Novice

Organizirana kraja v tovarni BMW

Notranja revizija v BMW-jevi tovarni v bavarski prestolnici je pokazala, da je dobro organizirana skupina delavcev več let kradla in preko spleta prodajala vrsto avtomobilskih delov znamke BMW, največ avtomobilske sedeže.

Obsežna notranja preiskava je pokazala še, da je, po trenutnih podatkih, kar 18 delavcev tovarne BMW v Münchnu sodelovalo pri dobro organiziranem sistemu namišljene kontrole kakovosti že dokončno izdelanih vozil na več proizvodnih linijah. Dobra organiziranost jim je omogočala nemoteno in neopaženo krajo sestavnih delov že sestavljenih vozil, ki so jih nato prodajali preko več spletnih strani, tudi preko eBaya. Med mnogo deli, za katere so odkrili, da so jih iznajdljivci odtujili in prodajali, so bili najpogostejša tarča avtomobilski sedeži.

Samo v zadnjih letih (preiskava, ki bi naj pokazala, kako obsežna in kako dolgo trajajoča kraja se je odvila, še ni končana) so delavci delodajalca oškodovali za preko tri milijone evrov. Med storilci so trije takšni, seveda že bivši delavci, ki so že v priporu, za vse že pripravljajo obtožnice.

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Porsche cajun potrjen!
Novi audi A6