Za vse kar ne paše pod ostale debate, prosti čas...

Uporabniški avatar
soso
Uporabnik

Kraj: maribor

TV

Napisal/-a soso Ne feb 16, 2025 8:27 pm

Pozdrav
Odločam se med tema dvema TV, nezahteven uporabnik, igrice se ne igrajo. Po karakteristikah je Heisense v rahli prednosti, tudi chat gpt tako pravi, me pa malce bolj vlece k Samsungu, mogoce zato, ker smo do sedaj doma vedno imeli Samsung in bili zadovoljni, prav tako so vodilni proizvajalec že vrsto let. Kakšna je nasploh kvaliteta Heisense? Cenovno sta oba zelo podobno.
Samsung QE65Q70DATXXH vs. Hisense 65E7NQ PRO
AH NI NAM LAHKO!

Uporabniški avatar
mrtwelvetrees
Mojster foruma

Re: TV

Napisal/-a mrtwelvetrees Ne feb 16, 2025 8:56 pm

Prvo, bodi pozoren, če hočeš imeti številčnico na daljincu, mislim da jo ima samo še Philips (nisem 100%)
Drugo, kvaliteta je zelo padla, novejši tvji se kvarijo, v roku 5h let jih dosti ckrne (napajalnik, ledice za osvetlitev)
Glede kvalitet raje Samsung kot Hisense, glede funkcij Hisense pred Samsung.
Poglej še za TCL, so ugodni, imajo več garancije (mislim) in določeni modeli boljše zvočnike (se pozna).

Če boš vzel Android OS boš imel več let možnosti nalagati appe, glede na ostale proizvajalce.

Obvezno vsaj Qled, če pa gledate dosti tv iz kotov (recimo jedilnica pod kotom v dnevnom) je OLED najboljše.

Če imaš operaterja T2 poglej v klubu imaš določene modele na obroke in nekatere cene so ok, sploh TCL.
Si vedel, da so semaforje Iznašli pri naftnih podjetjih za zapravljanje goriva in večanje dobičkov?

Uporabniški avatar
DePalmo
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Grosuplja

Napisal/-a DePalmo Po feb 17, 2025 8:56 am

Jaz bi samo to dodal. Sam sem hotel TV ampak me netflix in podobno ne zanima, hotel sem predvajati svojo zbirko filmov in serij. Ampak Hisense NIMA Androida, ima nek svoj sistem kateri trdi da zna predvajati marsikaj vse dokler dejansko hočeš to predvajati. Tam se je pa zataknilo in ni predvajalo nič, zato sem dokupil TV Box z androidom in sedaj predvajam vse preko te škatlice. TV imam dobesedno samo za ekran, nič drugega.

Tako da če ti je to pomembno, glej da bo imel Android/Google TV sistem. Tukaj si lahko nato tudi naložiš tudi marsikatero aplikacijo, na Vida OS (hisense) pač ne.

Ti pa priporočam da si greš TV ogledat v živo. Meni je slika na (OK, vsaj mojem) Hisensu dobra, medtem ko sem gledal druge priznane in dražje modele, nekateri nekako spremenijo barvo slike da je še dober film zanič. In se tega ne da popravit.

krimič
Novinec

Napisal/-a krimič Po feb 17, 2025 9:41 am

Ko sem sam kupoval (4 leta nazaj), sem šel v večjo trgovino in prodajalcu naročil, da mi enake velikosti TVjev priklopijo na navadno kabelsko anteno in predvajajo en kanal. Potem sem se na podlagi tega odločil, katerega vzamem (seveda je bil predpogoj pametni TV). Glede na to, da sem kupoval 75 inch je bila razlika v sliki ogromna, vsaj kar se tice slike pri slabsem kanalu. Ravno zato sem zelel sliko iz antene, saj HD/4K filmi in reklame zgledajo vsi super.

Na koncu sem vzel TCL 75C815, ki je imel še vgrajen soundbar direktno v TV. Je pa bil malenkost drazji od konkurence. Sem super zadovoljen.

Uporabniški avatar
D12J12
Uporabnik

Kraj: Kranj

Napisal/-a D12J12 Po feb 17, 2025 11:53 am

Vem ni govor o najboljšem in tudi kateri je najboljši je malo otročje (ampak vseeno :lol: ). Doma imamo 15let+ star LED TV od toshibe, zato se vsako leto sproti pripravim in izberem TV katerega bi izbral tisto leto. Veliko review-ou je bilo pregledanih, tudi iz strani Gigantou YT (Linus Tech Tips,
Unbox Therapy itd itd), ampak vedno znova po vrhu poseže ena znamka in to je LG OLED z C serijo. Cena za moje pojme ni pretirana glede na konkurenco katera se približa sliki ( sony, samsung).
Slika

Uporabniški avatar
soso
Uporabnik

Kraj: maribor

Napisal/-a soso Po feb 17, 2025 4:07 pm

Danes ogledal tv-je v živo. S sliko in ceno me je najbolj prepričal HISENSE 65U7NQ. Mini led in qled je bila velika razlika ( en zraven drugega) cenovno pa minimalna razlika, cca. 100 eur.
AH NI NAM LAHKO!
Vrni se na Nima veze z avtomobilizmom

Kdo je prisoten

Po forumu brska: meganer in 7 gostov