Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
ESX
Uporabnik

Re: Renault dCi motorji in vaše izkušnje

Napisal/-a ESX Pe feb 22, 2013 7:46 am

BojcU je napisal/-a:
Pokliči na številko: 031870395 in jo bo potegnil ven.

Je to ta mojster iz okolice domžal, ki hodi tudi na Autocommerce šobe vn vlečt ?

Uporabniški avatar
kiki13
Novinec

Napisal/-a kiki13 Pe feb 22, 2013 11:51 am

Očitno imajo dci motorji res kar nekaj napak, vedeti pa morate, da jih je na naših cestah res veliko. Sam ga ravno kupujem (rad bi zamenjal bencinarja 1.6 16 v za 1.5 dci), pa bom moral zopet dobro premisliti.

Kar pa se tiče dragih okvar dizlov pa jih imajo tudi druge znamke. Iz prve roke lahko povem, da so pri tri leta stari opel zafiri menjane vse šobe.
Ravno pred dvema dnevoma sem govoril s prijateljem, ki ima mazdo dizla, sedaj prevoženih 170000 (realni drugi slo lastnik, prvi lastnik znanec). Avto si lasti dobra štiri leta, poleg servisov in vzdrževanja je menjal: že drugič turbino, obnovil črpalko in šobe, menjal sklopko (ne vem če poleg še vztrajnik). Avtomobil še vedno ne dela kot bi moral, za izredne servise je dal več kot 5000 €.
Sam sem istočasno kupil megana bencinarja in sem v dobrih štirih letih za vzdrževanje (tudi veliki servis) in okvare porabil 1000 €. Že v podobni temi sem napisal, da v naši družini nimamo težav z avtomobili, kupimo pa nove in večinoma so vsi bencinarji.

Ne zagovarjam renault kvalitete, ker pri dizlih očitno res ni dobra, ampak druge znamke tudi niso imenu na okvare.

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Napisal/-a Blinder Pe feb 22, 2013 12:04 pm

zraven vsakega novega dizel avtomobila bi morali dat polovici avtov komplet injektorjev in drugi polovici pumpo. Pol bi bila na trgu poplava novih še zapakiranih rezervnih delov in bi zato imeli nizko ceno. Zaslužijo bolj proizvajalci z enim revčkom, ko mu gre injektor na dieslu kot pa na marži pri prodaji vozila.
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Pe feb 22, 2013 3:11 pm

joztom je napisal/-a:Ko sem leta 1969 začel remonte na prvem svojem Renaultu, si nisem mislil, da bom toliko let vztrajal. Veseli me, če komu lahko koristim s kakšnim predlogom ali rešitvijo, ki sem jo srečal ob težavah, ki jih imajo enakomerno VSE znamke. Zato glavo pokonci, karkoli že vozite, nekateri svoje stroške dosledno tajijo, ker so preplačali znamko.

To "preplačevanje znamke" je v večini primerov ena največjih nebuloz, ki jih lahko izdaviš. Kot prvo višja začetna cena ne pomeni dolgoročno dražjega avtomobila, kot drugo je npr. Renault za marsikoga že zaradi pomanjkanja prostora za potnike (predvsem zadaj) v več modelih dobesedno neuporaben, da volana ipd. sploh ne omenjam. Ne tega vzet kot pljuvanje čez Renault, ker NI, je pa "pljuvanje" čez tvoje ponavljanje takšnih izjav. Stroške pa taji določen tip ljudi, nima veze a vozijo Mercedesa za 100k € al pa Dacio za 7.990 €.

To da veliko ljudi zaradi nekega "slepega" zaupanja ali pa kar iz navade kupi določeno znamko (pa če jo "preplača" al pa ne :roll: ) pa pri nas najbolje ponazarja ravno Renault, ki je po prodaji krepko nad evropskim povprečjem.

Avto sestavlja malo več stvari kot kolesa, malo pleha, plastike, motor, volan in značka, tako da je potrebno malo več kot eno pristransko mnenje, da bi ocenili, kaj je koliko "vredno". Lahko pa tako na počez rečemo, da pri Renoju preplačaš znamko, ker dobiš Dacio za manj denarja. ;)
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
kiki13
Novinec

Napisal/-a kiki13 Pe feb 22, 2013 5:16 pm

Če si kupiš clia ali twinga in hočeš v njem prevažat družino in vso kramo, ti verjetno ne bo zneslo oz. boš imel velike težave. Vsaka znamka ima veliko izbiro modelov in vsak si izbere primernega uporabi (medosna razdalja, prtljažnik...) in to kar si izjavil zgoraj, je čista bedarija.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ Pe feb 22, 2013 5:47 pm

kiki13 je napisal/-a:Če si kupiš clia ali twinga in hočeš v njem prevažat družino in vso kramo, ti verjetno ne bo zneslo oz. boš imel velike težave. Vsaka znamka ima veliko izbiro modelov in vsak si izbere primernega uporabi (medosna razdalja, prtljažnik...) in to kar si izjavil zgoraj, je čista bedarija.

Spravi nekoga visokega 190cm zadaj v Megana brez da bi imel glavo v stropu in kolena v sedežu in naj sedi za par cm nižjim voznikom, pa se bova potem menila dalje! :D BTW, Twingo je pri tem praktično bolj prepričljiv! :D Ne gre za bedarijo, ampak za eno stvar, kjer je par konkurentov boljših. Pa če se prav spomnim, ni niti Laguna nek biser na tem področju. Saj ne pravim, nekomu je praktično nepomembno to in ga ne bo niti najmanj oviralo, zame naredi avto praktično neuporaben, pa če mi ga šenkajo.

P.S.: In če malo preračunaš, pa 5 letih z Meganom ne bi prišparal praktično nič v primerjavi s "preplačanim" in še sterilen volan, pa slabši položaj (mogoče subjektivno) za njim bi prenašal.
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
kiki13
Novinec

Napisal/-a kiki13 Pe feb 22, 2013 7:58 pm

Sam ima megana karavana, ima skoraj 270 medosne razdalje ter ravno streho do konca avta in menim, da človek 190 cm brez težav sedi na zadnjih sedežih.

Če pa primerjaš limuzine megane, golf, astra, focus ... so vsi nekje tu tu in ni nekih razlik in tudi v teh bo 190 cm visok moški težko sedel.
Bodi malo bolj objektiven, ker pač ne voziš renaulta.

Smo pa ljudje takšni, da se nikomu več ne da potrpet. Govorim nasplošno in karikiram: družina dobi prvega otroka, treba je nabavit "letalo", po možnosti še na streho 500 litrski kovček, seveda za minimalno ceno in najboljše ohranjen, brez kakršnihkoli popravil ter porabo štiri litre. Po eni strani jamramo kako smo v recesiji in ni denarja, po drugi strani nabavimo vse kar je mogoče, pa če je smiselno ali ne. Pa se pritožujemo naprej ...

Nekaj časa nazaj je bil očitek, da nas je na forumu dosti registriranih, v debatah pa nas sodeluje malo. Sam veliko spremljam forum, pišem bolj malo, ker se mi zdi brezveze, da moram neprenehoma zagovarjati znamko renault in se počutim prav bedasto, ker vozim omenjeno znamko (ki ni tako slaba, kot je velikokrat prikazana na forumu).

Drugače pa tema ni slaba, poznavalci renaulta pa jo dobro poznamo.
Še vedno pa menim, da je kupiti rabljen avto zahteven projekt, pri katerem rabiš nekaj znanja ter tudi sreče. Če kupiš uvožen, zgonjen, najcenejši avtomobil na avtonetu, pa misliš, da si frajer ker si ga dobil za malo denarja, si se zmotil.

Se opravičujem za OFF, ne bom več smetil teme.

rs5
Novinec

Napisal/-a rs5 Pe feb 22, 2013 8:33 pm

~toMmy~ je napisal/-a:
kiki13 je napisal/-a:Če si kupiš clia ali twinga in hočeš v njem prevažat družino in vso kramo, ti verjetno ne bo zneslo oz. boš imel velike težave. Vsaka znamka ima veliko izbiro modelov in vsak si izbere primernega uporabi (medosna razdalja, prtljažnik...) in to kar si izjavil zgoraj, je čista bedarija.

Spravi nekoga visokega 190cm zadaj v Megana brez da bi imel glavo v stropu in kolena v sedežu in naj sedi za par cm nižjim voznikom, pa se bova potem menila dalje! :D BTW, Twingo je pri tem praktično bolj prepričljiv! :D Ne gre za bedarijo, ampak za eno stvar, kjer je par konkurentov boljših. Pa če se prav spomnim, ni niti Laguna nek biser na tem področju. Saj ne pravim, nekomu je praktično nepomembno to in ga ne bo niti najmanj oviralo, zame naredi avto praktično neuporaben, pa če mi ga šenkajo.

P.S.: In če malo preračunaš, pa 5 letih z Meganom ne bi prišparal praktično nič v primerjavi s "preplačanim" in še sterilen volan, pa slabši položaj (mogoče subjektivno) za njim bi prenašal.

Potem pa spravi tega 190cm visokega sedet zadaj še v avdija A6 pa poglej kje ima glavo,pa je avto 3x dražji in precej višjega ranga kot megane oops

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ So feb 23, 2013 4:10 am

Jaz sem ZELO objektiven kar se tiče takšnih zadev in preizkusil sem marsikaj, edini res "potniško" prostorni HB-ji so Golf, Ceed in i30 (če sem katerega spustil, naj me kdo popravi), A6 je premium in ti premium avti so večinoma eno navadno sranje, kar se tiče prostora, v primeru premium avtov tista dodatno cena pomeni imidž, lego na cesti-športnost, "prestiž" in obilico potencialne dodatne opreme.

Če hoče nekdo terat zamere, ker sem pač izpostavil pomanjkljivosti Renaulta za moje lastne potrebe, je to njegov problem, jaz vem iz praktičnih situacij kaj in zakaj me je zmotilo in zakaj bi bili ti avti praktično neuporabni. En "palčkek" lahko pa pametuje kolikor hoče, ko bo visok 190cm, imel nogo št. 49 in imel par podobno visokih sopotnikov "usojenih" za velik delež prevoženih kilometrov z dotičnim avtom, je lahko pameten, kolikor hoče bit! :roll:
Slika

Uporabniški avatar
kiki13
Novinec

Napisal/-a kiki13 So feb 23, 2013 2:48 pm

~toMmy~ je napisal/-a:Jaz sem ZELO objektiven kar se tiče takšnih zadev in preizkusil sem marsikaj, edini res "potniško" prostorni HB-ji so Golf, Ceed in i30 (če sem katerega spustil, naj me kdo popravi), A6 je premium in ti premium avti so večinoma eno navadno sranje, kar se tiče prostora, v primeru premium avtov tista dodatno cena pomeni imidž, lego na cesti-športnost, "prestiž" in obilico potencialne dodatne opreme.

Če hoče nekdo terat zamere, ker sem pač izpostavil pomanjkljivosti Renaulta za moje lastne potrebe, je to njegov problem, jaz vem iz praktičnih situacij kaj in zakaj me je zmotilo in zakaj bi bili ti avti praktično neuporabni. En "palčkek" lahko pa pametuje kolikor hoče, ko bo visok 190cm, imel nogo št. 49 in imel par podobno visokih sopotnikov "usojenih" za velik delež prevoženih kilometrov z dotičnim avtom, je lahko pameten, kolikor hoče bit! :roll:

Mere avtomobilov:
Golf: D - 425 cm, Š - 179,9 cm, V - 145,2 cm, MR - 263,7 cm.
Ceed: D - 424,5 cm, Š - 177,5 cm, V - 148,0 cm, MR - 265 cm.
I30: D - 424,5 cm, Š - 177,5 cm, V - 148,0 cm, MR - 265 cm.
Megane: D - 429,5 cm, Š - 180,8 cm, V - 147,1 cm, MR - 264 cm.

Megane 2 ima/je imel medosno razdaljo 262,5 cm, medtem ima/je imel golf 6 medosno razdaljo 258 cm (torej medosna razdalja krepko v prid meganu).

Kot lahko vidimo iz zgornjih podatkov, je aktualni megane 3 višji od golfa 7, ima večjo medosno razdaljo.

Kje si ti našel v golfu tolikšen presežek centimetrov v notranjosti za noge in glavo, mi ni jasno?
Mislim, da sem objektivno predstavil, da so omenjeni avtomobili zelo podobno veliki (ali pa majhni?) v notranjosti, ti pa na žalost ne vidiš preko svoje haube in znaka VW in čisto brezveze blatiš drugo znamko!

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ So feb 23, 2013 3:33 pm

Ej pa to ni normalno, kdo blati kakšno znamko, kaj je s tabo? :roll: Govorim o praktičnih razlogih, zakaj ZAME ni uporabna. To da o prostoru v notranjost sklepaš po zunanjih merah je pa že presežek idiotizma. Zdaj me boš ti s temi merami "naučil", da imam čudežno zadaj dovolj prostora, čeprav ga nimam??? :roll: Pa ne me je***, da je ti je tako težko prebavit eno preprosto dejstvo, samo zato, ker se ti zdi, da to žali Renault. Kdo ti kaj hoče?

Malo si poglej/preberi kak test, pa mogoče se še vsedi v kakšnega konkurenta in takrat, ko boš pogledal malo dlje od svoje riti, boš mogoče skapiral, da recimo Megane nima za potnike (zadaj) niti približno toliko prostora kot i30, Ceed in Golf, slednji ima pa še bistveno daljši sedalni del spredaj od konkurentov, večji razmak med stopalkami kot francozi ipd. Ne vem koji k. to jemlješ kot bilokako žalitev za Renault, saj niso vsi ljudje visoki...

http://www.youtube.com/watch?v=2PKN1zl4Rr8
Slika

nooblette
Novinec

Napisal/-a nooblette Ne feb 24, 2013 4:49 pm

Tale tema pa ni ravno za une ki pogledujemo za novimi francoskimi avtomobili. :huh: (predvsem diesel)
Only music takes me there, where i can be me.

Jerry007
Novinec

Napisal/-a Jerry007 Po feb 25, 2013 8:29 am

In kaj ma zdej veze kako se sediš v avtu s samim motorjem? :roll:
Nebi pa o tem kak se sedi v golfu in v meganu. Ker sta oba doma na dvorišču.

belkaena
Stalni uporabnik

Napisal/-a belkaena Po feb 25, 2013 11:10 am

Tomi pa kiki sta se oba držala teme ja heheh :)

dCi motorji, so dobri motorji od leta 2006 naprej. O njhovih napakah se danes praktično ne piše več, pa še tihi so. Jaz z dCi še nisem imel problemov pa je že tretji po vrsti. Sicer pa ima dCi tudi Nissan in Dacia pa se seveda tam o težavah ni nikoli pisalo, ker je prodanih 1 na 100 Renaultov in crkne 1 pri Renaultu je pa šla mašina 100 uporabnikom rega foruma na Cliotu ali pa na Meganu.

Uporabniški avatar
kiki13
Novinec

Napisal/-a kiki13 Po feb 25, 2013 3:08 pm

Belkaena, sem se že opravičil za OFF, ampak nisem mogel biti tiho, ko nekdo piše take bedarije, zato ker pač vozi določeno znamko.

Moram povedati do so člani foruma kot tristan01, hippo, lisko, joztom... taki, ki ti dajo dober nasvet in ti pomagajo.

Medtem ko nekateri, kot so Tommy, zato ker so se pač peljali zadaj v meganu (ki ni pretirano velik avto, sploh ne za 190 cm moškega, prav tako pa tudi ne golf, kar pa Tommy noče priznati), druge zmerjajo z idioti, ritmi in pri tem uporabljajo neprimerne besede (kje ste moderatorji, ali so nekateri člani priviligirani???), je zame absolutno neprimerno vedenje.

Glede na to, da ima Jerry007 doma oba, naj napiše, ali je v golfu res takšen presežek prostora.

Sicer pa je to moj 267 post na tem forumu in zaradi takšnih kot je Tommy tudi zadnji.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ Po feb 25, 2013 3:31 pm

@kiki13: A zdaj si pa užaljen? Ti si začel s tem, da pišem bedarije, čeprav gre za čisto preprosta dejstva, ki se jih da preverit v praksi (in sem jih preveril). Če ne verjameš meni, si malo poglej oz. preberi par testov. In na to ti odgovarjaš s tem, da "meniš", da ni neke razlike ipd., se pravi govoriš nekaj od oka, ker kot si sam povedal, misliš, da moraš "branit" Renault in imaš občutek, da ga "blatim" s tem, da povem resnico, ki dejansko za večino uporabnikov itak NI moteča. Najbolj patetično je, da svojo nenavadno navezanost projeciraš name in govoriš, da jaz nisem sposoben videti nič drugega, kot eno znamko, čeprav sem podal par konkurentov in jih preizkusil še toliko več.

Če bi ti znal odgovarjat z relevantnimi argumenti, če bi se zavedal, da zunanje mere niso premo sorazmerne z notranjo prostornostjo, če bi malo pogledal teste in ne samo podajal svoje ocene na podlagi domišljije, če bi skapiral, da Renoja nisem niti v enem samem trenutku blatil, potem bi mogoče tudi jaz normalno odgovoril. Tako pa nisem in ker očitno nisi opazil, tebe ne zmerjam, zato ker bi imel kakršnekoli zamere proti Renoju, ampak zato ker imam zamero proti tvojim ozkoglednim, čustveno obarvanim, trmastim postom.

P.S.: Ta OFF se je "razplamtel" ravno zato, ker ti je šlo v nos, da sem komentiral mnenje, ki je podobno ozkogledno in "značkarsko" kot tvoje. Če se mi bo dalo, dobiš še en obsežen ZS s še malo oprijemljivimi dejstvi in ne ugibanji.
Slika

Renault Co
Novinec

Napisal/-a Renault Co To feb 26, 2013 7:20 am

Samo datum registracije avtorja pogledam pa vidim ,da je vse to začel z namenom propagandnega obveščanja!. Poglejte kdaj se je registriral. To je moj zadnji prispevek v tej temi , jo sploh nisem prebral , ker to je čisto zavajanje kupcev , ostali uporabniki so tukaj izključeni . Me pa inforamtivno zanima iz katere avtohiše si oziroma katero znamko zastopaš!?

Uporabniški avatar
luxxx7
Stalni uporabnik

Napisal/-a luxxx7 Če feb 11, 2016 2:57 pm

Pozdravljeni, se že vnaprej opravičujem, če obujam ''prestaro'' temo... Ampak, da nebom smetil in delal nove teme...

Zanima me, če so odpravljene napake na 1.5 dCi motorjih iz preteklosti (letnik 2001-2005) - (65KM, 82KM in 100KM) ko so bile na udaru Delphi visokotlačne črpalke in ojnični ležaji... Najbolj me zanima, če je to odpravljeno v letnikih od 2007-2012 (68KM, 86KM) ali še se vedno pojavljajo napake na prej omenjenih delih? :roll: Glede 1.5 dCi 106KM vem, da ima Siemensov sistem in je precej manj problematičen...

Hvala za pojasnila že vnaprej!

Uporabniški avatar
Cefizelj
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cefizelj Če feb 11, 2016 3:21 pm

Črpalka/šobe ja. Čeprav noben dizelski motor ni imun na to, še vedno se ti lahko zgodi.

Ojnične priporočljivo menjat na cca. 150k km. Rajši preventiva kot kurativa.

Uporabniški avatar
luxxx7
Stalni uporabnik

Napisal/-a luxxx7 Če feb 11, 2016 7:16 pm

Kakšna pa je razlika med 68KM in 86KM? Samo motorni računalnik je drugačen ali še kakšna posebnost? =P
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 14 gostov