Novice

Rezultati letošnjega testa zimskih pnevmatik

Kljub temu, da v teh dneh celo lahko uživamo v nekaj sončnih žarkih, se neizogibno bliža obdobje zniževanja zunanjih temperatur in slabšanja voznih razmer. Če ste med tistimi, ki morate pred začetkom sezone obvezne zimske opreme še kupiti nove pnevmatike, si pred tem lahko ogledate povzetek ugotovitev testa zimskih pnevmatik, v katerem sodeluje slovenski AMZS.

Ne glede na to ali se pritožujete nad rezultati ali nad dejstvom, da mediji praviloma povzemamo ugotovitve iste (vplivne) neodvisne primerjave, pomeni objava testa zimskih pnevmatik na spletnih straneh slovenskega AMZS-ja, nemškega avtomobilskega kluba ADAC ali pri katerem izmed sodelujočih ostalih partnerjev prelomnico na trgu pnevmatik za osebna vozila. Rezultati pri nas namreč vplivajo na nakupne odločitve potrošnikov, prav tako pa se verjetno do določene mere odražajo tudi v oblikovanju cen s strani ponudnikov. Letošnji test razkriva primerjavo v dveh popularnih razredih – medtem ko je še vedno najbolj množično povpraševanje po dimenziji pnevmatik 195/65 R15, pa prav tako pa narašča zanimanje za dimenzijo pnevmatik 215/65 R16, po katerih posegajo lastniki trendovskih športnih terencev.

Visoka pričakovanja

Rezultati testov v kategoriji 15-palčnih pnevmatik so bili delno predvidljivi, saj smo v vrhu že od predstavitve pričakovali Continentalovo pnevmatiko WinterContact TS860. Z enako oceno “zelo priporočljivo” sta se ji pridružili še pnevmatika znamke Esa-Tecar Super Grip 9, ki jo izdeluje podjetje Goodyear za  zvezo švicarskih avtomobilskih serviserjev, ter pnevmatika znamke Kleber Krisalp HP3, ki prihaja iz skupine Michelin. Savina pnevmatika Eskimo S3+ se je po rezultatih testa uvrstila v razred pnevmatik s skupno oceno “priporočljivo”.

tabela_195_65_r15

Pnevmatike za trendovske križance

Tudi v dimenziji 215/65 R 16 je bilo primerjanih 16 različnih pnevmatik, med katerimi je le Dunlopova Winter Sport 5 dobila skupno oceno “zelo priporočljivo”. Glavnina pnevmatik, med katerimi je tudi Savina Eskimo HP2, se je uvrstila v skupino z oceno “priporočljivo”, nakup Nankangove pnevmatike Snow SV-2 pa pri AMZS-ju odsvetujejo na račun slabih lastnosti na mokri cesti in snežni podlagi.

tabela_215_65_r16

Avtomobilizem.com (Vir, infografike: AMZS. Foto: Avtomobilizem.com.)

 

Mnenja uporabnikov

5 komentarjev za "Rezultati letošnjega testa zimskih pnevmatik"


aeroplane1
6 leta 5 meseci nazaj

GoodYear lansko leto v AMZS testu prva, letos tretja (OK, Continentala ni blo, ampak je itak po tradiciji najboljša guma??). Lani ocena za sneg 1.8, letos 2.7. Bravo AMZS…..
Esa-tecar super grip 9 lani 5 mesto, letos drugo mesto. Lani mokra cesta ocena 2.8 letos pa 2.3. Ali se pnevmatika z leti izboljšuje kot staro vino ali na znate testa naredit.

xxl
6 leta 5 meseci nazaj

Veseli me rezultat Save, torej Sava bo, čeprav imam 215/60/17 na SUV-u.

Tommaazz
6 leta 5 meseci nazaj

Dobro si se odločil…tudi sam sem bil v precepu kaj vzeti, a sem pred dvema tednoma naročil DUNLOP wintersport 5, dobil sem jih ugodno, razlike je bilo cca. 80 evrov napram SAVI. Če bi pa zdaj kupoval bi pa vzel SAVA HP2…

xxl
6 leta 5 meseci nazaj

žal ne obstaja v moji dimenziji

robertos_664
6 leta 5 meseci nazaj

tudi jaz sem nabavil Dunlopke v dimenziji 225/65/17.

 
Ženske v Savdski Arabiji bodo lahko končno sedle za volan
Imena modelov Jaguar in Land Rover za prihodnost