Nasveti in napotki ter povpraševanja...
 
boxerbimer
Nov uporabnik
 
Prispevkov: 8
Pridružen: Pe okt 23, 2020 8:47 pm

Hydrolock zaradi previsokega tlaka v skupnem vodu?

Napisal/-a boxerbimer So okt 24, 2020 9:42 pm

Pozdravljeni, imam vprašanje glede Opel Astre H 1.7 CDTI, letnik 2010. Motor je common rail turbodiesel 110 KM, Isuzovega porekla z Densovim sistem za dovod goriva. Ti motorji imajo pogosto težavo z nihanjem vrtljajev predvsem v prostem teku zaradi obrabe regulatorja tlaka, ki ga s tujko imenujejo SCV oziroma "suction control valve". Izgleda tako:

Slika

Tudi moj motor je imel težavo s prostim tekom. Po nasvetu nekoga na internetu sem zato, da bi odkril težavo, odklopil konektor iz tega regulatorja tlaka. Izkazalo se je, da je to bila velika napaka. Motor je seveda nato obratov pod ogromnim tlakom in zato je bilo zgorevanje in zvok injektorjev tako glasno. Ko sem motor zagnal je imel zvok traktorja, le da je bilo vse skupaj dosti dosti glasneje. Obrati so se dvignili približno na 1200/min, poleg tega pa je ves čas bil zelo glasen zvok motorja. Preden sem uspel ugotoviti kaj narediti (izklopiti bi moral motor seveda) je minilo približno 30 - 40 sekund, ko se je motor ustavil sam od sebe, brez da bi ga jaz ugasnil.

Moje vprašanje je: glede na to, da je motor na prostem teku obratoval pod ogromnim tlakom. Ali je možno, da je motor zaradi prevelike količine goriva prišel do t.i. hidravličnega zaklepa (hydraulic lock), torej da je gorivo toliko napolnilo nadbatni prostor, da je motor zaradi tega ustavilo? Ko se to zgodi (običajno zaradi vdora hladilne tekočine), takrat zvije ojnice, itd ... Moje znanje o dieselskih motorjih mi vseeno govori, da v kolikor bi prišlo do mnogo višje količine vbrizganega goriva ob pravem času vbrizga (ki predvidevam da je bil ustrezen, saj je razen regulacije tlaka ECU deloval normalno) bi se potem povišali tudi vrtljaji motorja, namesto da bi napolnilo motor z gorivom. Ali imam prav? Namreč moč dieselskega motorja je kontrolirana s količino vbrizganega goriva. Močno upam, da imam prav, še vedno pa se bojim, da bi lahko prišlo do hydrolocka, to pa zaradi tega, ker se je motor ustavil sam od sebe.

Hvala za odgovore, močno se priporočam za mnenja tistih, ki se spoznate na te zadeve in lep pozdrav!
 
coco66
Novinec
 
Prispevkov: 233
Pridružen: Sr okt 09, 2013 3:14 pm

Re: Hydrolock zaradi previsokega tlaka v skupnem vodu?

Napisal/-a coco66 Ne okt 25, 2020 8:24 am

Probaj ga vžgat,če je motor zablokiran ti ga ne bo obrnilo. V tem primeru odmontiraj šobe ali grelne svečke ga malo zaverglaš da vrže nafto ven, vse skupaj zložiš se trikrat ptekrižaš in ga vžgeš.Ponavadi pa pride to tega kadar pobereš veliko količino vode na poplavljenih cestah.
 
boxerbimer
Nov uporabnik
 
Prispevkov: 8
Pridružen: Pe okt 23, 2020 8:47 pm

Re: Hydrolock zaradi previsokega tlaka v skupnem vodu?

