Stran 1 od 1

RECEPT ZA BOWLO ?

Objavljeno: Pe sep 17, 2004 7:35 pm
Napisal/-a music_man
Kaksen je recept za bowlo? Rabm nujno da se ga bomo lahko nabil lubenico že mam naštimano kaj še rabm not dat ?

Ajd

Objavljeno: Pe sep 17, 2004 7:44 pm
Napisal/-a K0zM0
bovla ?! bovla je prevč deeeeeelaaaaaa
ti kup celo lubenico, ji navrhu nared lukno, pa napikn notr flašo vodke... pa pust čez noč!
pol pa veselo po njej... :wink: :wink: :D :D

Objavljeno: Pe sep 17, 2004 8:46 pm
Napisal/-a NoName

Objavljeno: Pe sep 17, 2004 9:06 pm
Napisal/-a iKst
Evo, tapravga si najdu. En mojih najljubših hobijev je delanje bovle :) Recept ni najbolj enostaven, ampak je rezultat na nivoju :)

Potrebuješ:
1 Lubenico
1 liter ruma (40%)
1 liter hruškovega likerja (cca 24%)
2 kompota v pločevinki (jaz dam breskve in jagode ponavad, lahko daš kar ti paše)
1/4kg sladkorja
Veliko ledu

Postopek priprave:

Najprej iz lubenice navrh izrežeš odprtino, veliko za cca 2 pesti. "Pokrov" prihtaniš za kasneje. Z žlico izdolbeš lubenico, iz mesa odstraniš pečke in pribljižno polovico mesa streseš nazaj v lubenico. Drugo polovico lahko poješ ali pa vržeš stran.
V lubenico streseš še sladkor, potem pa zaliješ z rumom in likerjem. Na koncu v lubenico streseš še kompote (če imaš večje kose sadja jih je dobro prej narezati).

V taki obliki se v bovli še pošteno čuti alkohol. Zato jo je potrebno za par ur spraviti v hladilnik. Idealno je, če jo narediš že dan prej, ker se po 24 urnem "pacanju" alkohola sploh ne čuti več, vseeno pa je bovla zelo močna. Nevem kolk spijete, ampak jaz sem po litru obležal :)

Pa happy bowling :) :) :)

Objavljeno: Pe sep 17, 2004 9:09 pm
Napisal/-a Gigen
Emm, kokor jaz vem je boula breskve v vinu.... al obstajajo dve vrsti boule?
Vedno sem iskal kako se rece tej lubenici.

Objavljeno: Pe sep 17, 2004 9:13 pm
Napisal/-a iKst
No ja. Ubistvu so v pravi bovli res breskve zalite s kakšnim refoškom in malo sladkorja pa klinčkov. Ampak jaz vsem podobnim zadevam iz lubenic in melon pravim bovla, pa tudi music_man sprašuje po receptu za "bovlo z lubenico".

Objavljeno: Pe sep 17, 2004 11:46 pm
Napisal/-a AgitatoR
Mi smo dal flaso vinjaka pa neki Trojke pa u skrino za eno uro. Pol sm pa z uno pumpico za antifriz preverjat mal sprobov kok nese in je do -70. Sam kok je pa realno to blo pa ne vem.

Objavljeno: So sep 18, 2004 5:28 pm
Napisal/-a Martin
Ma vi nimaste pojma !

Bowla = narežeš breskve, dodash sladkor, inu vino čez . To je naravna dobra stara bowla.
So pa tudi razne izpeljave: dodatki kot so rum in mandarinetto in podobno.

Tisto z angurjo alias lubenico je pa pi'jana lubenica v katero se zliva kar se ti če,
najpogosteje pa vodko.
lp

Objavljeno: So sep 18, 2004 5:36 pm
Napisal/-a Biskvitek
Kakšna je pol pa sangria? a ni to tsti šmorn k bovla... ah pr nam je vse isto.... pol litra vina, pol litra ruma, sadje( kakršnokoli, vse se da pojest pa robutat) potem pa dodajaš sladkor po občutku. :lol: - dolenjski recept

Objavljeno: So sep 18, 2004 5:47 pm
Napisal/-a Martin
Biskvitek je napisal/-a:Kakšna je pol pa sangria? a ni to tsti šmorn k bovla... ah pr nam je vse isto.... pol litra vina, pol litra ruma, sadje( kakršnokoli, vse se da pojest pa robutat) potem pa dodajaš sladkor po občutku. :lol: - dolenjski recept


strinjam se tudi z dolenjskim receptom !

Sangrija je pa več vrst sadja pa črno vino pa rumčevna ane?

Objavljeno: So sep 18, 2004 6:50 pm
Napisal/-a AgitatoR
A zdej se more tut za napit komplicirat ??

Objavljeno: Ne sep 19, 2004 6:51 pm
Napisal/-a music_man
Najlepsa vam hvala bowla uspela zurka prav tako smo pa nardil 3 variante tko da ni panike :))