Novice

Porsche 911 Turbo se pridružuje močnejšemu bratu

Nekaj mesecev za novim 911 Turbo S so Nemci zdaj predstavili tudi njegovo manj zmogljivo različico 911 Turbo.

Beseda manj zmogljiv ima v tem primeru rahlo smešen prizvok, saj govorimo še vedno o kar 580-»konjskem« izstrelku. S to nazivno močjo je pravzaprav enako močan kot Turbo S različica predhodnika, le da razvije po novem 40 Nm več navora ali skupno 750 Nm.

Pod črto se te motorne zmogljivosti 3,8-litrskega dvoturbinskega bokserskega agregata, v povezavi s serijsko primaknjenim osemstopenjskim dvosklopkovnim menjalnikom PDK, lahko pretvorijo v sila intenzivne pospeške, ki v najboljšem primeru pomenijo pospeševanje do stotice v vsega 2,8 sekundah ter največjo hitrost 320 km/h. S tem je novinec dejansko enako zmogljiv in na cesti tudi hiter kot 911 Turbo S prejšnje generacije.

Porsche 911 Turbo generacije 992 je dobavljiv v kupejevski in kabrio karoserijski izpeljanki. Je pa Porsche v Turbo prenesel kar nekaj elementov močnejšega brata. Tu je recimo serijsko vgrajeno aktivno prilagodljivo podvozje PASM, ki naj bi zagotavljalo izboljšano ravnovesje med okretnostjo in udobjem v vožnji. Druga opcija je PASM športno podvozje, ki spusti vozilo za 10 milimetrov in naredi 911 Turbo še bolj neposreden za preganjanje skozi ovinke. Enaka 911 Turbo S je osnovna geometrija podvozja s 40 mm širšim kolotekom ter kolesi 255/35 R 20 spredaj. S Turbom S si deli tudi Porschejev štirikolesni pogon z aktivnim nadzorom stabilnosti Porsche Traction Management (PTM), ki naj bi bil po novem sposoben prenesti še več pogonske sile na prednji kolesni par kot prej. Zadnja prema ima serijsko primaknjen volan, kolotek je razširjen za 10 mm, kolesa pa merijo 315/30 R 21.

Proti doplačilu so na voljo med drugim še Porschejev sistem aktivnih stabilizatorjev Porsche Dynamic Chassis Control (PDCC), športni izpušni sistem za še bolj prepoznavno noto šestvaljnika ter tako imenovani Lightweight paket in Športni paket.

Seznam nadgradenj v primerjavi z običajnimi različicami 911 obsega še ojačan zavorni sistem z večjimi zavornimi koluti in rdeče obarvanimi zavornimi čeljustmi. Proti doplačilu tudi tokrat ponujajo opcijo izbire za kompozitne zavore, ki slišijo na ime PCCB (Porsche Ceramic Composite Brake).

Na videz je Turbo praktično identičen Turbu S, kar pomeni enake razširjene blatnike in prednji ter zadnji odbijač poudarjenega športnega videza. Na zadku se bohotijo štirje zaključki izpušnega sistema ter zajeten aktivni spojler.

Porsche 911 Turbo je moč že naročiti, v Nemčiji pa pričakujejo zanj najmanj 180.811 evrov za kupe ter 194.035 za kabrio.

Avtomobilizem.com (Vir: Autoblog. Foto: Porsche.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Jaguar Land Rover bo v Range Rover vgradil dizle lastnega razvoja
Tudi Maseratiji z blago hibridno tehnologijo