Stran 1 od 1

P+R po Evropi (EKO, prepoved dizlom itd)

Objavljeno: Ne jul 21, 2019 11:57 am
Napisal/-a Aesthetics
Čez mesec dni grem do Berlina. Vidim, da so uveljavili EKO nalepke (nazadnje se nisem ubadal s tem, ker sem bil z letalom).

Zanima me ali ima kdo izkušnje z P+R v Berlinu? So ta parkirišča kaj pod kamerami oziroma ali so lahko problemi? Če vzamem P+R, potem ne rabim kupiti EKO nalepke? Javne prevoze vem da imajo odlične, zato jih bom izkoristil :)

Vzel bi pa sicer P+R, ki je bolj na spodnji ali na zahodni strani.

Re: P+R po Evropi (EKO, prepoved dizlom itd)

Objavljeno: Ne jul 21, 2019 3:13 pm
Napisal/-a Doche
Verjetno mislis te Umweltzone nalepke? Hitro guglanje ti pokaze, kjer je meja za to nalepko. Razen ce mislis kaj drugega s to EKO nalepko.

Sam bil v Berlinu dober mesec dni nazaj (sicer imam to Umweltzone nalepko - ca 5eur in imas mir). To so ceste/ulice, ki bi naj zajemale prepoved dizlom: Leipziger Straße, Reinhardtstraße, Brückenstraße, Friedrichstraße, Kapweg, Stromstraße, Alt-Moabit und Leonorenstraße.

Glede na to, da omenjas spodnji in vzhodni del, potem ne bos blizu sredisca mesta. Verjetno bos tud spal tam? Potem parkiras v hotelu in koristis dalje javni prevoz in se ne obremenjujes sploh.

Re: P+R po Evropi (EKO, prepoved dizlom itd)

Objavljeno: Ne jul 21, 2019 5:57 pm
Napisal/-a Aesthetics
Na AMZS sem videl podatek o EKO nalepki (https://www.amzs.si/na-poti/cestnine-stroski-po-evropi). Imam sicer bencinarja EURO 6(b?).

Spal bom v hotelu, ki pa sicer nima svojega parkirišča/garaže. V bližini je nakupovalni center, kjer pa je 8-10€ na dan garaža. P+R pa naj bi bilo drobiž za cel dan (~2€). Grem sicer za 5 dni.

Prav specifično sem mislil tole: P + R Jungfernheide (Berlin) -> Max-Dohrn-Straße, 10589 Berlin, Nemčija
V vsakem primeru bom vzel dnevno karto za javni prevoz, tako da ali parkiram na P+R ali v garažni hiši nakupovalnega centra. Razlika je stroškovno.

Re: P+R po Evropi (EKO, prepoved dizlom itd)

Objavljeno: Ne jul 21, 2019 6:16 pm
Napisal/-a Doche
Sam jo lahko narocis tud na https://www.umwelt-plakette.de/nc/de/bestellshop.html
Za S-bahn pa tudi najbolje kupit kar takoj za vec dni (oz kak kombo, da lahko vec stvari uporabljas).