RUNAČ
Novinec

Re: Katere zimske pnevmatike izbrat - priporočila

Napisal/-a RUNAČ Po okt 31, 2022 8:53 pm

Zodd je napisal/-a:se strinjam do določene mere, prvič sem kupil budget gume nexen v tem primeru in vsaj pri 9C in izjemno zahtevnih pogojih hud dež in listje sem z njimi peljal od Rakitne do Cerknice skoraj tako kot z Pirelli p zero letnimi pri 20C, kako je to mogoče ne vem, še nikoli nisem imel zimske gume, ki bi jo lahko vozil tako agresivno po mokrem, pa sem imel in conti winter 860, 850p in 830p, ter dunlop wintersport5... vse popušijo nexenu vsaj pri 9C, bom videl kaj bo ko bo -10c...

Lahko napišeš za kateri model Nexena gre?
"Precej je treba vedeti, preden opaziš, kako malo veš."

Karl Heinrich Waggerl

RUNAČ
Novinec

Napisal/-a RUNAČ Po okt 31, 2022 9:05 pm

matejxx je napisal/-a:Na Vranskem si se kaj naučil? Enkrat bi tam in mi je še zdaj škoda tistega denarja. Pa več se naučiš na zasneženem parkirišču. Zato prosim prenehajte s tem siljenjem na te varne vožnje, ki so zanič.

Sam sem kar nekaj prevozil po zasneženih parkiriščih (bolj kot ne za gušt ane ;) ), pa tudi bil sem na vseh treh stage-ih, ki jih imajo na Vranskem in lahko rečem, da sem tako s prve kot tudi drugege zadeve odnesel ogromno. In ja, meni ni bilo škoda tega denarja (bolj mi ga je bilo škoda zadnjič, ko je zavarovalnica nenormalno podražila vse skupaj glede na lani).

Spet gre za zadevo in razmišljanje, ki je stvar preference posameznika. Pa ne bom rekel, da sem top class voznik, ker tudi sam še vedno naredim kako neumnost (ravno v soboto sem jo, ko sem se z mojo ST-jko ob malo zakalkuliral v eni kljuki navzdol) - vedno se lahko še kaj naučimo, ane.

No zdaj pa nazaj k temi zimske gume ;)
"Precej je treba vedeti, preden opaziš, kako malo veš."

Karl Heinrich Waggerl

boštjan_01
Novinec

Napisal/-a boštjan_01 Po okt 31, 2022 11:11 pm

matejxx je napisal/-a: In kaj pomaga, če bi imeli datum prestavljen na 1.12? Še sam si napisal, o izkušnji v začetku novembra (se ne spomnim katerega leta je bilo to). In kaj bi po tem takem pomagal datum 1.12. ...

Na ta način si prišparal zimske za vsaj 2 tedna. Saj to je že sedaj določeno, 15.11. ali zimske razmere (kar je prej) in takrat so zagotovo bile zimske razmere. b**** je pač b****.
Nekje je potrebno znanje obnavljat, ne gre se samo za vožnjo, tudi teorija se spreminja. Nekoč sploh ni bilo krožišč in tudi prometni znaki se vsako leto dopolnjujejo. Brez problema se najde novega materiala v 10 letih.
Meni je bilo vredu na Vranskem in priporočam, tebi pač ne. Vsak ima pravico do mnenja.

matejxx
Uporabnik

Napisal/-a matejxx To nov 01, 2022 12:13 pm

Saj to tudi pravim. Moralo bi biti izključno zimske razmere, ne pa datum. Novega materiala se pa v sodobnem času vsekakor ne najde. Pa saj za vsako spremembo novinarji pišejo po sto in en članek. Tako, da to res ne moreš zgrešiti. Glede zadnjega stavka se pa vsekakor strinjam. Vsak ima pravico do mnenje. Toda ne pa siliti ljudi v varno vožnjo z zakonom.

Uporabniški avatar
Zodd
Novinec

Napisal/-a Zodd To nov 01, 2022 1:05 pm

RUNAČ je napisal/-a:
Zodd je napisal/-a:se strinjam do določene mere, prvič sem kupil budget gume nexen v tem primeru in vsaj pri 9C in izjemno zahtevnih pogojih hud dež in listje sem z njimi peljal od Rakitne do Cerknice skoraj tako kot z Pirelli p zero letnimi pri 20C, kako je to mogoče ne vem, še nikoli nisem imel zimske gume, ki bi jo lahko vozil tako agresivno po mokrem, pa sem imel in conti winter 860, 850p in 830p, ter dunlop wintersport5... vse popušijo nexenu vsaj pri 9C, bom videl kaj bo ko bo -10c...

Lahko napišeš za kateri model Nexena gre?

Nexen winguardsport 2, južno korejska guma, izdelujejo pa jo Čehi

boštjan_01
Novinec

Napisal/-a boštjan_01 To nov 01, 2022 8:12 pm

matejxx je napisal/-a:Saj to tudi pravim. Moralo bi biti izključno zimske razmere, ne pa datum. Novega materiala se pa v sodobnem času vsekakor ne najde. Pa saj za vsako spremembo novinarji pišejo po sto in en članek. Tako, da to res ne moreš zgrešiti. Glede zadnjega stavka se pa vsekakor strinjam. Vsak ima pravico do mnenje. Toda ne pa siliti ljudi v varno vožnjo z zakonom.

Zakaj pa sem potem srečal kakšnih 500 kretenov na AC? Če ga prehitevajo tovornjaki vsaj 50km/h hitreje in ne porajta kaj se lahko zgodi, ko te 40 ton nabije v rit na poledeneli cesti. Pa vsega je polno, ne moreš zgrešiti. Takšne bi vsako leto poslal v Vransko.
Ljudje so dandanes tako butasti, da brez pametnega telefona še niti scat ne znajo it.
Vrni se na Zimske pnevmatike

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost