IcEm4n je napisal/-a:Lignage je napisal/-a:Prejšnje zime sem imel pnevmatike Kumho Wintercraft wp71 (205/55 R17 95V), ki sem jih moral zaradi obrabe in starosti letos pomladi zavreči. Ker so se mi zdele te gume dobre, zdaj gledam isto znamko, in sicer KUMHO WINTERCRAFT WP52+ XL 205/55 R17 95V. Vidim tudi, da imajo kar ugodno ceno (nekaj manj kot 108€/pnevmatiko). Malo sem raziskoval, in naj ne bi bilo bistvenih razlik med temi gumami in mojimi starimi? Bi pa raje videl, da ne bi bile iz kakšne alternativne tovarne za periferne trge, tako da se moram še pozanimat, kje so narejene, oz. če kdo tukaj gor ve, ki jih ima in kaj piše na njih?
Bom iskreno hvaležen za pomoč in nasvete!
Sem jih montiral dober teden nazaj. Piše Made in China (isto na prejšnjem avtu letne pnevmatike).
Sam se se odločil kupiti jeklena platišča, na njih pa sem dal gume dimenzij 205/60 R16 in sicer Vredestein Wintrac, ki pa, vidim, so izdelane na Madžarskem. Tako bom vsaj zdaj nekaj prihranil na denarju pa predvsem tudi času, saj se bom lahko izognil gneče pri vulkanizerjih. Upam, da sem izbral ok gume? Ima kdo izkušnje z njimi?