Stran 1 od 1

Nakup tiskalnika - inkjet ali barvni laser

Objavljeno: Če sep 17, 2020 8:58 pm
Napisal/-a DePalmo
Sem že spraševal na drugem, bolj tehnološko podkrepljenem forumu, pa nisem dobil odgovorov, zato bom probal še tukaj.

S punco kupujeva nov tiskalnik in ker se na to bolj malo spoznam, bi še vas povprašal za mnenje. Do sedaj sva imela črnobelega laserskega Xerox WorkCentre 3045 kateri je delo opravljal z odliko, zadnje čase pa nekaj jambra. Sem ga že razkopal in spucal boben, pa je le malenkost bolje, zato sklepam da se poslavlja.

Torej, želja (sicer moja) je laserski tiskalnik, kjer ni problema z zasušenimi kartušami, ampak me skrbi tisk. Črnobelo na trenutnem tiskalniku je bilo skoraj vedno vredu, skrbi me barvno da ne bo dovolj dobro in da bojo med slikami (ne govorimo o fotografijah) bele pikice oz. bo tisk nasploh bolj slab. Kako je dan danes s tem? So se laserji kaj izpopolnili in imajo sedaj boljši print, primerljiv z inkjeti? Govorim o multi funkcijskih napravah do nekje 200 oz. največ 300 EUR, 500+ za tiskalnik ne dava.

Če se le odločiva za inkjeta, a je na trgu sploh kakšen ki je odporen na zasušitev glav na kartušah? Tiskalnik bo lahko miroval tudi do 3 mesece.

Mogoče ima kdo doma kakšnega takega in bi lahko podal priporočilo? Želja je seveda multifunkcijska naprava (skeniranje, fotokopiranje, tiskanje) in wifi.

Re: Nakup tiskalnika - inkjet ali barvni laser

Objavljeno: Pe sep 18, 2020 7:11 am
Napisal/-a Ivan36
Ink TANK je prihodnost!
Ko nam spet pogine ink jet HP grem na tole, samo ne vem kero znamko? Brother je boljši od EPSON cenovno sta pa skupaj tudi po črnilih.
Si pa zamudil akcijo v ŠPARU imeli za 99€ v avgustu + črnila za 8000 strani zraven!
https://www.bigbang.si/epson-tiskalnik- ... ek-620432/
Slika
Slika
Slika
Slika

Re: Nakup tiskalnika - inkjet ali barvni laser

Objavljeno: Pe sep 18, 2020 9:25 am
Napisal/-a 1992Diavolo1992
Kaj bos s tem, ce pa v papirnici printajo po 10 centov na stran.

Re: Nakup tiskalnika - inkjet ali barvni laser

Objavljeno: Pe sep 18, 2020 9:40 am
Napisal/-a mrtwelvetrees
Če ti bo Tiskalnik miroval tudi po 3 mesece pozabi na ink-jet, ker se ti bo zasušla glava.
Laserc je ok, samo najcenejši nimajo najboljšega izpisa sploh na slikah, pa dražji so. Maš tudi poceni laserce kjer se menja samo barva - brez valjev, je poceni, samo če si ti valji zapacajo je pol kr drago.

Alternavitva je da poiščeš Ink-jet HPja - za katerega se še dobi neoriginalne kartuše, je ceneje (pazi ne dobiš za vse modele)
Pa če se ti glava zasuši ni panike kjer je v sklopu kartuše.

Aja še to večina lasercev ne omogoča "tiskanje" od roba do roba papirja.