Stran 1 od 1

Popravilo rjastih pik

Objavljeno: Če sep 17, 2020 8:30 pm
Napisal/-a Panzeraustirol
Pozdravljeni

Rad bi se lotil popravila majhnih pikic na haubi, A stebričku in celo na strehi. Prejšnji lastnik je očitno rad vozil po močno šrotanih cestah... :? Te pikice, ki niso rjaste in imajo spodaj še temeljno barvo, niso noben problem. Za to grem jutri kupit barvo v spreju in temeljno barvo v spreju. :)

Malo bolj delikatne so mi že rjaste pikice. Ne vem kako naj rjo odstranim. Kemično (konverter rje v primer, samo odstranjevalec) ali samo zdrgnem (zobotrebec z aluminijem in WD 40, zelo fina okrogla pilica, šivanka)? Ne bi namreč rad lepo popravil pikice, nato pa se barva začne napihovat od rje spodaj. :|

Vsak odgovor je dobrodošel,
če so potrebne slike jih pošljem lahko jutri. :)

Re: Popravilo rjastih pik

Objavljeno: Pe sep 18, 2020 12:35 am
Napisal/-a thunderbolt
Panzeraustirol je napisal/-a:Te pikice, ki niso rjaste in imajo spodaj še temeljno barvo, niso noben problem. Za to grem jutri kupit barvo v spreju in temeljno barvo v spreju. :)


Pocasi, ti tule govoris o leteci rji, za kar ne potrebujes nobene barve, ampak odstranjevalec zracne rje in plastelin (avtomobilski).

Re: Popravilo rjastih pik

Objavljeno: Pe sep 18, 2020 10:37 am
Napisal/-a Panzeraustirol
Točno vem kaj govorim :lol:

Ko povem pikice mislim udrtine od kamenčkov. Nekateri so udarli do kovine (in je začela rjavet), drugi so udarli do temeljne barve in rje (še?) ni. Barva z lakom falita v vsakem primeru, ker sta se odkrušila.

Re: Popravilo rjastih pik

Objavljeno: So sep 19, 2020 6:37 am
Napisal/-a reli92
Problem je da tista rja ki jo vidis v pikici ni samo velikost pikice, ce bi jo hotel sanirat bi moral obrusit kar velko povrsino okoli nje. Za popravilo samih pikic priporocam da predhodno kapnes not malo ferosana, (v sluzbi imamo v ta namen od forcha mleko huda zadeva). Pocakaj 2 uri razmasti z antisilikonskim cistilom in pikaj z barvo. Ne pozabi dat lak cez ali pa vsaj trdilec v bazo

To je pa tista zadeva ki jo uporabljamo https://www.foerch.si/kemija-za-delavni ... oplex-l237

Re: Popravilo rjastih pik

Objavljeno: So sep 19, 2020 3:35 pm
Napisal/-a Panzeraustirol
Pri moji barvi (kovinska svetlo siva) je silen problem, da je zelo težko zadeti pravo količino nanosa. V mešalnici barv je včeraj mešal nekomu z rdečim Seatom pred mano 5 minut, meni je 1 uro ker je odtenek zelo lahko falit. :roll:

In o rostkonverterju sem že razmišljal, problem je črna barva v katero se rja spremeni. In bi rekel da bi se skozi primer in barvo to precej videlo.

Re: Popravilo rjastih pik

Objavljeno: So sep 19, 2020 6:15 pm
Napisal/-a reli92
Verjemi barve (sploh srebrne) ti nebo nihce zadel v nulo. Tudi ce dva licarja delata 2 paneli bo malenkostna razlika v odtenku (sprobano ko me je sodelavec nadomescal v peci ko sem bil na dopustu).

Cez primer se nebo nic videlo, delamo to skoraj dnevno. Seveda pa nebos naredil nikoli tako da bo neopazno. Tukaj gre bolj za zascito kot kaj drugega

Re: Popravilo rjastih pik

Objavljeno: So sep 19, 2020 10:31 pm
Napisal/-a Panzeraustirol
Malo bom pogledal takšne rostkonverterje, če bodo kvalitetni ter cenovno in količinsko ugodni jih bom vzel. Wurthovega 1L pač ne rabim za par pikic :lol:

Re: Popravilo rjastih pik

Objavljeno: Ne sep 20, 2020 1:10 am
Napisal/-a reli92
Mislim da ce gres v bauhausa po ferosan bos vec kot zadovoljen, kot sem rekel fuchsa imamo na firmi zq pro uporabo, bilokaksen konverter bo dovolj