Yes, this spec seems to be recommended for engines with a timing chain. It would be nice if Ford would use the FordPass app to send a notification to inform all relevant owners.
]Knowing Ford the thinner Oil is probably an Emissions/Fuel Consumption thing, there is certainly lots of Oil Pressure in my Engine when it is cold, a lot more than when it is up to temperature.
]Knowing Ford the thinner Oil is probably an Emissions/Fuel Consumption thing, there is certainly lots of Oil Pressure in my Engine when it is cold, a lot more than when it is up to temperature.
D12J12 je napisal/-a:Potem ti pa še bencin zreči olje in ni več 0w20 ampak 0w10 pa si kjer si. Blok pa aluminijasti s premazom, recept za dolgo življenjsko dobo motorja.
vidotti je napisal/-a:Kolegi, entusiasti znamke Citroen, pozdravljeni!
En pripetljaj imam in me zanima vaše mnenje oz. predvsem kaj bi lahko bilo narobe/bi pregledali po tem zapletu.
Citroen c3 1.2 puretech turbo 2022, 53000 prevoženih. (redni servisi na cca. 12 kkm, pri 40.000km zamenjali jermen po garancijo 2025 februarja)
16. decembra na malem servisu na Avtotehni Vis, jaz zaradi potovanja šele danes ugotovil, da je preveč olja na palčki. Olje je bilo čez plastičen del na palčki (vse poslikano/posneto). Sam nisem niti kapljice dodal, vmes po servisu odpeljanih cca. 700km. Danes direkt peljal na Avtotehno vis, da popravijo napako in kaj jim je bilo. Po 1 uri prepiranja in dokazovanja, so prsli mehaniki pogledati ter takoj priznali da je to napaka. Avto je biu čez 2 minuti na dvigalu in so zamenjali olje in dolil not pravo količino. Notri je bilo cca. 0.6 litra olja nad maksimalno količino.
Cez 1000km se moram se enkrat oglasiti da pogledajo nivo in v ponedeljek me bo kontaktiru sef servisa...kaj nej zahtevam od njega da pregleda na motorju? (ce se mi rata zment oz. zatezit…)
razmislu sm kompresijo, separator olja, svecke, nevem vec…k to je tok stvari k bi lah slo narobe, a bom sploh kej opazu v 1000km?
od pvc, tesnila turbine, zamašen katalizator…
Hvala za kakršnekoli odgovore nasvete, tudi kakšnega kvalitetnega mehanika za citroene iščem.
lpV
Po forumu brska: Kristjan123 in 7 gostov