Novice

Naprodaj bo 20 restavriranih Porschejevih modelov

Znamka Porsche bo v Veliki Britaniji novembra na dogodku NEC Classic Motor Show v Birminghamu predstavila dvajset profesionalno obnovljenih modelov posebnih serij.

V sklopu praznovanja 70. obletnice obstoja znamke so predstavniki znamke v Veliki Britaniji skupaj z ostalimi pripravili tudi deset primerkov prve generacije modela Boxter. Vsi avtomobili so bili restavrirani pri njih ali v drugih pooblaščenih Porschejevih servisnih delavnicah. Za obnovitev so uporabljali zgolj originalne dele in dodatke, ki so na voljo v katalogu Porsche Classic. Vseh dvajset primerkov se tako ponaša s poenoteno notranjostjo in ploščico z oznako, ki označuje pripadnost tej seriji vozil. Zunanjost vseh restavriranih modelov bo v metalno srebrnem barvnem odtenku Liquid Metal, ki je bil do zdaj na voljo le za model 918 Spyder. Kupci bodo lahko svoj interes izkazali v času predstavitve v Birminghamu, medtem ko bodo avtomobili naprodaj proti koncu leta.

Poleg zgoraj omenjene serije nameravajo pri Porscheju predstaviti tudi serijo prve generacije modela Boxter S, pripravljenih za dirke. Razstavljeni avtomobili so sodelovali na Porschejevem tekmovanju Restoracing in se udeležili šestih dirk na dirkališčih v Silverstonu in Brands Hatchu. Dirke so se odvijale v sklopu praznovanja 20. obletnice prvega modela Boxter.

Kot piko na i pa bo na Porschejevem razstavnem prostoru predstavljen dirkalnik z uradnim imenom Project 70. Prikazan avtomobil je bil zasnovan na osnovi modela 911 s krajšo medosno razdaljo iz leta 1965 in ga je poganjal 2 litrski motor. Pripravili so ga pooblaščeni partnerji Porsche Classic v sodelovanju s podjetjem Road & Race Restorations. Na dirkah njegove dobe so ga vozile legende dirkaškega športa, kot so Richard Atwood, Derek Bell in Anthony Reid.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Porsche.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Volkswagen končno predstavil svojega najmanjšega križanca
Vpoklici: dobro ali slabo?