Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
tomzzi
Poznavalec foruma

Re: citroen, peugeot, DS, opel - 1.2 puretech težave

Napisal/-a tomzzi Pe avg 23, 2024 3:51 pm

Glede blagega hibrida 136 sem zasledil tole:

The new 1.2 seems to be starting its life well: problem with the chain loosening... :lol:

Vir: http://worldscoop.forumpro.fr/ tema o faceliftu Opel Moke.

nasamorpheus
Novinec

Napisal/-a nasamorpheus Pe avg 23, 2024 8:24 pm

V glavnem nič novega.. :)

Uporabniški avatar
For
Uporabnik

Napisal/-a For Pe avg 23, 2024 11:17 pm

Mislim da je Stelantis občutno spremenil politiko.

To, da komplicirajo z reklamacijo je nekaj novega. V 11-ih letih in štirimi pežoji nisem nikoli tega doživel. Večinoma sem te reklamacije uveljavljal v AH Vič.

Je pa res, da sem imel na koncu eno slabo izkušnjo in jo tudi uspešno reklamiral. Poskusil tudi plastiko okrog panorame reklamirat kar ni šlo skozi. Šef servisa je bil vsaj prijazen in poskusil. Pri še dveh pooblaščenih servisih so me takoj odpravili.
Še ene parkrat sem jih obiskal z namenom da se naročim na servis, pa so vsakič bili prezasedani…

Glede politike…
Sem pa skoraj vse nove modele probal in ne morem se znebiti občutka da se ukvarjajo z zmanjševanjem stroškov proizvodnje. Nekaj podobnega je že Volkswagen naredil takrat, ko je golfa V prehitro zamenjal s šestko, samo zato da pri sedmici reorganizirajo proizvodnjo(zmanjšajo stroške)
Sem prepričan da Stelantis isto počne. Tam nekje od 2012 so imeli ofanzivo kar dobrih in zamimivih avtomobilov. Po moje precej povečali prodajo…zdaj pa prodajajo šminko in kič. Motorje ki jih imajo so nespremenjeni, nobenih posodobitev.
1.5 ki sem ga enkrat probal v 308 je enak kot v starem 308.
Hibrid z 225 KM me sploh ni prepričal.
Da bo še slabše ga zdaj serjejo 1.2 hibridom….GROZA!

Zadnjič ko sem imel novi 208 kot nadomestno vozilo, sem bil čist šokiran. Na sploh….v primerjavi z Cliotom ki ga imamo doma je grozen.

Če bodo postali še nezanesljivi in se skoz kvarili, potem ne bo dobro.

Moj bivši 508 je kar se tiče zanesljivosti opravil z 10-ko…moram priznat.
Tole pa kar zdaj delajo ne gre v pravo smer.

Žal…

Uporabniški avatar
srcnik
Poznavalec foruma

Napisal/-a srcnik So avg 24, 2024 7:27 am

Pozna se, da se bolj ukvarjajo samo z dobičkom in sami s sabo (združitev psa in fca) in ne z vozili. Saj je očitno, zaradi tega sem sam proti združevanju, ker imaš potem 2 ali 3 velike, ki se lahko dogovarjata glede cen na trgu. Včasih je bila vsaj konkurenca, danes pa vse cene usklajene...

Uporabniški avatar
emozul
Poznavalec foruma

Napisal/-a emozul So avg 24, 2024 11:28 am

Sploh ne razumem kar rinete v te j***a. Ja, 2.0 HDI je bil top, sedaj je pa več ali manj slabo.
Tomzzi, ti pa itak sam, da je opel.

