Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Samo za lastnike (/tudi bivše) 1.2 TSI-jev in samo za motor!

Nikoli ni bilo težav z motorjem in sem z njim zelo zadovoljen
55
34%
Nikoli ni bilo težav z motorjem, a nisem preveč zadovoljen z njim
4
2%
Imam težave, a jih še nisem rešil
14
9%
Imel sem težave, a so na servisu le-te odpravili "potihem" (podložka ipd)
15
9%
Imel sem težave, zamenjali so mi verigo.
15
9%
Imel sem težave, zamenjali so mi turbino (in verigo)
14
9%
Imel sem drugačne težave z motorjem
12
7%
I
34
21%

Skupaj glasov : 163

Uporabniški avatar
aklan86
Stalni uporabnik

Re: 1.2 in 1.4 TSI problemi (novo - anketa)

Napisal/-a aklan86 Po feb 02, 2026 6:28 am

No ja za misfire je skoraj zagotovo problem ali v kablih ali cinšpuli, ki je tudi kar znan problem teh motorjev. Sam sem kable menjal 3x in cinšulo 2x. Si pa verjetno sedaj ko si čistil ventile malo premigal tudi kable in je malo bolje. Ampak ne bo dolgo :) Poglej če je kapica na koncu kabla kaj zelena?
Slika

lada2103
Novinec

Napisal/-a lada2103 Po feb 02, 2026 6:57 am

aklan86 je napisal/-a:No ja za misfire je skoraj zagotovo problem ali v kablih ali cinšpuli, ki je tudi kar znan problem teh motorjev. Sam sem kable menjal 3x in cinšulo 2x. Si pa verjetno sedaj ko si čistil ventile malo premigal tudi kable in je malo bolje. Ampak ne bo dolgo :) Poglej če je kapica na koncu kabla kaj zelena?

Ne ne, vse ostalo je bp in stestirano, brez napake na testerju. Vžigalna tuljave javi napako, če bi bila napaka na njej. Čiščenje ventilov je rešitev.

lada2103
Novinec

Napisal/-a lada2103 Po feb 02, 2026 6:59 am

lada2103 je napisal/-a:
aklan86 je napisal/-a:No ja za misfire je skoraj zagotovo problem ali v kablih ali cinšpuli, ki je tudi kar znan problem teh motorjev. Sam sem kable menjal 3x in cinšulo 2x. Si pa verjetno sedaj ko si čistil ventile malo premigal tudi kable in je malo bolje. Ampak ne bo dolgo :) Poglej če je kapica na koncu kabla kaj zelena?

Ne ne, vse ostalo je bp in stestirano, brez napake na testerju. Vžigalna tuljave javi napako, če bi bila napaka na njej. Čiščenje ventilov je rešitev.

Je pa zdaj v redu že dobrih 40 kkm. Vžigalne tuljave in svečke ne grejo kar tako...se pa mehaniki hitro lotijo takih zamenjav...ja, taki ja imajo potem skoz probleme, ker vzroka težav ne odpravijo.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov