Nasveti in napotki ter povpraševanja...

MMGOKA6574
Nov uporabnik

vklop lučke napaka na motorju

Napisal/-a MMGOKA6574 So feb 14, 2026 12:35 pm

Pozdravljeni,

Med vožnjo se mi je prižgala lučka - napaka na motorju in motor med vožnjo normalno deluje a le do 2.000.obratov in stopalka za plin do polovice naprej pa ni efektivna.
Ko avto vgasneš se tole vmes izklopi in po ponovnem vklopu in nekaj 100.m vožnje se nazaj prižge to opozorilo,katero ves čas vožnje ostane.
Motor ne gre preko delovne temperature enako temparatura olja.
Vozilo je Peugeot 508 2.0. diesel. /2016.
Vprašanje z moje strani je kaj menite bi lahko bil možen vzrok napake na motorju?

Lp, Matjaž

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Re: vklop lučke napaka na motorju

Napisal/-a MacTron So feb 14, 2026 6:03 pm

Brez diagnostike (izpis kode napake) tukaj žal ne bo šlo. Lučka napake motorja oz. opozorilo na displeju in max. 2000 obratov je lahko v tem primeru le omejevalni način tako ECU zaščiti motor. Če je napaka začasna, pa lahko po izbrisu ponovno preide v normalni način. V kolikor ni začasno pa so vzroki lahko aktuator/ventil N75, senzor odmične, MAF, sistem EGR, DPF. Najprej pa kot že rečeno sken.
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

MMGOKA6574
Nov uporabnik

Napisal/-a MMGOKA6574 Pe feb 20, 2026 11:59 am

[quote="MMGOKA6574"]Pozdravljeni,

Med vožnjo se mi je prižgala lučka - napaka na motorju in motor med vožnjo normalno deluje a le do 2.000.obratov in stopalka za plin do polovice naprej pa ni efektivna.
Ko avto vgasneš se tole vmes izklopi in po ponovnem vklopu in nekaj 100.m vožnje se nazaj prižge to opozorilo,katero ves čas vožnje ostane.
Motor ne gre preko delovne temperature enako temparatura olja.
Vozilo je Peugeot 508 2.0. diesel. /2016.
Vprašanje z moje strani je kaj menite bi lahko bil možen vzrok napake na motorju?

Lp, Matjaž

P.S Vzrok vklopa lučke napaka na motorju je bil dpd filter za kar se je pojavila še potem lučka.
Zadeva je sedaj odpravljena pri mehaniku in upam,da bo nekaj časa vse OK - kajti naslednji korak pri ponovnem vklopu lučke za ddp filter je
odstranitev filtera in ga dati v obnovo v peč ali morda novega po besedah mehanika.

Uporabniški avatar
mrtwelvetrees
Mojster foruma

Napisal/-a mrtwelvetrees Pe feb 20, 2026 4:41 pm

Moraš vedit eno pomembno zadevo: če ti bodo zamenjali DPF filter, je pomembno najti vzrok zakaj je prišlo do okvare, ker lahko se zgodi da bo delalo nekaj časa ok, potem pa se lahko filter spet zabaše.
Si vedel, da so semaforje Iznašli pri naftnih podjetjih za zapravljanje goriva in večanje dobičkov?
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov