Stran 1 od 1

Cukanje(trokiranje) avtomobila

Objavljeno: So avg 17, 2019 11:58 pm
Napisal/-a Golf_mk4
Pozdravljeni.
Lastim si Vw Golfa-a mk4 GTI (150km) in zacele so se mi pojavljati sledece tezave. Avto na vsake toliko casa zacne cukat oz. "trokirat" pod obremenitvijo, se pravi med voznjo (v prostem teku ali pa ko pohodim sklopko ponavadi ne trokira). Pri tem izgubi moc, ga zamori. To se dogaja pod nizkimi vrtjljaji tam do 2000 ali pa 2500, ko avto nazenem v visoke vrtljaje deluje normalno, nato v nizkih spet trokira. To se dogaja ko je masina segreta in pa kadarkoli mu zapase, recimo 1x na 3 tedne potem spet vse normalno. Avto cuka ampak ne crkne in to traja vcasih par sekund, vcasih pa par minut, nato deluje normalno kot da nic ni. Elektrika, vzigalne tuljave mogoce?
Prosim za pomoc.
Hvala in lep pozdrav!

Re: Cukanje(trokiranje) avtomobila

Objavljeno: Po avg 19, 2019 11:58 am
Napisal/-a hippo
Jaz bi prvo pregledal tuljave.

Re: Cukanje(trokiranje) avtomobila

Objavljeno: To avg 20, 2019 1:23 am
Napisal/-a zzitop
Glede tuljav jih premeri na primarju in sekundarju z ohmmetrom. Kakšne so svečke? Čeprav ko je mašina segreta, morda vžigalni kabli niso še čisto osušeni ---> V hladni, temni in vlažni noči preveri za iskrice na kablih, če jih ima.
Morda voda v tanku (občasno se dogaja, občasno potegne v sistem)
Identično težavo pa je pri meni povzročal senzor odmične gredi. Pri višjih obratih BP, pri nižjih z rahlim gasom OK, ko pa je bil avto obremenjen in sem še pohodil, pa namesto da bi pospešil, je zabremzal.
Tudi senzor odmične lahko povzroča podobne probleme.