pleomax
Stalni uporabnik

Napisal/-a pleomax So avg 24, 2024 11:42 am

Po mojih izkušnjah večja kot je avtohiša, torej v kakšnih mestih, slabše uveljavljaš kakšne napake... Pa naj si bo peugeot, opel, vw... Motorna paleta stellantisa je žalostna, se strinjam. Ne razumem, zakaj vw lahko ponuja tudi večje motorje, stellantis pa ne. Pa dobro, tudi renault jih ne. Kar se tiče 208 proti cliotu, se ne strinjam. Strinjam se, da je zadnji clio veliko bolj izenačen z 208 kot prejšnji, ki je bil znotraj kar precej plastik fantastik. Je pa razlika, če gledaš 208 active ali od allure naprej, ker je razlika v kakovosti armaturke velika... Čez 2 leti grem v menjavo avta in če ne bo nekih težav z 1.2 hibridom, ga kupim, ker imam sedaj takšne poti, ki so za hibrida ok in želim si avtomatika tokrat. Hvalijo, da se pozna pomoč baterije pri nizkih obratih. Močnejšega avta sedaj ne potrebujem. Verjetno bi še s 100 konjskim lahko brez težav shajal. Na ac sem po novem malo, v naseljih pa več kot 50 ne morem it. Zakaj rinem v pežoja. Pa ker smo jih imeli veliko in smo bili krecej zadovoljni na splošno in bom zato še dal kakšno priložnost. Avto mi mora biti vizualno všeč in kaj mi koristi recimo toyota, če mi japonski dizajn res ne sede in niti ne cvt menjalnik. Ena velika žalost so postale te znamke, ko ugotoviš, da je na trgu sicer veliko znamk, a v resnici jih na prste 1 roke že skorwj prešteješ zaradi združevanj. Res ne vem, kateru avto dejansko kupit v teh časih. Izbira ni dobra, sploh če bi rad še kaj drugega kot suv. Dobra alternativa mi ostane se kia/hyundai.

Uporabniški avatar
tomzzi
Poznavalec foruma

Napisal/-a tomzzi So avg 24, 2024 12:21 pm

emozul je napisal/-a:Sploh ne razumem kar rinete v te j***a. Ja, 2.0 HDI je bil top, sedaj je pa več ali manj slabo.

Takšni komentarji so odveč.
Itak, da Opel. 8) :roll: Zakaj?
Če bi izbiral samo glede videza je v mojih očeh astra daleč pred drugimi. Sploh kar se tiče zunanjosti.
Astra se mi zdi odlična in bi jo že imel zdavnaj če ne bi padli pod Stellantis. Tako pa še nisem siguren.

Leon je ogaben (tudi cupra), Octavia je meh, Golfa so zaje#ali na vseh področjih (oblikovno in ergonomsko), Mazda sploh ne ponuja nekega karavana, Hyundai in Kia so ok ampak se kažejo leta, Toyota ima isto kot VW štrleče "televizorje" na sredini...
Sem še kakšnega spustil?

Ampak to ni tema o nakupu ampak o psa motorjih.

Uporabniški avatar
McLaren
Mojster foruma

Kraj: Cela EU

Napisal/-a McLaren So avg 24, 2024 12:39 pm

Meni je nova Astra karavan na zunaj lepa, se posebaj v crni barvi. Bi prisla v ozji izbor cez kako leto ampak zarad Stellantis tezav nekak ne bi.
Glede znamk, samostoje se samo Subaru, Mazda, Suzuki (mislim) pa se ene par....vglavnem zalostno. Pa pod samostojne mislim na to da obstaja samo ena znamka ne pa da je pod njo se 5 drugih.

Uporabniški avatar
emozul
Poznavalec foruma

Napisal/-a emozul So avg 24, 2024 2:11 pm

tomzzi je napisal/-a:
emozul je napisal/-a:Sploh ne razumem kar rinete v te j***a. Ja, 2.0 HDI je bil top, sedaj je pa več ali manj slabo.

Če bi izbiral samo glede videza je v mojih očeh astra daleč pred drugimi. Sploh kar se tiče zunanjosti.
Astra se mi zdi odlična in bi jo že imel zdavnaj če ne bi padli pod Stellantis. Tako pa še nisem siguren.

Leon je ogaben (tudi cupra), Octavia je meh, Golfa so zaje#ali na vseh področjih (oblikovno in ergonomsko), Mazda sploh ne ponuja nekega karavana, Hyundai in Kia so ok ampak se kažejo leta, Toyota ima isto kot VW štrleče "televizorje" na sredini...
Sem še kakšnega spustil?

Meni je itak vseeno kaj boš kupil, saj je tvoj denar. Zdi se mi pa čudno, da veliko sprašuješ potem pa itak na koncu vzameš opla (pa si imel že ful slabe izkušnje).

Meni je astra uredu ni pa nek presežek, pa saj se to opazi na cesti.

