DePalmo je napisal/-a:Lahko napišeta kaj več?
Gricko je napisal/-a:PS: ali je kdo opazil razliko v enaki gumi, ki je proizvedena v drugi državi
meni recimo vse gume, ki sem jih dobil iz nemčije, francije ( zahod), so držale tudi po več letih, med tem, ko mi je lahko "enaka guma/ proizvajalec", ki je bila narejena na "vzhodu" dosti prej izgubila svoje lastnosti
ne vem, sem bolj spraševal, kot da bi kaj trdil
ampak se mi je zgodilo in pri letnih in pri zimskih, da kar je prišlo iz "vzhoda" je bila slabša kvaliteta... pa ne takoj ampak z časom, guma je prej izgubila svoje lastnosti. Ali je bilo to naklučje , ne vem
zimske: 215/65*16
dunlop wintersport 2,3? izdelana v nemčiji
bil zelo zadovoljen, tudi po 4 sezonah se je ok peljala, to je bil razlog, da sem zopet vzel dunlop
dunlop wintersport 5 . izdelana ( romunija ,slovaška??)
1 leto super, drugo tako tako , tretje leto je bila že zelo mejna in ni vlivala zaupanja ob malo bolj dinamični vožnji po mokrem. sem zamenjal z 5+mm profila
sedaj bridgestone blizak, dosti boljše, 2 sezona je bila bp, letos bo 3 sezona, bomo videli
letne 235/45*18
michelin primacy 4, ko sem avto kupil, guma je bila stara 4 leta, držala je dokaj solidno ampak sem jo zaradi starosti po dodatnih 2 letih zamenjal ( torej 6 let , profila še cca 3 mm - made in germani)
Dunlop sportmax ( poljska?) . - držala kot pribita....1 sezono, 2 sezono tako tako, 3 sezono z v kanto, v ostrih ovinkih kar preskakovala ( po parkirišču), tudi obraba je bila velika - cca 20-25kkm- ja vem sportna guma pa težak avto, to sem sprejel, zato je bila naslednja " touring" guma
bridgestone turanza T 005 - - povsod je bila hvaljena z dobrim oprijemom, malo obrabo - narejena je bila tudi v Romuniji ? Turčija? se mi zdi, sigurno pa na "vzhodu".
guma je bila od dne 1 slaba, po suhem tako tako, po mokrem dokaj slaba ampak predvidljiva, po treh sezonah in cca 25 k km je bila na minumumu, notranji rob požrt, tekalna površina stopničasta - glasna - poden od gume
sedaj GY F1 asy 6 - germany
sicer ne lima tako kot dunlop , je pa lepo uravnotežena, predvidljiva, vožnja po mokrem je bp, obraba enakomerna, za seboj ima 2 sezoni in cca 15 k km, profila še dovolj za še enkrat toliko ali več
------------
na dimenziji 185/65*15 sem imel ene 3 komplete GY UG - 2* iz nemčije - bp , en komplet iz vzhoda.... ta je bil po 2 sezonah na mokrem zelo slab - dopuščam možnost, da sem gumo uničil jaz, ker sem jo eno sezono vozil daleč v poletno sezono (pregretje?) in ko je prišla zima, guma ni več držala
continental 850 ( 185/65*15) mi je bila super ( nemčija), 5 sezon bp
-------
sedaj continental 870 225/45*17 nemčija - letos bo 3 sezona prvi dve je bila super
pred tem continental 860 isto nemčija - 5 sezon, zadnjo potegnil v poletje . zlizal na 1mm profila že sredi poletja

in menjal na letne v juliju:mrgreen:
v glavnem, kar je bilo "germani , france, belgija" in podobno se mi je dobro obneslo, kar je bilo "češka, poljska, romunija" nisem bil zadovoljen
ali je kaj na tem???? vem za sebe, da sedaj vedno vzamem iz nemčije
PS; tudi za nutello so govorili, da je povsod enaka, pa smo vsi vedeli, da ni, no kasneje so priznali, da je za različne trge "prilagojena" njihovemu okusu