Imam pri sebi Audi A6 Avant 3.0 TDI 171kw ASB motor 2006 lernik Avtomatik.
Na motorju so se menjavale verige in vodila komplet... to je bilo brez problema. Se pravi izklop akumulatorja demontaža izpuha, kardanske gredi menjalnika...... in montaža...... Po montaži avto vžgem normalno nekaj servisnih lučk je gorelo ker je akumulator bil izklopljen te napake zbrišem z skenerjem in grem na testno vožnjo. Avto je super, potegne normalno... mine 5 do 10 min pa začne avto pešati... in to samo v nizkih obratih... ko so obrati prišli čez 2600 je začel normalno pospeševati in črno kaditi... zmes med to vožnjo se mi prižge lučka za DPF regeneracijo... no tu se vstavim in grem nazaj proti delavnici. Ampak avto na poti nazaj začne močno dušiti in izpod avta močno sikati. Zaphan DPF filter. No teh par 100 metrov še naredim do delavnice in začnem razdirati... DPF je bil zasut z sajami luknjic se sploh vidlo ni... no in se odločim da ga odprem da pridem do satovja, ga najprej dobro spiham potem še umijem z visokotlačnim čistilcem ga spiham in posušim zavarim vse skupaj in namontiram nazaj v avto.
No ko je to zmontirano priklopim skener Launch x431 EURO PRO, izbrišem vse napake vžgem avto skeniram za napake katerih ni bilo, se grem peljat avto spet normalno potegne mine 5 minut začne pešat v nizkih obratih... se pripeljem do delavnice, spet skeniram za napake in spet jih ni bilo... tu se pa začne odvijat film... kaj se dogaja... pod motorjem se sliši neko čudno ropotanje... grem preverjat in vidim kalo miga (("loputa za egr"???) nevem kako se reče)Ni venti...ventia se ne vidi kako ga odpira... je pa nekaj... sem probal blindirat egr in poglej ti to ... avto gre ko ura... s tem da pač napako vrže
P0401 Exhaust Gas Recirculation Insufficient Flow Detected.
Pa sem si mislil pm si pa dober za to da avto dela kot mora, mi da napako ko pa nima moči pa nema ništa...
No in zaključek, ker sem malo brskal preko spleta se govori da bi moral narediti adaptacijo egr ventila in adaptacijo lopute za zrak...
In tu se mi zatika... z mojim skenerjem to poizkušam izvesti ampak mi vedno daje informacijo, da niso vsi pogoji izpolnjeni da bi lahko to naredil...
Zdaj pa vprašanja
Ali moram delati adaptacijo da se to popravi?
Kakšni so potem ti idealni pogoji da lahko naredim adaptacijo ( v moji glavi.. avto samo kontakt, ogret na delovno temperaturo v park prestavi z ročno zavoro zategnjeno in min12V akumulatorja)?
Je kakšna druga napaka ki bi lahko povzročala take simptome?
Kaj je lahko povzročitel prekomerno odpiranje EGR ventila?
Naj povem da je avto pred tem šel normalno, tako normalno kot zdaj z blindiranim egr ventilom.
Upam da sem zajel vse kar se rabi za ugotavljanje moje dileme glede avta...
Hvala za odgovore