Napisal/-a boxerbimer Ne okt 25, 2020 8:30 am

Zdravo, motor je vžgal. Skrbi me to, zakaj se je sam od sebe ustavil. Lp
 
Uporabniški avatar
Gricko
Poznavalec foruma
 
Prispevkov: 1773
Pridružen: Sr jun 02, 2004 8:49 pm
Kraj: ljubljana AR156SW

Re: Hydrolock zaradi previsokega tlaka v skupnem vodu?

Napisal/-a Gricko Ne okt 25, 2020 11:06 am

pa ti veš, kaj sploh pišeš.............?

z nafto bi ti nafilal cilinder se se "napolni" z nafto in zaradi tega blokira??

pelji avto k serviserju, saj se tebi nti ne sanja kaj sploh delaš in boš res mimogrede naredil "drek"
podobno kot en mulc, ki je hotel spucat sesalni kolektor in je slišal , da med delovanjem dodaš malo mivke, pa se očisti :!: seveda je celo mašino spravil v grob!

Drugače pa, kako lahko avto v prostem teku proizvede"izredno" visok tlak. tlak je itak visok ampak z obrazi se še dviguje!!
tudi šez injektorje ne moreš naliti toliko, da kaj blokira, lahko pa toliko, da sežgeš bate! ( ampak ne v eni minuti)
tudi zaradi enega senzorja za nadzor pritiska, ne boš naredil velike škode, saj ima avto podprogram, ki se izvaja v primeru nezaznavanja senzorja, ker pa deluje glede na določene parametre in ne na realno stanje pa je grob tek normalen!
zakaj se je ugasnil, verjetno ravno iz varnostnih razlogov, da se kaj ne bi pokvarilo

daj vse nazaj kot je bilo, če te nihanje moti, pelji na servis!
 
boxerbimer
Nov uporabnik
 
Prispevkov: 8
Pridružen: Pe okt 23, 2020 8:47 pm

Re: Hydrolock zaradi previsokega tlaka v skupnem vodu?

Napisal/-a boxerbimer Ne okt 25, 2020 12:54 pm

Regulator tlaka (SCV) sem menjal, tako da prosti tek zdaj deluje normalno.

Cul sem, da lahko pride do hydrolocka v primeru prevelike kolicine vbrizgane nafte. Ampak to verjetno v primeru, ko se injektor zatakne v odprti poziciji in sprica noter na polno odprt skozi vse stiri takte.
 
Uporabniški avatar
Gricko
Poznavalec foruma
 
Prispevkov: 1773
Pridružen: Sr jun 02, 2004 8:49 pm
Kraj: ljubljana AR156SW

Re: Hydrolock zaradi previsokega tlaka v skupnem vodu?

Napisal/-a Gricko Ne okt 25, 2020 8:25 pm

ne vem kako bi lahko skozi injektor toliko napolnil cilinder, da bi nafta "blokirala" delovanje motorja!
razen, če bi injektor tako puščal že ob kontaktu ( ne vem kako, saj takrat tudi pritiska ni ali pa ni visok ) in bi se tako nafilal....
drugače pa so to majhne količine in tudi če injektor zelo pušča ( avto kadi, javlja napake, ti skuri bate), ti ne bo v enem ciklu toliko napolnilo, da se vse skupaj ustavi, saj tudi če se kaj preveč nabere, gre na koncu cikla skozi izpušne ventile v izpuh....

druga pa je recimo voda skozi sesalni kolektor, ko zapelješ v "lužo.... zelo globoko", tam pa lahko pride večja količina vode notri....
ali pa če ti pušča hladilna tekočina in se ti čez noč toliko napolni cilinder....
 
boxerbimer
Nov uporabnik
 
Prispevkov: 8
Pridružen: Pe okt 23, 2020 8:47 pm

Re: Hydrolock zaradi previsokega tlaka v skupnem vodu?

Napisal/-a boxerbimer Ne okt 25, 2020 10:14 pm

Baje da se je ze zgodilo, ampak ne vem, ce je takrat injektor ostal samo odprt, ali pa je celo nekje neko tesnilo spuscalo in je nafta uhajala nekje drugje, torej ne samo pri luknjicah injektorja. Sem vesel, da so to osamljeni primeri in se ne dogaja pogosto.

