Nasveti in napotki ter povpraševanja...

mišek
Uporabnik

Astra K odpovedal glavni ekran

Napisal/-a mišek Sr mar 12, 2025 8:34 pm

Pozdravljeni,
Na astri K letnik 2019 mi ne dela osvetlitev glavnega ekrana na armaturi. Radio dela, tudi na dotik dela lahko prestavljam recimo postaje, ker vem kje so bliznice za postaje. Samo tema je, oz vcasih sploh na zacetku ko vzgem avto nekaj bliska. Odpovedal je slaba dva tedna nazaj, v tem casu je pa trikrat tudi delal. Recimo sem sel iz sluzbe, ni delal, spotoma grem v solo po tamalo. Ko vzgem, da grema domov pa se displej normalno dela. Drug dan pa spet ni delal.
Klical dtc avtoelektronika Mozirje, mi rece ja steklo je treba menjat, imamo na zalogi, redno to crkuje... Pravi 350 eur, eno uro se pocaka pa menjajo. Pravim, a se ne da to kaj popravit, je reko ja sej to popravimo, steklo se menja, da drgac komplet je pa tak 800 ali celo 1000 eur. Da samo steklo se pa ne da popravljat. Isto ceno mi je povedal tudi pri Drevu iz Dresinje vasi.

A je imel kdo tak problem in ali se to ne da kak popravit obstojecega ekrana....ne vem to nek stik zgublja al kaj, ce vsake toliko pa se prizge.

Uporabniški avatar
DX5050
Novinec

Re: Astra K odpovedal glavni ekran

Napisal/-a DX5050 Sr mar 12, 2025 9:22 pm

Res je, to je pogosta napaka na astri K.
Ampak nevem, neki imam v spominu, da je nekdo, morda celo na tem forumu pravil, da so mu menjali zastonj na servisu? Morda se javi, če bo bral temo.
Je pa tudi meni aktualno, ker ima punca isto astro K, ampak zaenkrat ekran še dela (čeprav je enkrat pred kakšnima dvema mesecema že nekaj utripal).
Suzuki Swift Sport 1.4 Boosterjet 2022

tilzator
Nov uporabnik

Napisal/-a tilzator Če mar 13, 2025 12:36 pm

Res je, znan problem na Astri K. Skoraj tedensko je objava na to temo v FB skupini Opel Team Slo. Najcenejša varianta je ekran iz Aliexpresa (mislm, da cca. 100 ali 150 €) in zamenjava. Na pooblaščencu je pa cena res noro visoka, čez 1.000 €. Kolikor sem se sam pozanimal, popravilo ekrana ni možno, ga je potrebno zamenjati.

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron Če mar 13, 2025 12:43 pm

Lahko ste tudi sam svoj mojster, stalo vas bo pol ceneje ~150€ + orodje (celoten detajlni postopek iz Vauxhall Astre K: https://nodetwelve.com/vauxhall-astra-a ... issue-fix/) ne pa tudi živcev in morebitnih nenamernih poškodb. Za pojasnilo, glede na to, da pravite, da vam kapacitivni del deluje (omenjeno steklo s flat kablom), za njim pa je LCD zaslon za prikaz vsebine, ki pa vam dela te težave bi bilo potrebno menjati samo LCD zaslon po domače monitor.

Avtoelektronika servis verjetno zaradi menjave kompleta znotraj ohišja ne razstavlja posebej kapacitivnega dela in LCD zaslona na katerega je ta del nalepljen lahko pa jim to omenite, ker iz besedila so omenjali steklo (touch). Skratka, cena 350€ z vključenim kompletom, s profesionalnim delom in orodjem je glede na vse kar znosna. Če se vrnem, lahko poizkusite, tako boste še bolj cenili profesionalce in ves postopek.
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

mišek
Uporabnik

Napisal/-a mišek Če mar 13, 2025 2:37 pm

Ocitno ne bo druge kot menjat kot so mi na dveh koncih rekli. Bom kr v Mozirje se zapeljal, kolikor sem gledal na njihovi strani, dajo leto garancije na vso delo.
Sam v klinac naj gre ta astra, ima potem kr nekaj znanih tezav, tale ekran, potem rosenje stekla pred kamero, posledicno potem ne dela avtomatika za matricne luci. Pa nasplosno se rado rosi vetrobransko steklo. Pa to sem slisal je vsesplosni problem pri oplu. Imam sodelavca ima prejsnjo verzijo astre se mi da je to J. Isto pravi da se mu rosi, drugi ima insignio ista zgodba.
Potem meni je se pozrlo aksialni lezaj na motorni gredi, to se je cutlo tako da je padel pedal sklopke v prazno po odvozenem desnem ovinko, ker je celo motorno gred prestavilo proti menjalniku.
Vsak avto ko imam imam vec problemov in predvsem drazjih problemov, v klinac naj grejo.

Uporabniški avatar
Cefizelj
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cefizelj Če mar 13, 2025 3:33 pm

Malo drata, malo žice, evo ti ga Opelice :)

Ne se sikirat, vse znamke majo svoje težave, nekje to bolj ubriše po žepu nekje manj. Na žalost smo potrošniki beta testerji produktov.

slemarko
Nov uporabnik

Napisal/-a slemarko Če mar 13, 2025 5:25 pm

Kupte stare avte, enkrat ga poštimaš, kar je prejšnji lastnik pokvaril, ker so znane vse hibe, se teh avtov (motorjev v njih) izogibaš, in potem to dela in dela. Porabi več goriva, a rajši dam dnar za gorivo, kot za lcd displej ali ležaj gredi in se nonstop živciram in čakam na avto od servisa. Pozabiš na važenje pred sosedi in v službi in je to to. Čez 2015 ne kupim nobenega avta več, če se bo le dalo.
1994 Fiat Tipo 1,8 i.e.-prodano, 1996 Bmw 318 ti compact-prodano, 1999 Bmw 323 ti compact-prodano, 2002 Citroen Berlingo 1.6 16v-prodano
1996 MB C200 aut, 2000 MB C180, 2002 Dodge Durango 5.9 R/T, 2007 Jeep GC 3.0 CRD, 2008 Peugeot Partner 1.6 16V

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Napisal/-a MacTron Če mar 13, 2025 6:18 pm

Ja, žal so te infotainment komponente problem no.1 vseh proizvajalcev, čeprav so vse komponente industrijske (zasloni, HDD, SSD diski itd) ravno zaradi vzdržljivosti, tresljaji, prah, +/-°C v vseh pogojih, so še vedno potencialno problematične. Za to težavo s kamero AHB (Automatic/Adaptive High Beam) sistem, ko se naredi megleni film na vetrobranskem steklu znotraj ohišja oz. pred kamero pa se je že našla rešitev in sicer dodali so izolirno gobico, ki tesni ta prostor: https://i.postimg.cc/hjmGDsjS/107.jpg na sliki imate Opel OEM št. produkta: 39169649 (LHD) ne bi smel biti pa več 50€ a pozor, takoj, ko boste/bodo (servis) premaknili kamero se bo moral ponovno kalibrirati celoten AHB sistem kar pa spet prinese dodatne stroške. Skratka, počasi.

HitriZajcek
Novinec

Napisal/-a HitriZajcek Če mar 13, 2025 7:21 pm

Cefizelj je napisal/-a:Malo drata, malo žice, evo ti ga Opelice :)

Drat in žica je eno in isto. Če se prav spomnim so včasih rekli "malo pleha, malo žice, evo nove Opelice" ;)

Uporabniški avatar
tomzzi
Poznavalec foruma

Napisal/-a tomzzi So mar 15, 2025 6:19 pm

Zanimivo. A je res tak problem z ekrani pri astri k?
Ali je mogoče vezano samo na določen radio? Ker jaz imam 2017 z R 4.0 infotainment sistemom in do sedaj nobenih problemov z ekranom.

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Napisal/-a MacTron Ne mar 16, 2025 12:49 pm

tomzzi: Verjetno imate R4.0 z ali brez Intellilink s 7" LCD zaslonom in ne 8". Kakorkoli, tisti s 7" so malenkost manj dovzetni za anomalije, manjše bolj že tako industrijsko robustna SMD. V kolikor pa imate katerokoli od teh dimenzij, potem se naj vas še naprej drži ta SREČA! R900 Intellilink poseduje enak 8" zaslon z malo več tehnike v s-boxu. Pri Astri L pa so ta model dogradili še na LED (še vedno možno LCD).

7" LCD
Slika

8" LCD
Slika

Uporabniški avatar
mrtwelvetrees
Mojster foruma

Napisal/-a mrtwelvetrees Ne mar 16, 2025 1:15 pm

Ali pa zamenjaš avtoradio na Android: https://www.ebay.com/sch/i.html?_nkw=op ... m570.l1313
Si vedel, da so semaforje Iznašli pri naftnih podjetjih za zapravljanje goriva in večanje dobičkov?

mišek
Uporabnik

Napisal/-a mišek Ne mar 16, 2025 1:32 pm

Ja jaz imam ta velik ekran.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot], mišek in 36 gostov