Stran 1 od 1

preko dvojne polne na kolesarsko stezo

Objavljeno: Po mar 25, 2024 12:11 pm
Napisal/-a pistON
Tukaj:
https://www.google.com/maps/@46.1738157,15.6022834,3a,75y,86.85h,90t/data=!3m7!1e1!3m5!1sDG6mKzHOfays_0PA3XoRDg!2e0!6shttps:%2F%2Fstreetviewpixels-pa.googleapis.com%2Fv1%2Fthumbnail%3Fpanoid%3DDG6mKzHOfays_0PA3XoRDg%26cb_client%3Dmaps_sv.tactile.gps%26w%3D203%26h%3D100%26yaw%3D85.457855%26pitch%3D0%26thumbfov%3D100!7i16384!8i8192?entry=ttu

je kolesarska steza na isti ravnini s cesto in je ločena z dvojno polno črto. Cesta je pa preozka, da bi se lahko srečala 2 avta in če nočemo, da eden zapelje v graben, mora drugi malo na kolesarsko. Preko dvojne polne!!! Saj ne, da bom sedaj kar kolesarja povozil, ampak moram se umakniti, sicer bo nasproti vozeči končal v grabnu. Zagotovo.
Kaj, če me v tem primeru vidi policaj? Zapeljal sem preko dvojne polne. (recimo, da kolesarja takrat niti ni tam)

Re: preko dvojne polne na kolesarsko stezo

Objavljeno: Po mar 25, 2024 4:55 pm
Napisal/-a esem
Saj si že vse povedal.
Žal še en primer nesposobnosti (prometnih) birokratov. Morala bi obstajat neka (pravniška?) služba, ki bi take - ne samo prometne - nesmisle oz neumnosti regulirala/popravljala/uredila na vse možne načine, lahko celo tožila, če drugače ne bi bilo efekta. Žal smo od tega še zelo daleč...

Re: preko dvojne polne na kolesarsko stezo

Objavljeno: Po mar 25, 2024 5:00 pm
Napisal/-a RUNAČ
Kolikšna je dolžina tega odseka - cca. 500m? Me prav zanima kdo je odobril tale projekt.

Po striktnem upoštevanju predpisov bi se moral nasproti vozeči ob vsakem srečanju umakniti oz. zapeljati s ceste. Tisti kateri vozi ob dvojni črti, katera razmejuje kolesarsko stezo s cestiščem, tako ali tako ne sme zapeljati čez to dvojno črto, ker je to hujši prekršek.

Tule bi bilo bolje, da sploh niso šli risati kolesarske proge. Verjetno so bila v igri kakšna sredstva, ter manjko prostora, potem so pa iznašli tole varianto, ki je skregana z vsako logiko.

Re: preko dvojne polne na kolesarsko stezo

Objavljeno: Po mar 25, 2024 5:13 pm
Napisal/-a mišek
Tole pa poznam, to je vonarska cesta, iz sodne vasi proti rogaski. Tule smo dost prefural se v casu ko ni blo kolesarske. Zdaj sem se pa preselil, takna niti ne vem vec kak je. Kolo se mi zdi gre to do zeleznice takle ob cesti, potem naprej je pa loceno od ceste, posebej spura, vmes lesene ograje.

Re: preko dvojne polne na kolesarsko stezo

Objavljeno: Po mar 25, 2024 5:32 pm
Napisal/-a whitee
Poznana cesta, sem tudi jaz iz tistih krajev. Jaz se ponavadi peljem bolj po sredini, če je pa nasproti avto, pa pač preko dvojne črte, saj nimaš kaj drugega naredit.

Re: preko dvojne polne na kolesarsko stezo

Objavljeno: Po mar 25, 2024 10:01 pm
Napisal/-a nasamorpheus
Pač rovte, pri nas v Ljubljani ni težav, če pa so Zoki zadeve hitro porihta. P.s. malo za hec mal pa Tut za res

Re: preko dvojne polne na kolesarsko stezo

Objavljeno: Po mar 25, 2024 10:24 pm
Napisal/-a boštjan_01
Saj te ceste so po celi sloveniji, vsak dan več. Ceste da se dva osebna komaj srečata, ob cesti meter globok jarek ali ograja. Bog ne daj, sa se ti pripelje traktor ali kombajn. Teoretično se je nemogoče srečat. Sedaj pa še dodatno rišejo kolesarske poti, brez širitev cest. Kot da so kolesarji glavni na cesti.
Mi imamo stadarde še iz časov juge, ko so še bili fičoti aktualni. Širina in osne obremenitve gredo v kontra smer. Enako je v mestih, pri semaforju imajo kolesarji prednost. Neverjetno kakšne budale pišejo predpise.

Razlaga pristojih organov je bila, da se pelješ po levi strani in če se pripelje nasproti vozilo, se lahko umakneš na kolesarki del. Vendar ne smeš ovirat kolesarjev.
V praksi to pomeni, če ni kolesarjev se promet odvija povsem normalno. Če pa je veliko kolesarjev, morajo ostala vozila čakat tako dolgo, da se sprosti kolesarska. To lahko traja več minut in ne moreš nikamur, razen vzratno.

Re: preko dvojne polne na kolesarsko stezo

Objavljeno: To mar 26, 2024 7:10 am
Napisal/-a ban
Če bi bila tukaj črtkana črta bi bilo vse ok, ne vem zakaj so dali polno, in to celo dvojno, mogoče so pa cestarji zaj***. Zdej ceste so kakršne so, v času fičkov so bile dovolj široke, samo problem je v tem ker so se v zadnjem času avtomobili nenormalno razširili v vse smeri. Tukaj je en članek na to temo https://www.avtomobilizem.com/novice/bi ... 9-01-2024/
Ceste razširit je pa velikokrat mission impossibile. To pomeni, da je potrebno prvo odkupit vsa zemljišča ob cesti, to je ponavadi xyz lastnikov z vsak svojimi zahtevami glede cene, eni hočejo bajno obogatet za tistih par m2 travnika, če ne prodajo se gre v razslastitev, to je spet en dolgotrajen postopek na sodišču, pa pritožbe..., potem projektna dokumentacija, izvedba...