Stran 1 od 1

Ravnovesje avtomobila

Objavljeno: To apr 19, 2011 3:26 pm
Napisal/-a Perplexer
Pozdrav.

Pri svojem avtomobilu sem ugotovil, da je sprednji levi konec malce nižji kot desni, pa me zanima v kolikšni meri je to narobe oziroma, če ne bi bilo bolje, da je celo višji.

Torej, brez voznika v avtomobilu sem izmeril spredaj levo ob kolesu od tal do roba blatnika 67 cm, pri desnem pa 68 cm. Torej leva stran je 1 cm nižja. Če se potem še voznik vsede v avto se leva stran še za 1.5 cm sesede in je tako 2.5 cm nižja od desne. Tako avto ni ravno raven na cesti pa me zanima ali bi bilo treba to popravit, recimo podložiti levo vzmet da bi bila leva stran brez voznika recimo 1 cm višja in potem z voznikom ravno enaka desni ? Je možno da bi takšno odstopanje uplivalo na vožnjo ? Mimogrede, zadnja desna in leva stran sta pa popolnoma enaki.

Hvala za nasvet(e).

Re: Ravnovesje avtomobila

Objavljeno: To apr 19, 2011 11:00 pm
Napisal/-a lisko
Karoserija je kot toga škatla. Torej če je spredaj na eni strani nižji potem mora bit tudi zadaj. Ali je bil razbit in slabo popravljen ali pa je celi zamakjen. Pri meni je avto visel v voznikovo stran ( ker se je 360 tisoč km vozil večinoma samo eden v avtu).Sedaj ko sem imel celega narazen sem menjal vzmeti med sabo ( levo desno) in avto se je poravnal.

Re: Ravnovesje avtomobila

Objavljeno: Ne jul 14, 2019 12:31 pm
Napisal/-a igi82m
Imam enako težavo na corsi d , nekje slab 1cm je nižja voznikova stran , ko se vsedem je potem še več. Višina zadaj je na obeh straneh enaka. Sprednje vzmeti so bile menjane pred 1letom. Se da glede tega kaj naredit , je taka razlika normalna ,ali je to že preveč?
Hvala.
L.p

Re: Ravnovesje avtomobila

Objavljeno: Ne jul 21, 2019 7:36 pm
Napisal/-a igi82m
Je možno ,da je kriv amortizer , in se zato sesede za 1cm?

Re: Ravnovesje avtomobila

Objavljeno: Ne jul 21, 2019 11:50 pm
Napisal/-a esem
am. ne, vzmet ja