Stran 1 od 1

Ključ Citroën C3 - ne vžge

Objavljeno: Sr jun 12, 2019 10:51 am
Napisal/-a Kristjan9
Pozdravljeni,
na Citroënu C3 prve generacije, facelift, je težava z glavnim ključem. Vozilo se odklene in zaklene z daljincem, vendar na ta ključ ne vžge. Motor se zavrti v prazno in napiše antitheft faulty. Na rezervni ključ (brez daljinca) avto vžge normalno. V čem je težava in ali se da to kako popraviti brez nakupa novega ključa?

Re: Ključ Citroën C3 - ne vžge

Objavljeno: Sr jun 12, 2019 11:13 am
Napisal/-a Ivan36
Meni na Espace IV na 1 leto sprazni kartica 1 baterijo in vedno napiše zanič baterija - menjaj baterijo :roll: Zdej ne vem al so ta nove abterije tok zanič al pa kartica tok porabi :?: :huh:
Spodaj za C3 in podobni baterije ....
Slika
Slika

Re: Ključ Citroën C3 - ne vžge

Objavljeno: Sr jun 12, 2019 1:25 pm
Napisal/-a DePalmo
Če bi bil problem baterija, se avto nebi daljinsko odklepal in zaklepal. Sklepam da je problem v imobilizatorju v ključu, ampak kolikor vem ti ponavadi ne crknejo kar tako.

Lahko razdreš oba ključa (ne vem če se rezervnega sploh da) in premenjaš imobilizator. Na Peugeotih je en tak majhen podolgovat črn valj, sklepam da je pri Citroenih isto. In boš takoj videl če je to to.

Re: Ključ Citroën C3 - ne vžge

Objavljeno: Sr jun 12, 2019 1:52 pm
Napisal/-a danci1973
DePalmo je napisal/-a:Lahko razdreš oba ključa (ne vem če se rezervnega sploh da) in premenjaš imobilizator. Na Peugeotih je en tak majhen podolgovat črn valj, sklepam da je pri Citroenih isto. In boš takoj videl če je to to.

Morda bi bilo dovolj že, če bi rezervni ključ držal blizu ključavnice / RFID antene.

Re: Ključ Citroën C3 - ne vžge

Objavljeno: Sr jun 12, 2019 3:20 pm
Napisal/-a mrtwelvetrees
Ja, ko vžigaš avto s "pokvarjenim" ključem, čisto zraven prisloni še rezervni ključ, če avto vžge, boš moral poiskati nekoga da ti starega programira ali naredi poceni kopijo.... če se ti to sploh splača, odvisno koliko je avto vreden in koliko zaračunajo za to storitev.

Re: Ključ Citroën C3 - ne vžge

Objavljeno: Sr jun 12, 2019 7:10 pm
Napisal/-a DePalmo
Teh sistemov ne poznam dovolj da bi vedel če to deluje, mogoče tudi če bi ključ držal zraven bi bil predaleč ... Lahko se seveda proba, in če dela se imobilizator premenja in je to to. Rezervni ključ bo pač imel še dobro "rezilo", avta pa z njim pa ne boš vžgal.

To je še najbolj poceni rešitev ... sem pa pred leti na Rodexu dal okoli 100 EUR za nov ključ, kodiranje je bilo gratis, alternativ nisem iskal.

Re: Ključ Citroën C3 - ne vžge

Objavljeno: Sr jun 12, 2019 7:36 pm
Napisal/-a joztom
Lahko je odtrgana tuljava v ovojinci ključavnice na volanu. Išči po YouTubetu za navodila.

Re: Ključ Citroën C3 - ne vžge

Objavljeno: Sr jun 12, 2019 7:39 pm
Napisal/-a mrtwelvetrees
Zakaj tako misliš, če mu z rezervnim ključem avto vžge.

Re: Ključ Citroën C3 - ne vžge

Objavljeno: Če jun 13, 2019 7:22 am
Napisal/-a vuli
a je crknu ali pa si zgubil transponder chip, ki je v ohišju ključa, ponavadi posebej od tiskanega vezja.

Re: Ključ Citroën C3 - ne vžge

Objavljeno: Če jun 13, 2019 1:45 pm
Napisal/-a Kristjan9
Ključ je enak kot pri Peugeotu. Daljinec dela, torej ni težava v bateriji. Rezervni ključ dela normalno. Torej je težava v imobilizatorju? Na tujih forumih sem zasledil, da je pri teh ključih to pogosta napaka, vendar nikjer ne piše kako to popraviti. Sepravi, če je problem v imobilizatorju se to da zamenjati?

Re: Ključ Citroën C3 - ne vžge

Objavljeno: Če jun 13, 2019 2:15 pm
Napisal/-a mrtwelvetrees
Jaz mislim da je težava v ključu, ker ti ne prebere "kode" z njega ko hočeš avto vžgat. Na ključu ti lahko dela daljinec - ločena stvar.
Ker ti avto normalno vžge z rezervnim ključem.