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem So avg 24, 2024 2:19 pm

McLaren je napisal/-a:Meni je nova Astra karavan na zunaj lepa, se posebaj v crni barvi. Bi prisla v ozji izbor cez kako leto ampak zarad Stellantis tezav nekak ne bi.
Glede znamk, samostoje se samo Subaru, Mazda, Suzuki (mislim) pa se ene par....vglavnem zalostno. Pa pod samostojne mislim na to da obstaja samo ena znamka ne pa da je pod njo se 5 drugih.

Subaru, Mazda, Suzuki so v bistvu pod Toyoto. Skupaj razvijajo manjše avte, pa električne, tudi baterije ipd

Uporabniški avatar
tomzzi
Poznavalec foruma

Napisal/-a tomzzi So avg 24, 2024 4:18 pm

emozul je napisal/-a:
tomzzi je napisal/-a:

Sem še kakšnega spustil?

Meni je itak vseeno kaj boš kupil, saj je tvoj denar. Zdi se mi pa čudno, da veliko sprašuješ potem pa itak na koncu vzameš opla (pa si imel že ful slabe izkušnje).

Meni je astra uredu ni pa nek presežek, pa saj se to opazi na cesti.

Kar pa ni rečeno, da bo naslednji. S trenutno sem recimo, da zadovoljen. Je bil kakšen problem ampak do sedaj (cca 180k km in slabih 7let) nisem imel zaenkrat (tok, tok po lesu) nobenega večjega problema.
Pa ko bi vedel v kakšnem stanju je ta avto bil po prvem letu in pol od nakupa... Bil je že praktično cel razkopan.
Zakaj? Toča in to dvakrat. Prvič debela tudi do 10cm.
Potem so bile pa še posledice slabega popravila tudi v notranjosti.
Ja glede na to koliko je prestal se še odlično drži moram rečt.

Koliko avtomobilov je na cesti meni nič ne pove in tudi pomeni ne. Ti pa kar štej koliko določenih videvaš dnevno.

Dipling
Nov uporabnik

Napisal/-a Dipling Sr avg 28, 2024 8:27 pm

Meni so sedaj očistili motor na P3008 1.2 (2017). Plačal ~600€. A me avto več ne prepriča. Zanimovo, da so nalili olje 5W-30 in ne več 0W-30. Še pa težim p-automobil-import, da mi povrnejo. Hkrati pa čakam, kaj bo s tožbo proti Stellantisu.

Gremo pa verjetno vseeno v nakup novega avta. Čeprav so mi P5/3008 na oko lepi (predvsem znotraj), ne kupim več tega. Prej sem imel Astro GTC 11 let, 270k prevoženih, šel je le alternator in še en senzor. Stroj.
Sedaj gledam novega Kodiaqa in Volvote, a je novi Volvo xc60 nad postavljeno mejo. Tukaj je že bila omenjena Toyota, a mi vizualno ne sede. Res pa je, da sem pri P3008 dal prednost vizualnemu in se opekel (no bil je avto leta in nagrajen motor :D ).

Uporabniški avatar
drugmirko
Poznavalec foruma

Kraj: LJ

Napisal/-a drugmirko So avg 31, 2024 12:23 pm

Stellantis pod "velikim vodjo" Tavaresom počne STRAHOMORE neumnosti, ki pa so kratkoročno prinašale velikanske marže in posledično velike dobičke! Zato so delničarji in lastniki ploskali, čeprav so vsi, od kupcev, prodajalcev, do inženirjev opozarjali, da gredo stvari počasi v maloro.... kupci z vse manj nakupi (pritožbami in zgleda počasi tudi tožbami), prodajalci z vse manjšo prodajo in inženirji s problemi, ki so jih povzročili "racionalizacija", "out sourcanjem" razvoja novih komponent, ukinjanje razvojnih oddelkov, odprodaja premoženja.... Vse za največjo maržo na posamezno prodano vozilo!
Posledice tega - razen seveda na marži - kljub vse revnejšim materialom v notranjosti njihovih vozil, nejasnim strategijam njihovih znamk, "šparovnim" omejitvam pri razvoju novih modelov in vse bolj revnemu naboru motorne palete, nekaj let po niso bile vidne.... vendar pa predvsem problemi z začetkom serijske proizvodnje že pred debelega pol leta predstavljenim C3, "kiksi" pri vstopu na Indijsko tržišče, ignorantskim odzivom na probleme z zanesljivostjo 1.2l motorjev in tako rekoč "srmopizdenimi" številkami prodaje na vseh, še posebej pa na Ameriškem tržišču kažejo, da je "veselice" konec! In da "račun" ne bo nič kaj "prijazen"....

Tavares mora zaradi problemov v ZDA za dva tedna v Ameriko.... tamkajšnji Stellantisovi zaposleni so mu v pričakovanju obiska, poslali prijazne "čestitke in pozdrave" s sledečim videom (vredno ogleda) :mrgreen: :

https://youtu.be/26ii1DzCTx8

ob stavku "if a worker did a job as mediocre as Carlos Tavares, he would be fired", sem skoraj izpljunil kavo, ki sem jo ob gledanju videa, pil za zajtrk... =P
živeo drugmirkooooo!!!!

nasamorpheus
Novinec

Napisal/-a nasamorpheus So avg 31, 2024 7:09 pm

Stellantis bo propadel ker Peugeot in Citroen kupi le še blaznez oz nevednež :)

Uporabniški avatar
limas
Poznavalec foruma

Napisal/-a limas So avg 31, 2024 7:49 pm

Citroenčke in Pežojčke kupujejo mlade in stare dame, ker padajo na finto všečnosti. Tega se v Stellantisu dobro zavedajo.
Tudi meni se dozdeva, da bo šel Stelllantis v propad. Bolj me skrbi kaj se bo zgodilo z nekoč slavnimi evropskimi znamkami. Upam, da ne bodo doživeli usodo Saaba. Kitajci so uspeli z nakupom Volva tej znamki povrniti staro slavo, ker so Švedom dopustili razsikave in razvoj ter proizvodnjo. Kitajci skrbijo za finance in trženje.
Kaj bo s Pežojem, Citroenom in Fiatom? To niso samo fabrike in delovna mesta. Gre za kulturno in industrijsko dediščino. Vsak proizvajalec bi se moral vrniti k svojim koreninam in izvirnemu poslanstvu. Citroen je bil pojem avantgarde, udobja in tehnološkega napredka. Je del francoske identitete, zato ne sme ugasniti.

meganer
Uporabnik

Napisal/-a meganer So avg 31, 2024 8:11 pm

Ko dobiš slabo ime .... potrebuješ leta da si vrneš ugled. ČE si ga
Reno dizel, itd ....

alexwell
Stalni uporabnik

Napisal/-a alexwell So avg 31, 2024 8:19 pm

Ne vem kaj tolk kompliciranja glede teh motorjev za nek jermen, ki ga navaden mehanik zamenja v dobre pol ure. Ga pač zamenjaš predčasno in imaš potem mir.....no seveda v upanju, da ti ni prej razpokal.

Uporabniški avatar
drugmirko
Poznavalec foruma

Kraj: LJ

Napisal/-a drugmirko So avg 31, 2024 8:38 pm

Hjah... povsem lahko se zgodi, da bo propadlo 90% vse evropske avtomobilske industrije, ne samo Stellantis. "Rožice" ne cvetijo niti VAG koncernu, niti premiumcem...
Osebno lahko rečem, da si spet lastim Citroena in to z bolj problematično verzijo Prince motorja iz leta 2010, preden so na njej kakor koli popravljali in spreminjali.... pa razen res rednih vsakoletnih servisov ne glede na prevožene kilometre (in občasnega dolivanja olja) z njim nimam nekih problemov. Ko na servisu (ki mu zaupam, ker me v 30 letih niti enkrat niso nategnli) ugotovijo, da je na motorju zaradi njegove problematičnosti pač treba kej zamenjat (recimo napenjalec ketne) ali naredit (očistit sajaste obloge) to pač naredijo in posledično z njim nimam nobenih problemov kljub "poldrugi stotisočici" na števcu.... novejše revizije, sploh pa tiste po letu 2016 pa problemov v bistvu (kljub še vedno slabemu glasu) nimajo več.
Mislim, da je podobno tudi s PureTech motorji. Zamenjali so olje, material jermena in spremenili njegovo obliko, da je manjša možnost tudi za mehanske poškodbe zaradi trenja.... kar je vse zmanjšalo njegov daleč najbolj problematičen sklop. Moj serviser pravi, da je zaradi tega veliko manj problemov, ki se hitro še pravočasno odkrijejo ob rednem servisiranju.... V najnovejši verziji pa so mu še jermen zamenjali z verigo (upajmo, da ne z "verižico)....
Tako, da.... nikakor ne mislim, da problemov ni, prav nasprotno! Mislim, da je še huje.... da so problemi sistemski in veliko gobji, kot dejanski problemi 1.2 l motorja in ljudski glas o njegovi "prislovični nezanesljivosti" (ki je kot vedno, veliko bolj razvpit, kot pa dejansko je nezanesljiv)... Mogoče bo verzija z verigo zanesljiva. Mogoče bo Stelantis crknu kljub temu. Mogoče je celo, da jih "sreča pamet" in nehajo počet podobne neumnosti, kot je ta s Smart Car platformo in posledičnimi zamudami novega C3, C3 Aircrossa, Fronere, Pande in bodoče Multiple... Bomo videli....
živeo drugmirkooooo!!!!

