Nasveti in napotki ter povpraševanja...

MMGOKA6574
Nov uporabnik

lučka urea utripa in napis napaka v sistemu za nadzor emisij

Napisal/-a MMGOKA6574 Ne apr 19, 2026 10:56 am

Pozdravljeni,

Gre za težavo,katera se je pojavila z upozorilno lučko urea,katera utripa vsake pol minute in zraven izpiše zraven še napaka v sistemu za nadzor emisij.
Stanje na odštevalniku za ADblue je bil na 2400.km do konca.
Avto je stal kakšen teden v garaži in nato,ko sem se odpeljal se je vklopilo opzorilo za tole ADblue tekoćino najprej seveda z 2400.km po nekaj kilometrih vožnje pa je števec preklopil na 1100.km do konca.
S tem,da sama vožnja se ne pozna v ničemer da bi bila motena v moči motorja ali čemerkoli drugem načinu.
Vmes sem napolnil rezervoar za Adblue z 10.litri / 17.litrov ima rezervoar.
In ko sem ponovno vklopil motor in se zapeljal poiskusno 3,km je stanje še zmeraj enako.
Naslednaj zadeva je obisk mehanika.
Vozilo je Peugeot 508 2.0.diesel,
V čem je problem morebiten pa je še vprašanje.
Je morda kdo imel podobne težave z tem sistemom.
Kateri v bistvu že odkar imam avto in ko sem vmes dopolnil rezervoar ni pokazal niti takrat ne pravilno stanje ampak da je za več,kot 5.000.km vožnje tekočin ADBlue v sistemu a po navodilih tovarne ne bi smel pokazati takšne vrednosti.

Lp, G.

RUNAČ
Novinec

Re: lučka urea utripa in napis napaka v sistemu za nadzor em

Napisal/-a RUNAČ Ne apr 19, 2026 12:49 pm

Gre za kar pogosto zadevo na vozilih znamk Citroen in Peugeot (nekdanji PSA) z dizelskem motorjem - okvara na Adblue sistemu. Žal pa se lahko menja le celotno enoto, saj je elektronika "zalita" v ohišje s tankom vred.

Ko sem sam pred leti iskal informacije glede te zadeve, mi je bilo od več oseb rečeno, da v Sloveniji ni nikogar, ki bi popravljal to zadevo za avte PSA koncerna. Tisti, ki imajo tako okvaro se na podlagi tega tako odločajo o vgradnji nove enote, ali pa izklopu Adblue sistema (v tem primeru FAP filter še vedno opravlja svojo nalogo). Naj bi pa bil nekdo v Zagrebu, ki se ukvarja s popravili, ampak sam tega takrat nisem raziskoval naprej.
"Precej je treba vedeti, preden opaziš, kako malo veš."

Karl Heinrich Waggerl

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Fan Ne apr 19, 2026 1:00 pm

Če imate možnost, priklopite vozilo na spodoben tester ( priporočeno Lexia ), zaženite črpalko za Adblue, pa se hitro pokaže kje je napaka. Lahko manjka samo rjava tekočina in je črpalka suha.
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

Uporabniški avatar
mrtwelvetrees
Mojster foruma

Napisal/-a mrtwelvetrees Po apr 20, 2026 7:40 am

Veliko, veliko Citroenov in Peugeotov ima te napake
Na koncu se lastniki odločijo za izklop tega sistema ker je popravilo predrago (zamenjava).
Ena izmed pogostih napak, če imaš čas si poglej
https://youtu.be/rbS4VQtS2A8?si=6c4KKQZAX0vzrHgz
Si vedel, da so semaforje Iznašli pri naftnih podjetjih za zapravljanje goriva in večanje dobičkov?

MMGOKA6574
Nov uporabnik

Napisal/-a MMGOKA6574 Po apr 20, 2026 10:11 am

Hvala lepa za vaše odgovore skupaj z povezavo prispevka na youtube.
Avto gre najprej ta teden na diagnostiko,da se bo videlo ali je potrebno zamenjati Adblue rezervoar.
V primeru,da bo tole potrebno je na original servisu Peugeot
ADblue rezervoar 672.euro in
storitev zamenjave 100.euro.
Ko bom zadeva opravljena bom o tem napisal kaj je bilo vzrok težave in koliko bo znesla odprave omenjene napake.

Lp, G.

MMGOKA6574
Nov uporabnik

Napisal/-a MMGOKA6574 Če apr 30, 2026 5:26 pm

MMGOKA6574 je napisal/-a:Pozdravljeni,

Gre za težavo,katera se je pojavila z upozorilno lučko urea,katera utripa vsake pol minute in zraven izpiše zraven še napaka v sistemu za nadzor emisij.
Stanje na odštevalniku za ADblue je bil na 2400.km do konca.
Avto je stal kakšen teden v garaži in nato,ko sem se odpeljal se je vklopilo opzorilo za tole ADblue tekoćino najprej seveda z 2400.km po nekaj kilometrih vožnje pa je števec preklopil na 1100.km do konca.
S tem,da sama vožnja se ne pozna v ničemer da bi bila motena v moči motorja ali čemerkoli drugem načinu.
Vmes sem napolnil rezervoar za Adblue z 10.litri / 17.litrov ima rezervoar.
In ko sem ponovno vklopil motor in se zapeljal poiskusno 3,km je stanje še zmeraj enako.
Naslednaj zadeva je obisk mehanika.
Vozilo je Peugeot 508 2.0.diesel,
V čem je problem morebiten pa je še vprašanje.
Je morda kdo imel podobne težave z tem sistemom.
Kateri v bistvu že odkar imam avto in ko sem vmes dopolnil rezervoar ni pokazal niti takrat ne pravilno stanje ampak da je za več,kot 5.000.km vožnje tekočin ADBlue v sistemu a po navodilih tovarne ne bi smel pokazati takšne vrednosti.

Lp, G.

P.S.
Vzrok prižgane lučke urea je bil v črpalki na ADBlue rezervoarju - ta je imela samo še 0.4. - pretoka namesto 4.0.
Ker je ta rezervoar z vgrajeno črpalko sem ga dal zamenjati z novim na pooblaščenem servisu Peugeot - vse skupaj je bilo z Moj Peugeot Klub popusti 526.euro od tega je sam rezervoar 357.euro.
Koliko bi zadeva bila pri mehaniku s.p. - ne vem,ker so bili vsi zasedeni in sem tukaj zadevo opravil najbrž nekaj kakšnih 100. - 150.euro dražje.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 32 gostov