Ce pa ima kdo motor 1.7 CDTI in tezavo z nihanjem obratov, pa res priporocam menjavo tega regulacijskega ventila. Dela ni vec kot za 10 minut.
 
Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma
 
Prispevkov: 4148
Pridružen: Če jun 10, 2004 11:06 pm

Re: Hydrolock zaradi previsokega tlaka v skupnem vodu?

Napisal/-a TrijoAdijo To okt 27, 2020 8:24 am

Sam si pa res d**** 1. klase. Ker kretenoid ti je reku, da pejt tam nekaj odklapljat? In zakaj si že to naredu? Iskreno povedano, takim res prvoščim da jim mašine razbije.
Torej, na CR-dizlu ne odklapljaš nič in potem zalaufaš, ker boš tko kot ti, najprej nafilal plenico, potem pa še kakšno škodo naredu. Če pa že posumiš na hydrolock,pa vržeš ven grelne svečke, pa motor parkrat obrneš. In kaj se je pri tebi zgodilo? Odklopu si ventil, mašino zalaufu in seveda je ropotala ko sam hudič, ker je laufal z nepravo količino goriva, crknil pa je, ker je ecu zaznal da je en d**** naredu nekaj najbolj debilnega in je ustavil mašino. Torej je ECU pametnejši od userja. Logično.
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.
 
Uporabniški avatar
Firediver
Mojster foruma
 
Prispevkov: 3408
Pridružen: Če dec 09, 2004 6:59 pm

Re: Hydrolock zaradi previsokega tlaka v skupnem vodu?

Napisal/-a Firediver To okt 27, 2020 9:05 am

Nič bat, vedno več bo takih, ki na netu nekaj preberejo, potem pa štalo naredijo. in hop nazaj na net po nasvet, kaj sedaj narediti...

Imam občutek, da imajo ljudje preveč časa, pa bi vsi bili wannabe-mehaniki in pri (brezhibnem) avtu kaj postorili, pa naredijo kvečjemu škodo in stroške. Potem so pa mazohistično-samozadovoljni, ker imajo poslanstvo rešiti okvaro na vozilu. In spet hop na net po nasvet, ker so mehaniki (edini pravi naslov za čiščenje tovrstne štale) "predragi".

Nihče se ne vpraša, koliko so vsi nasveti na netu res dobronamerni ali pa vsaj naivno-nedolžni, da ne rečem (v nasprotnem ekstremu) škodoželjni.
Ampak to si mora vsak pri sebi razčistiti. Če ne prej, pa potem, ko zmanjka denarja.
Človek brez problema, to strašna je stvar!
 
reli92
Novinec
 
Prispevkov: 149
Pridružen: Pe jul 31, 2020 7:13 pm

Re: Hydrolock zaradi previsokega tlaka v skupnem vodu?

Napisal/-a reli92 To okt 27, 2020 10:48 pm

Avto je ugasnil zato ker ni znal regulirati tlaka goriva v skupnem vodu zaradi izkljucenga ventila. Cr sistemi so zelo obcutljivi na pravilne pritiske, in v primeru da eno zadevo na sistemu izkljucis se zacnejo kazati taki efekti. Ventil pa defenitivno ni povzrocil "scanja" sob. So ze bili primeri ko so sobe tako slabo dihtale da se je po tednu dni mirovanja avto tezko vzgal, da bi pa prav prislo do hydrolocka pa se nisem imel primera, ne dvomim pa da je mozno.

Tako da brez skrbi motor sigurno ni blokiral, niti ni povilo ojnic, bi moral nafto res s slaufom not nalivat, da bi se lahko kaj takega zgodilo med delovanjem motorja.

