Nasveti in napotki ter povpraševanja...
 
betmen112
Nov uporabnik
 
Prispevkov: 9
Pridružen: To maj 24, 2011 2:29 pm

Napaka Kia pro ceed 1.6 bencinar predelan na plin

Napisal/-a betmen112 Ne apr 15, 2018 2:42 pm

Zdravo, zelo lepo bi prosil, če bi mi svetovali kaj bi lahko bilo narobe z mojo Kio pro ceed 1.6 2009 185000 km. Avto je predelan na plin, pred kakšnimi 4 meseci se mi je začelo pojavljati, da je avto, ko je deloval na plin v "štant gasu" deloval nemirno in tudi ugašal, ko sem pri nizkih obratih pritisnil sklopko, kar je bilo posebno nelagodno na kakšnem križišču.. Težav ni bilo, ko je deloval na bencin, zato sem se nekaj tisoč kilometrov vozil kar na bencin. :?

Pred kakšnim mesecem se je pojavila težava, da avto na vsake toliko časa v prvem poizkusu ni vžgal, pri drugem poizkusu pa je vžgal komaj in ko je vžgal je avto deloval zelo neodzivno, kot da bi šel v nek varni način in deloval s kakšnim ventilom manj. Takrat ko se je pojavilo, da v prvo ni vžgal v drugo pa komaj sem moral vedno avto ugasniti in ponovno vžgati, potem pa je delal brez problema. Opazil sem, da se težava z nevžigom pojavlja približno pri vsakem 5. vžigu in pogosteje takrat, ko avto od prejšnje vožnje ni miroval vsaj 10 ur. Zjutraj, ko je avto vedno miroval več ur se ta težava sploh ni pojavljala. Ta težava se je prvič pojavila, po tankanju na bencinskem servisu v Lj. :shock: :shock:

Zaradi teh težav sem avto peljal na servis. Izmerili smo kompresijo ventilov, ki je bila OK. Zamenjali smo svečke, ki so bile že na pogled zanič in naredili servis za plinsko napravo. Avto, ko je priklopljen na plin v štant gasu sedaj deluje normalno nekaj časa se je celo izboljšalo stanje, da je manjkrat slabo vžigal, vendar se ta težava ponavlja. Se pravi dvakraten vžig plus prehod avtomobila v varni način in potreben ponoven štart avtomobila. Poizkusil sem tudi, ali se težava ko avto deluje v neodzivnem stanju pri preklopu iz bencina na plin odpravi in ugotovil, da je stanje identično oziroma enako neodzivno tudi ko iz bencina preklopi na plin. :!:

Zanima, če je imel /ima kdo podobne probleme oziroma kaj bi bilo lahko narobe.

Že v naprej hvala za vse odgovore!
Martin
 
betmen112
Nov uporabnik
 
Prispevkov: 9
Pridružen: To maj 24, 2011 2:29 pm

Re: Napaka Kia pro ceed 1.6 bencinar predelan na plin

Napisal/-a betmen112 Ne apr 15, 2018 2:44 pm

Pozabil sem še omeniti, da je sedaj začela Kia pri delovanju na plin ponovno "crkovati" pri pritisku sklopke pri nizkih obratih :cry: :cry:
 
Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma
 
Prispevkov: 9702
Pridružen: Ne mar 27, 2005 6:35 am
Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Re: Napaka Kia pro ceed 1.6 bencinar predelan na plin

Napisal/-a esem Ne apr 15, 2018 3:15 pm

Verjetno je napačno razmerje zrak/gorivo, vzrok za to pa je lahko marsikje (dušilna loputa, senzorji, dize, računalnik, lambda sonda...).

Najprej menjava servisa (zakaj že niso odpravili napake?), nato spodoben tester, šele nato bo možno kaj ugotovit.

Je možno, da tudi plinski servis ni bil ustrezen - zdaj in/ali prej?

Podobni simptomi imajo lahko različne vzroke, tako da se ne tuje izkušnje ne da zanesti.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: crtus88, format, mrtwelvetrees in 14 gostov