Stran 1 od 1

Bencin za vrtne stroje

Objavljeno: To jun 22, 2021 11:21 am
Napisal/-a murkoslavko
Imam neprijetno izkušnjo z vrtnim traktorjem, čez zimo mi je v uplinjaču zabasalo dize. Sem lahko kupil nov uplinjevalnik, obloge, nažrt aluminij, pa še je pol vijakov sem okrušil pri odpiranju. Ponavadi čez sezono gledam da kurim svež bencin in nimam težav. Nevem a naj pokurim bencin, da bo uplinjač prazen ali naj dam kak stabilizator not. Etanol v bencinu tvori slatkorni gel ob dolgem postanku, pa še vodo veže, a se v SLO dobi bencin brez E10, vsaj za čez zimo?

Re: Bencin za vrtne stroje

Objavljeno: To jun 22, 2021 11:59 am
Napisal/-a VW T4
čudne težave imaš...jaz sem parkiral moj tomos apn pred par leti, nafilal tank do vrha da ne rjavi. Zdaj ga enkrat na leto užgem, kresne s prve. Bencin je zdej že precej star.

Re: Bencin za vrtne stroje

Objavljeno: Sr jun 23, 2021 1:41 pm
Napisal/-a TrijoAdijo
Bencina brez etanola pri nas že lep čas ni.
Če bo bencin star pol leta, ne bo nobene panike. Če je pa star leto pa pol, pol se pa začne veselica.

Re: Bencin za vrtne stroje

Objavljeno: Ne jun 27, 2021 2:47 pm
Napisal/-a metor
Posebej med sezono, ko stroj ne dela ampak jaz vedno uporabljam stabilizatorje goriva. Gorivo ti drži sveže par let, čisti in ščiti sistem goriva pred učinki etanola itd. Doma imamo veliko vrtnih strojev in odkar rabimo dodatke oz. stabilizatorje goriva ni problemov z uplinjači, razjedanjem membran v njih itd.

npr. B&S Fuel Fit imaš pa tudi druge https://www.briggsandstratton.com/eu/en ... l-fit.html
https://www.opara.si/olja/36199-Osvezil ... &results=2

Za 2 taktne vrtne stroje maš pa recimo od Stihl-a njihov Motomix, že pripravljeno mešanico goriva brez etanola in z njihovim top oljem HP Ultra. Seveda, če rabiš dosti mešance za 2T motorje se ne splača, raje daš stabilizator noter in je.