Sicer pa spet eno in isto kot ze navada na tem forumu, pac je clovek storil napako saj je njegov avto, najbrz je hotel mal prisparat namesto da ga obere dezurni mehanik? Vsi smo ljudje in delamo napake. Ampak vedno vidim ene in iste ki morajo zganjat neko aroganco tuki. Sploh seveda veleum v prejsnjem postu, ko sem videl kako se odvija tema sem samo cakal, kdaj bom naletel na njegov username.

V glavnem nazaj na bistvo, ne obremenjuj se vendar v bodoce raje malo bolj razisci preden se spravis v teste z izklapljanjem kljucne senzorike :)
 
Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma
 
Prispevkov: 4148
Pridružen: Če jun 10, 2004 11:06 pm

Re: Hydrolock zaradi previsokega tlaka v skupnem vodu?

Napisal/-a TrijoAdijo Sr okt 28, 2020 10:39 am

Problem je v tem, ker gre en popolni laik nekaj drkat, pol pa ko zdrka, se pa userje. Jebela, js ko sem se spoznavu s CR sistemom sn najprej prečekiral tehniko na papirju, tehnične razlage kaj je kje za kaj in tehnična navodila proizvajalca, kako nardit diagnostiko, kako servisirat. Šele potem sem se lotu zadeve....in nism odklaplju nobenih zadev pa pol gledu kaj bo pa kaj ne bo. Če pa si d**** in bi rad neki zdrkal in si naredu še večji strošek, se pa pač poslužiš znanja kot je to naredu avtor prispevka. Za take je ceneje če pelajo avto k mehaniku pa ga le ta pošlihta.
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.
 
PsyOps
Nov uporabnik
 
Prispevkov: 9
Pridružen: To sep 23, 2014 9:16 pm

Re: Hydrolock zaradi previsokega tlaka v skupnem vodu?

Napisal/-a PsyOps Sr okt 28, 2020 11:00 am

Kot sem enkrat že napisal, se človek sploh ne upa česa vprašati, ker lahko potem v odgovorih prebere marsikatero psovko in žaljivko. Če človek naredi napako, se lahko to pove na lepši način. Avtor teme te napake verjetno ne bo več ponovil.
 
Uporabniški avatar
Firediver
Mojster foruma
 
Prispevkov: 3408
Pridružen: Če dec 09, 2004 6:59 pm

Re: Hydrolock zaradi previsokega tlaka v skupnem vodu?

Napisal/-a Firediver Sr okt 28, 2020 12:24 pm

Bodimo bolj precizni!

Nekaj je napaka, ki se ob vsej previdnosti nekomu še vedno zgodi, nekaj čisto drugega pa je okvara zaradi neprevidnosti, malomarnosti ali naivnosti verjeti vsemu kar piše na netu.
Ta tema - če še niste ugotovili . spada v slednjo skupino.

In zaradi tega, ker lahko vsak na netu napiše nekaj (brez odgovornosti za škodo), je NAJVARNEJE in tudi NAJCENEJE, da zadevo prevzame mehanik.

Ne pa, da se mu na netu (spet brez osebne odgovornosti za morebitno škodo) svetuje kako zadevo rešiti. Kaj pa, če zaradi tega še bolj zabrede v stroške? Je dejansko kaj prišparal namesto da gre čimprej do mehanika, kot smo že svetovali?

No, toliko moraliziranja je zato, ker je to tipičen primer sodobne družbe, ko za vsak problem išče rešitve na netu brez kančka premisleka ali previdnosti. Pa vse ostalo prej poskusit in šele na koncu peljati k strokovnjaku (pa še tam utrujat, kaj vse piše na netu, kajne?).

Strinjam se, če je človek naredil napako, se mu pomaga, če pa je "napaka" zaradi malomarnosti ali pa neumnosti, pa mu potuhe nočem dajati!

Bohnedaj, da se bodo novopečeni uporabniki foruma sedaj ustrašili karkoli vprašati, ampak če bo na forumu polno teh nepotrebnih neumnosti bomo postali servis za telebane a la "Oooops I did it again!"

