DePalmo je napisal/-a:Kje pa kupuješ gume da imaš garantiran "Made in Germany/France/drug del zahodne EU"? Ker ko sem jaz zase pred leti iskal TS870, mi niti eden prodajalec pri nas ni mogel garantirati da bodo narejene v Nemčiji.
Pozdravljeni.
Na žalost vam ne morem dati podatka o proizvodni lokaciji, dokler nimam DOT oznake pnevmatike. V kolikor so vam dobavitelji dali ta podatek, je verjetno točen.
Bi vam pa želel povedati, da je tovarna v Romuniji ena izmed najnovejših, medtem, ko je tista v Nemčiji, najstarejša tovarna Continentala. V Romuniji imajo daleč najnovejše stroje in glede na to, da v vseh Continentalovih tovarnah veljajo isti, izredno strogi standardi, vam lahko zagotovim, da je proizvodna kvaliteta v v seh tovarnah ista.
Vem pa, da kupci načeloma težijo k nemški proizvodnji, kar pa je vsled zgoraj napisanega, nepotrebno.
Upam, da sem vam uspel podati odgovor in zmanjšati vaše dvome.
Lep pozdrav.
Luka Širovnik
Technical Customer Services
Continental Adria
Phone: 00 386 2 4503 429
Fax: 00 386 2 4503 439
Mobile: 00 386 51 282 831
Email: luka.sirovnik@conti.de
Continental Adria d.o.o.
Zagrebška cesta 104
SI-2000 Maribor
http://www.continental-pnevmatike.si
limas je napisal/-a:Zato osebno prisegam na Savine produkte, ki so v lasti koncerna GoodYear/Dunlop. Imajo njihovo tehnologijo in kakovostne standarde. Sprejemljivi so mi tudi korejsi Kumho, Hankook in francoski Kleber, ki je v lasti Michelina.
Torej za razumen znesek dobiš dobro gumo, ki je stopničko slabša od premijskega razreda.
limas je napisal/-a:Nekje mora biti vzrok za razlike...
Lahko te usmerim v pravo smer, da boš prišel do logičnega sklepa:
Podobno kot Milka za vzhodni trg, ki je drugačnega okusa. Kleč je v sestavinah. Enako je pri vseh ostalih produktih: Persil prašek, Nutela...
Zato se premijske znamke gum kupuje izključno "izdelano kjerkoli v zahodnem delu EU". Ni nujno Nemčija, tudi Francija, Španija, Portugalska... so v redu.
Zato osebno prisegam na Savine produkte, ki so v lasti koncerna GoodYear/Dunlop. Imajo njihovo tehnologijo in kakovostne standarde. Sprejemljivi so mi tudi korejsi Kumho, Hankook in francoski Kleber, ki je v lasti Michelina.
Torej za razumen znesek dobiš dobro gumo, ki je stopničko slabša od premijskega razreda.
DePalmo je napisal/-a:Kaj pravi Continentalov predstavnik o sestavinah gum: viewtopic.php?f=53&t=109279#p1743777
Še vedno me zanima kako si nekateri garantirate "made in EU" na gumah. A dejansko kupite iz njihove države in upate na najbolje? Ali je kakšen bolj preverjen način?
RedBaron je napisal/-a:Hja, žal Sava ni (nujno) made in SLO... Večje dimenzije so ponavadi made in Germany, manjše made in Poland. Made in Slovenia so Fulda, GoodYear in seveda nekaj je tudi Sava.
iron je napisal/-a:Iščem neke gume dimenzij 205/60R16 V/ H XL. Odločam se med:
Dunlop Winter Sport 5
Goodyear UltraGrip Performance 3
Bridgestone Blizzak LM005
Avto octavia karavan, kakšno mnenje glede izbire?
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov