Nasveti in napotki ter povpraševanja...

alexmarsic
Nov uporabnik

Kraj: Prebold

Re: Zavore zanič po 11k kilometrov - menjane pri pooblaščenc

Napisal/-a alexmarsic Pe apr 10, 2026 11:10 am

Nevem kaj bi rekel glede tega. Vem samo, da pooblaščeni servisi so taki nateguni in je treba se jim izognit. Pred leti na prejšnji firmi smo imeli Renault Scenica za službene namene. Zamenjali so diske in ploščice zadaj. Avto je prevzel hišnik in naslednji dan sem jaz šel z njim ker sem imel pot v Ljubljano. Avto je tresel ko si zaviral (pa sem bil 90% časa na avtocesti) za nazaj pa tudi pedalka je bila mehka (kar mi je bilo jasno da so čeljusti blokirane ali vodila).
Naslednji dan sem z hišnikom odpravil na servis kjer so ga sprejeli takoj notri in pogledali. Ja da vodila za nič in da treba menjat zavorne čeljusti :g:
Sicer ni bila moja dolžnost se prerekat z njim ampak sem se ker so zaračunali 750€ za zavore in diske zdaj pa za ponovno menjavo diskov in ploščic in čeljusti (ki jih seveda niso zamenjali - očitno ko so menjali zavore niso vodila počistili in na novo namazali ampak samo gor/dol. Ker zavorne klešče po tem posegu so bile še zmeraj stare tako da so samo vodila počistili in namazali). Račun za storitev neki čez 1200€ :huh: . Firma je plačala čeprav so jih nategnili, jaz pa bil budala ker ne vem kaj govorim čeprav so vedeli, da popoldne sem delal v servisni delavnici pri sorodniku.

Morala zgodbe, ki se veže na tvoje probleme. Nekaj niso prav naredili. Lahko niso očistili pesta in s tem pustili svinjarijo pod diski kar posledično se prenese v to tresenje. 2 možnost je, da vodil niso očistili in namazali pa so blokirala kar lahko privede do napačne obrabe zavor ali celo do pregrevanja in vretja zavornega olja. 3. možnost slabo prezračene zavore zato je mehka pedalka.
Zimmerman so dobra znamka čene kar najboljša kar lahko daš na avto in še nikoli z njimi imel težav tudi ko sem jih dobil pod preznačkano znamko Tokić. Sploh pa da bi v 11k jih obrabil. Na enem avtu imam blueprint, ki bi lahko ocenil drek od dreka pa po 25.000km so še ok. Pa tudi sama avtocesta.
Chrysler Voyager GS 2.4i letnik 1999
Chrysler Grand Voyager RG 2.8 CRD letnik 2006
Opel Astra K 1.4 Turbo letnik 2017

AssKicker
Stalni uporabnik

Napisal/-a AssKicker Pe apr 10, 2026 2:11 pm

Glede na slike, so zadaj pregrete zavore na notranjem delu. Nestrokovna montaža. Drugi možen problem je pa aktiven radar, v kolikor ga vozilo ima, in je veliko v uporabi. Vozila ki imajo aktivni radar, za avtomatsko zaviranje uporabljajo zadnje zavore. Druga možna varianta je tudi zelo ovinkasta cesta, kjer vozilo pri močnejšem zavijanju uporablja zadnjo notranjo zavoro.

HitriZajcek
Novinec

Napisal/-a HitriZajcek So apr 11, 2026 7:37 am

Mogoče bi še komu prišlo prav če bi oba napisala na katerih pooblaščenih servisih so naredili tako šlamparijo in kdaj okvirno (15 let nazaj, pred enim mesecem ...)?

Uporabniški avatar
mrtwelvetrees
Mojster foruma

Napisal/-a mrtwelvetrees So apr 11, 2026 8:25 am

AssKicker je napisal/-a:Glede na slike, so zadaj pregrete zavore na notranjem delu. Nestrokovna montaža. Drugi možen problem je pa aktiven radar, v kolikor ga vozilo ima, in je veliko v uporabi. Vozila ki imajo aktivni radar, za avtomatsko zaviranje uporabljajo zadnje zavore. Druga možna varianta je tudi zelo ovinkasta cesta, kjer vozilo pri močnejšem zavijanju uporablja zadnjo notranjo zavoro.

Kje se da kaj več prebrati o tem, da aktivni tempomat uporablja zadnje zavore ? To mi je malo čudno.
Si vedel, da so semaforje Iznašli pri naftnih podjetjih za zapravljanje goriva in večanje dobičkov?

Uporabniški avatar
mrtwelvetrees
Mojster foruma

Napisal/-a mrtwelvetrees So apr 11, 2026 8:27 am

Edit: sem že najdu:
Yes, adaptive cruise control (ACC) frequently uses the rear brakes, often more than the front, to achieve smooth, stable deceleration without nose-diving. Because modern vehicles often have a slight rear brake bias, and ACC engages in light braking frequently, it can cause faster-than-average wear on rear brake pads.
Si vedel, da so semaforje Iznašli pri naftnih podjetjih za zapravljanje goriva in večanje dobičkov?

Vsenafarbos
Nov uporabnik

Napisal/-a Vsenafarbos Če apr 23, 2026 8:01 am

Dostikrat se originalne dele za Renault da dobiti za zelo normalen denar na Poljskem... preveri, kaj se da dobiti na Allegro...
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 45 gostov