Si res želimo tega?
Človek brez problema, to strašna je stvar!
 
Uporabniški avatar
format
Novinec
 
Prispevkov: 364
Pridružen: Po jan 09, 2017 8:16 pm

Re: Hydrolock zaradi previsokega tlaka v skupnem vodu?

Napisal/-a format Sr okt 28, 2020 4:39 pm

+1 :D
 
boxerbimer
Nov uporabnik
 
Prispevkov: 8
Pridružen: Pe okt 23, 2020 8:47 pm

Re: Hydrolock zaradi previsokega tlaka v skupnem vodu?

Napisal/-a boxerbimer Če okt 29, 2020 11:55 am

reli92 je napisal/-a:Avto je ugasnil zato ker ni znal regulirati tlaka goriva v skupnem vodu zaradi izkljucenga ventila. Cr sistemi so zelo obcutljivi na pravilne pritiske, in v primeru da eno zadevo na sistemu izkljucis se zacnejo kazati taki efekti. Ventil pa defenitivno ni povzrocil "scanja" sob. So ze bili primeri ko so sobe tako slabo dihtale da se je po tednu dni mirovanja avto tezko vzgal, da bi pa prav prislo do hydrolocka pa se nisem imel primera, ne dvomim pa da je mozno.

Tako da brez skrbi motor sigurno ni blokiral, niti ni povilo ojnic, bi moral nafto res s slaufom not nalivat, da bi se lahko kaj takega zgodilo med delovanjem motorja.

Sicer pa spet eno in isto kot ze navada na tem forumu, pac je clovek storil napako saj je njegov avto, najbrz je hotel mal prisparat namesto da ga obere dezurni mehanik? Vsi smo ljudje in delamo napake. Ampak vedno vidim ene in iste ki morajo zganjat neko aroganco tuki. Sploh seveda veleum v prejsnjem postu, ko sem videl kako se odvija tema sem samo cakal, kdaj bom naletel na njegov username.

V glavnem nazaj na bistvo, ne obremenjuj se vendar v bodoce raje malo bolj razisci preden se spravis v teste z izklapljanjem kljucne senzorike :)


Hvala za prijazen odgovor. Si mehanik drugace? Sem ti poslal sporocilo. Lp
 
reli92
Novinec
 
Prispevkov: 149
Pridružen: Pe jul 31, 2020 7:13 pm

Re: Hydrolock zaradi previsokega tlaka v skupnem vodu?

Napisal/-a reli92 Če okt 29, 2020 3:11 pm

Ni problema imas odgovor na ZS. Se enkrat mogoce se je narobe lotil zadeve, pa zato se ni dr**ac pa de**l pa vse zivo kar ste mu ze napisali. Se vam mora mar opravicit, ker se ni rodil s srufcigrom v roki? Sori Freediver al kaj si ze cis na usako ku**evo temo odgovarjas na isti primitiven nacin. Ce se pa ne zavedas kako to izgleda pa pojdi in mi najdi vec kot 2 posta svoja da ne pljuvas OPja. Ko pa ze misls da je odgovor lep in konstruktiven pa mors zmer nakonc neki zacint pi**a mi kr zakuha ej. Drugace pa marsikdo je zaradi posledic korone ostal brez sluzb itd in se na vse pretege trudi kje prisparat ali pa tako kot velikokrat mehankarski mojstri ne odkrijejo napake, kaj potem spet sodis brez podlage. Vidim da znanja ti primankuje, lahko pa se udelezis kaksnega tecaja o medcloveskih odnosih, ker tam ti pa dost fali.

Marsikdo si sploh ne upa nic prasat tle zarad takih idi**skih odgovorov, sicer pa mislim da se bolje pocutis, ko nekoga spljuvas kot nek dnevni ritual?
 
Uporabniški avatar
Firediver
Mojster foruma
 
Prispevkov: 3408
Pridružen: Če dec 09, 2004 6:59 pm

Re: Hydrolock zaradi previsokega tlaka v skupnem vodu?

Napisal/-a Firediver Če okt 29, 2020 7:29 pm

Še en newcomer, ki misli, da bo gore premikal s takim postom.
Nisi razumel moje poante, ampak je tudi ne boš s takim mišljenjem. Najbrž ti je zaradi korone hudo in je orenk usekalo. Časi so težki.

Na forumu sem že skoraj 16 let in vidim, kaj se z njim dogaja. Če želimo držati kvaliteto in da dobijo uporabniki, ki iz svojih izkušenj pomagajo drugim brez plačila, vsaj zadoščenje, da so naredili dobroto, morajo biti uporabniki, ki pomoč iščejo, vsaj v osnovi dovolj RESNI in ZRELI, da so te pomoči vredni.

Velikokrat se že iz postavljenih vprašanj in dosedanjih potez razbere stopnjo "resnosti" človeka in če je ta stopnja začetniška, iz njegovih potez pa je razbrati, da je zakuhal resno okvaro, je ZELO NEVARNO pomagati preko neta. Takim dam jasno vedeti, da je mehanik edini pravi naslov za rešitev problema, ker je rešitev onkraj zmožnosti, da sami rešijo. Če ne razumejo, kaj so storili, ni šanse, da bodo razumeli, kako rešiti.

Naslednje vprašanje je, če dobrovoljci lahko s svojimi nasveti brez ogleda vozila ali priklopa računalnika NEZMOTLJIVO rešijo problem. Dobro vemo, da za marsikatero okvaro imajo še poklcni strokovnjaki težavo, pa visijo na vozilu po več dni.

In nenazadnje, resni ljudje se zavedajo, da so stvari na netu kvečjemu bolj ali manj preverjene informacije, za katere nihče ne odgovarja. Kdor te zadeve jemlje za svete, brez kančka premisleka, preprosto ni dovolj zrel, da bi mu nudili support vedno znova po vsaki novi neumnosti.
Človek brez problema, to strašna je stvar!
 
reli92
Novinec
 
Prispevkov: 149
Pridružen: Pe jul 31, 2020 7:13 pm

Re: Hydrolock zaradi previsokega tlaka v skupnem vodu?

Napisal/-a reli92 Če okt 29, 2020 8:52 pm

Ti majstr te tvoje vzvisene fore so ze res mal dosadne. Pa kaj mene briga ce si 2. svetovno prezivu na temu forumu a nej se ti klanjam al kaj? poanta je da so posti arogantni. Mene ni prav nic korona uzgala, kaksnega ki hoce kaj tukaj po forumu poceni resit pa prasat za mnenje ze mogoce pa tko ne more ker bo delezen takih odgovorov. Pa wannabe mehaniki pa nevemkaj. Na prste ene roke ti nastejem te tvoje profi mehanike k so zaupanja vredni pa da znajo delat kej druzga k redne servise.

Za primer povem (ne bom omenjal servisa, velja pa za odlicnega) ki so sodelovcu razkopal masino na prafaktorje zaradi utrganega jermena, pustili avto 2 meseca, nakoncu sem moral pa jaz tiste lego kocke sestavljat.

Povedat hocem da ze zaradi tega, tudi ce nebi znal bi se probal sam lotit zadeve, ker ni nikomur za zaupat.

Kakorkoli tudi na normalen nacin se da povedat da je storil napako (sicer pa ze sam ve) ni ga treba se dodatno popljuvat, ce si pa strosek nardi ga bo pa sam sebi in nikomur drugem.

Kolikor pa vem je pa samoumevno da nasvete na forumu jemljes s kanckom rezerve ne za navodila.

