Novice

Kaipan 57 – roadster iz Češke

Vsem navdušencem purističnih vozil ponuja češka znamka Kaipan rešitev. Kaipan 57 je vozilo, ki ga ponujajo kot dokončano vozilo ali v kit kompletu, prirejenem za enostavno samogradnjo.

Roadster je v mnogočem podoben znamenitemu lotusu seven. Iz kompozitnih vlaken in aluminija izdelano karoserijo so postavili na trdno podvozje. Osnovne mere vozila so: 361 cm v dolžino, 174 cm v širino in zgolj 113 cm v višino.
Vozilo poganja 1,8-litrski turbomotor iz Audijevega predala. 110 kW in 210 Nm navora je dovolj, da lahki kaipan v 5,9 sekunde doseže 100 km/h in doseže več kot 180 km/h. Poraba pri mešanem ciklu po tovarniških podatkih ne presega 7,2 litra na 100 km.
Bistvo ponudbe pa je prilagodljivost proizvajalca. Vozilo je namreč mogoče kupiti že popolnoma izdelano, lahko pa se ga odločite naročiti tudi v kit kompletu. Kit komplet je zasnovan tako, da ga je, po trditvah proizvajalca, mogoče sestaviti tudi v domači garaži in dokaj individualno prilagoditi različnih željam in zahtevam kupca.

Na voljo so tri ponudbe kit kompletov: C, D in F. Ponudba C vključuje šasijo, karoserijo, obe osi in okvir za vetrobransko steklo. Komplet D dodatno nudi še večji del sestavnih delov za motor in menjalnik. Najbolj popoln tip je tip F, ki ponuja celotni komplet za sestavo vozila, razen motorja, menjalnika in končnega lakiranja karoserije. V vsakem primeru pa vozilo dokončajo na Češkem, kjer vgradijo motor in potrdijo homologacijo.
Še cene: za komplet C želijo 5.974 evrov, za kit komplet D 12.346 evrov in 24.396 evrov za kit komplet F. Za izdajo homologacije želijo 860 evrov. Že serijsko izdelano vozilo stane 42.600 evrov. Dobavni rok: odvisno od naročila – od dveh do sedmih mesecev.

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Pet zvezdic za mini cooper in peugeot 207 CC
Ford fiesta za Miss universe 2007