Novice

Porsche uvaja tehnologijo obogatene resničnosti v servisne delavnice

Porsche je, z namenom optimizacije servisnih postopkov in krajšanja časa popravila, pričel z uvajanjem tehnologije razširjene resničnosti (Augmented Reality – AR) v servisne delavnice pooblaščenih partnerjev.

Uporaba tehnologije razširjene oziroma obogatene resničnosti naj bi po podatkih, pridobljenih v pilotskem projektu v 2017, skrajšala čas popravila kompleksnejših problemov za do 40 odstotkov.

Tako bodo Porschejevi tehniki v servisu z uporabo posebnih očal (Tech Look Live Glasses) povezani s strokovnjaki v znamkinem servisnem centru in s tem deležni podpore v realnem času. Strokovnjak na drugi strani bo imel neposreden vpogled v dogajanje, sliko bo lahko povečal oz. posnel in s tem lažje ponudil možnost rešitve. Dobra stran te tehnologije je tudi, da bo imel servisni tehnik na voljo vso potrebno tehnično dokumentacijo, ki bo prikazana neposredno v očalih. Ker je tehnologija obogatene resničnosti veliko bolj učinkovita od dosedanjih sredstev komunikacije (e-pošta, telefonska podpora …), njena uporaba prinaša velik prihranek na času, obisk servisnega specialista na terenu pa v veliki večini primerov ni več potreben.

Sistem sestavljajo pametna očala R-7 podjetja ODG (Osterhout Design Group), ki so povezana in programsko podprta preko platforme AiR Enterprise podjetja Atheer Inc. Sestavni del očal je poleg prikazovalnika še kamera visoke resolucije, ki prikaže tudi najmanjše podrobnosti v vseh svetlobnih razmerah, saj za dobro osvetlitev poskrbi vgrajena lučka LED. Očala omogočajo tudi vzpostavitev video konference.

Avtomobilizem.com (Vir: Porsche, Motor Authority. Foto: Porsche.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Toyota in Suzuki v novo sodelovanje s projekti za trge v razvoju
Biti povprečen za avtomobilsko tovarno