Pa se nekaj. Ta del foruma zajema vprasanja o popravilih in okvarah na vozilih. Se pravi po tvoji logiki so vsi tukaj deb*li ker bi morali vedeti kaj delajo in ne sprasevati po forumih. Potemtakem lahko ta del foruma zapremo
 
Uporabniški avatar
limas
Poznavalec foruma
 
Prispevkov: 1633
Pridružen: Ne avg 18, 2013 9:01 pm

Re: Hydrolock zaradi previsokega tlaka v skupnem vodu?

Napisal/-a limas Če okt 29, 2020 9:29 pm

Žal je zaradi korone in recesije opaziti naraščajoč trend brezposelnosti in padec standarda med slovenskimi državljani. Enako je povsod po svetu. Temu sledi beg od pooblaščenih in nepooblaščenih servisov k znancem in prijateljem, ki so tehnično razgledani in izkušeni. Marsikdo se loti okvare ali vzdrževalnega dela sam. Tega bo vedno več in tudi povpraševanja po nasvetih na tem forumu.
 
boxerbimer
Nov uporabnik
 
Prispevkov: 8
Pridružen: Pe okt 23, 2020 8:47 pm

Re: Hydrolock zaradi previsokega tlaka v skupnem vodu?

Napisal/-a boxerbimer Če okt 29, 2020 9:33 pm

Firediver je napisal/-a:Še en newcomer, ki misli, da bo gore premikal s takim postom.
Nisi razumel moje poante, ampak je tudi ne boš s takim mišljenjem. Najbrž ti je zaradi korone hudo in je orenk usekalo. Časi so težki.

Na forumu sem že skoraj 16 let in vidim, kaj se z njim dogaja. Če želimo držati kvaliteto in da dobijo uporabniki, ki iz svojih izkušenj pomagajo drugim brez plačila, vsaj zadoščenje, da so naredili dobroto, morajo biti uporabniki, ki pomoč iščejo, vsaj v osnovi dovolj RESNI in ZRELI, da so te pomoči vredni.

Velikokrat se že iz postavljenih vprašanj in dosedanjih potez razbere stopnjo "resnosti" človeka in če je ta stopnja začetniška, iz njegovih potez pa je razbrati, da je zakuhal resno okvaro, je ZELO NEVARNO pomagati preko neta. Takim dam jasno vedeti, da je mehanik edini pravi naslov za rešitev problema, ker je rešitev onkraj zmožnosti, da sami rešijo. Če ne razumejo, kaj so storili, ni šanse, da bodo razumeli, kako rešiti.

Naslednje vprašanje je, če dobrovoljci lahko s svojimi nasveti brez ogleda vozila ali priklopa računalnika NEZMOTLJIVO rešijo problem. Dobro vemo, da za marsikatero okvaro imajo še poklcni strokovnjaki težavo, pa visijo na vozilu po več dni.

In nenazadnje, resni ljudje se zavedajo, da so stvari na netu kvečjemu bolj ali manj preverjene informacije, za katere nihče ne odgovarja. Kdor te zadeve jemlje za svete, brez kančka premisleka, preprosto ni dovolj zrel, da bi mu nudili support vedno znova po vsaki novi neumnosti.


Ne razumem točno, zakaj praviš, da sem zakuhal resno okvaro, če pa je nisem. Vprašal sem samo, če je možno, da je prišlo do hydrolocka. Ni bilo sicer nobenega znaka, da se je zgodil, in motor deluje. Če pa si na forumu 16 let in se spoznaš na avtomobile in njihovo delovanje pa lahko še svoje mnenje o tem napišeš.

S svojim znanjem sklepam, da glede na to, da gre za common rail motor, bi prevelika količina goriva vbrizgana ob pravem času zaradi previsokega tlaka v vodu zgolj zgolj povečala obrate, saj bi se vso gorivo sproti porabilo, ins e zaradi tega ne bi nabiralo v nadbatnem prostoru. Drugo bi bilo, če bi injektor puščal, in bi gorivo v motor vdiralo tudi med vsemi ostalimi takti. Imam prav?
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov