Posplošuješ, jaz se ne piz*im, meni ta sistem odgovarja, da pa poskusim iztržiti popust, pa je samo dodaten plus, mar ne?

metor
Novinec

Kraj: GO

Napisal/-a metor Pe okt 04, 2024 3:11 pm

xxl je napisal/-a:Torej, vi dva, če bi imela Toyoto hibrid, bi raje po svoje servisirala, kot imela 10 let ali 200000 km jamstva? Ok, fanta, ok.

Zase vem, da bi sam servisiral, morda bi peljal k njim kakšno leto ali še to ne.
Da bi pa deset let bil v dvomih in skrbeh, če je bilo vse menjano in tako, kot je treba, ne hvala. Ob tem pa še plačeval drage zneske, ko je potrebno kaj uveljavljat se pa izmikajo, kot vsi dan danes. Kolikor prišparam v teh letih si pa na lastne stroške kaj izrednega menjam, če je treba.
Ampak to sem jaz, vsak ve zase, kaj mu odgovarja.
Don't worry, be happy ;)

cc09
Uporabnik

Napisal/-a cc09 Po okt 14, 2024 11:31 am

Ve kdo zakaj bi mehanik med servisom toyote hibrid (po tem ko je zamenjal olje in vse ostalo) odpeljal avto 1 km "daleč", ga tam imel dobro uro prižganega, in se potem vrnil na servis? Je to lahko karkoli v zvezi s servisom, test baterije, itd? Poraba na tej vožnji je bila 15l na 100 km, od dobre ure je 4 min bil vžgan motor, ostalo je v načinu EV. Meni je vseeno, če je šel z njim domov, na malico, itd, to me sploh ne moti. Ni stvar v tem. Zanima me kaj bi teoretično lahko delal z avtom in da je kakorkoli povezano s servisom.

Zdaj imamo aplikacije in pač vemo kje in kdaj je avto.

boštjan_01
Uporabnik

Napisal/-a boštjan_01 Po okt 14, 2024 1:14 pm

To ni nič nenavadnega. Nimajo vsi serviserji vse opreme in si med seboj "pomagajo"
Mogoče je šel v drugo delavnico prevejat zavor.
Da ne bomo odkrivali tople vode, vprašaj serviserja.

cc09
Uporabnik

Napisal/-a cc09 Po okt 14, 2024 1:22 pm

Uradni servis.
Šel je pa do nekega parkinga pred blokom.

Vprašal že bom, brez skrbi. Ampak rad bi bil pripravljen.

nasamorpheus
Novinec

Napisal/-a nasamorpheus Po okt 14, 2024 4:10 pm

Jaz sem za Toyoto zmetal 5 servisov plus enega velikega na 90k od septembra 2020.. od 250 eurov do 350 so bili "ne ta glavni", velik na 90k pa je bil 600 EUR plus. Ko sem ga kupil so mi lagali in mi dali v roke cenik za 10 let naprej ki seveda ne drži, cene so za najmanj 25 pošto visje. Cenik imam doma, v drobnem tisku piše da se cene lahko spremenijo. Rezultat je pa to da bom višek denarja ki sem ga napraskal čez par let porabil za katerokoli drugo znamko, sam Toyoto ne. Garancija pa ne velja 10 let to so bedarije, 5 let ostalo pa samo na hibridni sklop in baterijo, pod neznanimi pogoji.

cc09
Uporabnik

Napisal/-a cc09 Po okt 14, 2024 5:14 pm

Ja, sej vsi uradni servisi lupijo, ampak kar je preveč je pa preveč. In to pri toyoti je preveč.

meganer
Uporabnik

Napisal/-a meganer Po okt 14, 2024 6:21 pm

Meni je 6 let nazaj rekel za 2.0hdi redni servis 380 eur ker sem domačin.

Sem se samo nasmejal in lepo zahvalil za klic.
So mu pa vzeli že ene 5 znamk katere je zastopal.

Kristjan123
Uporabnik

Napisal/-a Kristjan123 Po okt 14, 2024 6:42 pm

Dela imajo kljub takim cenam se zmeraj dovolj. Ne bos verjel koliko ljudi je tehnično nepismenih in vse dokler je tam do 500 eur je ok pa tudi če je to samo 5l olja in oljni filter... Druga stvar vse kar je vozil proračunskih uporabnikov se itak servisira zaradi garancij na pooblaščencih in tam dvomim da kdo komplicira za par 100 eur . Za primetr fotr od kolega je bil rajonc na ministrstvu za kmetijstvo imel je takrat v uporabi Toyoto Rav. Skratka na terenu v en klanc mu je uspelo unicit sklopko. Ko so na servisu dobili avto so klicali za potrditev ker je bilo kao "malo večje popravilo" ne vem kaj so točno nalozili zraven vem, da je bil menjalnik ok verjetno so menjali se dvomasni vztrajnik... Račun je bil skoraj 4k eur in to je bilo leta 2011.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 36 gostov