Novice

Audi A3 po prenovi z digitalnimi merilniki

Audi A3 bo v aktualni generaciji v naslednjem letu prvič prenovljen. Med poglavitnimi novostmi bodo digitalni merilniki, prevzet iz dražjih znamkinih modelov.

Kot je to pri Audiju v navadi, bodo digitalni merilniki del premijske opreme, zato se bodo znašli na seznamu doplačil. Serijsko so trenutno nameščeni le v najbolj divjem R8, pri ostalih modelih pa so seveda na voljo izključno za primeren pribitek k ceni.

Rick Hudi, vodja oddelka za elektroniko pri Audiju, je za Motoring povedal: ”V prihodnje ne bo veliko vozil, v katerih ne bi bili integrirani (digitalni merilniki), prisotni bodo tudi v manjših vozilih. Kupec, ki izbere osnovni model A3, ne bo izbral te opcije. Če pa se odloči za boljši motor ali boljšo stopnjo opreme, bo brez dvoma izbral tudi to opremo.”

Poleg prenovljenega modela A3 bodo digitalne merilnike pridobili še A4, Q5 in A5. ”Cena se hitro zmanjšuje z večanjem števila uporabnikov in virtualni digitalni merilniki so zdaj Audijev podpis. Napoved za delež vgradnje digitalnih merilnikov v Q7 je bila z naše strani manjša, a trenutno prodaja presega vse meje. V Nemčiji stane le okoli 500 evrov, večina modelov Q7 pa je najetih, zato je izbira resnično poceni,” je še pojasnil Hudi.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Audi.)

Mnenja uporabnikov

1 komentar za "Audi A3 po prenovi z digitalnimi merilniki"


pskoda
8 leta 8 meseci nazaj

Nov avto pa mu že check engine sveti… kaj še bo, ko bo imel kakšen kilometer za sabo

 
Daimler pričakuje dovoljenje za testiranje delno avtonomnih tovornjakov v Nemčiji
Ferrari 488 Spider za užitke z vetrom v laseh