boštjan_01
Uporabnik

Napisal/-a boštjan_01 So avg 31, 2024 9:44 pm

alexwell je napisal/-a:Ne vem kaj tolk kompliciranja glede teh motorjev za nek jermen, ki ga navaden mehanik zamenja v dobre pol ure. Ga pač zamenjaš predčasno in imaš potem mir.....no seveda v upanju, da ti ni prej razpokal.

:D S tem si vse povedal. Če ste se sprijaznili da je potrebno delati servise predčasno in še vedno obstaja relatovno velika možnost drage okvare, tudi vredu zakaj pa ne.

Stellantis si je z svojo kratkoročno filozofijo uničil ugled. Sploh se ne trudijo popravit, oz. so njihovi poiskusi brezplodni. Celotna EU industrija propada vsakodnevno. Najprej začnejo propadat nižje rangirana podjetja, to je pa sigurno Stellantis prvi na seznamu, brez konkurence.

Uporabniški avatar
For
Uporabnik

Napisal/-a For So avg 31, 2024 10:10 pm

drugmirko je napisal/-a:Stellantis pod "velikim vodjo" Tavaresom počne STRAHOMORE neumnosti….

.... tamkajšnji Stellantisovi zaposleni so mu v pričakovanju obiska, poslali prijazne "čestitke in pozdrave" s sledečim videom (vredno ogleda) :mrgreen: :

https://youtu.be/26ii1DzCTx8

ob stavku "if a worker did a job as mediocre as Carlos Tavares, he would be fired", sem skoraj izpljunil kavo, ki sem jo ob gledanju videa, pil za zajtrk... =P

Me veseli, da moji občutki glede Stelantisa niso daleč od resnice.
Kar se tega tiče nisem niti približno poučen o tem tako kot ti.
Lahko naštevam podrobno o mojih kratkih vožnjah teh avtomobilov ampak se mi ne da.
Enostavno me niti en novi model ne prepriča, kot me je takrat 2013 308 recimo.
Šel sem pogledat ta avto samo zato ker me je žena prosila, in ugotovil da Golf 7 ki sem ga prejšnji dan probal ni nič boljši.
Tudi prejšnji 208 je bil precej boljši od takratnega Cliota.
Zdaj je obratno.
Ne razumem recimo kako tako lepe števce ki jih je imel stari 308 zamenjajo s tem 3D sranjem …al kaj že?
Sem 100% prepričan da je to 3D sranje 50% cenejše.
Stari 3008?
Pa to je bil pravi lepotec v primerjavi z novim…sory.
….itd, itd.
Ne razumem, da pri takšni ofanzivi novih in “atraktivnih” modelih niso nič naredili glede motorjev???? Vse je enako.

@nasamorpheus
To, da Peugeote in Citroene kupujejo nevedneži tudi ne drži. Ne moremo tko posploševat. Malo je treba tudi med vrsticami brat in nekaj vedet o avtomobilih.
Tudi Golf V je bil veliko bolj narejen kot Golf VII
Da o osmici sploh ne govorimo.

Enostavno, kot en povprečen poznavalec avtomobilov ki občasno tudi kaj prebere o tem, veš/začutiš da to ni to glede na denar ki ga hočejo, ne glede na znamko.

Kot rečeno…moje izkušnje z štirimi Peugeoti v 11-ih letih so kar pozitivne, še posebej z zadnjim 508 2.0 dizlom.
Kar se za njihove pooblaščene servise ne more reči.
Zaradi njihove servisne mreže sem še posebej vesel da nimam več Peugeota.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 24 gostov