Napisal/-a čara Sr mar 19, 2025 2:12 pm
Predno uspem avto spravit do mehanika, me zanima, če se komu svita kje bi lahko bila težava (da mal v glavi skalkuliram)
C3 Picasso, 1.4 VTI, 2014 letnik, bencinar ca 146.000km....Prejšnjo nedeljo je še bil OK, potem sem opazila, da v hrib pri pospeševanju/vključevanju cuka in deloval je kot, da se matra, da nima moči. Potem pa spet OK....in ker bo čas za redni servis, sem si rekla OK, bom še to mehaniku rekla....no ta pondeljek mi piska oil top up. Ok, ni problema, bomo dolili. Nisem se prav veliko vozila s tem avtom zdaj, kratke relacije, res občasno dlje. Danes mi je spet pri pospeševanju v hrib, fino zacukal, jamral in tokrat dodal napis "engine failure" pa prižgal oranžno lučko. Krasno. k sreči 1km od doma (pretežno v hrib jasno)...ga parkiram in je še 5 minut bil slišat kot sesalec.
Težave z loputo? Tuljavo? Kaj tretjega, kar ne poznam.....Še danes zjutraj se je BP peljal po ravnem, pri speljevanju, vožnji po ravnem. Redko pa delam daljše relacije.
Emmm a ga je varno peljat do mehanika al je bolj ziher avtovleka? Mehanik je ene 20-30 minut stran.