Nega vozila (znotraj in zunaj), poliranje, zaščita, uporabni nasveti...

Mazda2
Stalni uporabnik

Re: S čim namazati gumo okoli vrat in pri oknih

Napisal/-a Mazda2 Če okt 10, 2024 3:04 pm

Ali kdo uporablja silikonsko mast za gumijasta tesnila že več let, na istem avtu? Danes sem namreč kupil silikonski sprej Juvi T1000 in našprical vsa tesnila, tudi okola pokrova motorja in prtljažnika. Seveda sem jih pred tem očistil, z mokro mikrokrpo, ki sem jo namočil v vodo kateri sem dodal beli Pril. Zanima me kako se dolgoročno obnese takšna mast, ker mislim avto imeti več kot 10 let. Zato tudi sprašujem kako se obnese na istem avtu, oz. tesnilih.

metor
Novinec

Kraj: GO

Napisal/-a metor Če okt 10, 2024 8:21 pm

Uporabljam, ponavadi enkrat letno očistim in namažem s silikonskim sprejem, ki ga napršim na krpo ter prebrišem tesnila(da je cimmanj mastno okoli), kjer ne dosežem napršim. S tem sprejem napršim tudi vse gumijaste dele pod vozilom, na dolgi rok nedvomno podaljšuje življensko dobo gumijastih delov.
Don't worry, be happy ;)

madpanter
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a madpanter Pe okt 11, 2024 8:25 am

Po navadi namažem ali z glicerinom ali kaki silikonski sprej, prej seveda obvezno očistim tako kot ti z nekim prilom ali podobno "sensitive" jajce, tisto, kar pač ma žena ob mušlu za pranje posode.

Mazda2
Stalni uporabnik

Napisal/-a Mazda2 Pe okt 11, 2024 9:14 pm

metor je napisal/-a:S tem sprejem napršim tudi vse gumijaste dele pod vozilom

Kot manšete ipd.? To pri meni ne pride v poštev, ket imam podvozje našpricano s Krown-om.
To vprašanje pa je namenjeno za vse. Kaj pa je bolje, silikon ali glicerin? Nekateri prisegajo na glicerin, nekateri na silikon. Nekateri pravijo, da silikon celo škoduje!?

metor
Novinec

Kraj: GO

Napisal/-a metor Pe okt 11, 2024 9:21 pm

Nisem opazil, da bi silikon kaj škodil prej obratno. Pa že kar nekaj let uporabljam.
Ja, recimo manšete, gumice stabilizatorjev, no vse gumijaste dele nasploh od gumic na zavornih čeljustih naprej.
Krown uporabljam tudi jaz, pred nanosom krowna napršim prvo silikon na gumijaste dele, potem s krownom se teh mest izogibam, seveda gre overspray tudi tja.
Don't worry, be happy ;)

Mazda2
Stalni uporabnik

Napisal/-a Mazda2 So okt 12, 2024 11:25 am

Ja jaz ga pa peljem v Godešič v Tri krone. Doma nimam ne dvigala, ne kanala. Tam pa pač prši vsepovsod.
Vrni se na Avtokozmetika

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov