IMG_7175
Tema: RABLJENA VOZILA

Kostja Prihoda

Trgovanje z rabljenimi avtomobili je vedno zanimivo. Ne glede na to ali kupujete ali prodajate, kot posameznik ali podjetje, je na koncu rezultat obeh vpletenih strani neločljivo povezan.

Za odgovore na vprašanja, povezana z nakupom, prodajo, postopki, jamstvi, primeri dobre prakse in drugo, smo k sodelovanju povabili priznanega poznavalca in strokovnjaka za rabljena vozila, g. Kostjo Prihoda, vodjo prodaje rabljenih vozil v podjetju Summit Motors Ljubljana, kjer je zadolžen za program Preverjeno vozila z jamstvom.

Našim forumskim uporabnikom bo v naslednjih tednih odgovarjal v posebni forumski temi za rabljena vozila, za uvod pa smo mu jih kar nekaj zastavili tudi v našem uredništvu.

Ekipa Avtomobilizem.com
Prikaži več Skrij
1. Kako lahko kupec pridobi leasing za rabljeno vozilo v lasti fizične osebe?
Prodajam avtomobil, potencialni kupec pa bi ga želel kupiti na lizing. Torej, jaz bi naj avto prodal lizing hiši. Kakšen je tu sploh postopek, ali lizing hiša meni nakaže denar, ko sem še lastnik avtomobila, ali so kje kaksni skriti davki, glede na to da bi jaz kot fizicna oseba prodal pravni osebi?
Odgovor strokovnjaka
Postopek, kot ga opisujete, ni mogoč, saj vi – kot fizična oseba – ne morete izstaviti računa leasingu za odkup vašega vozila. Kot fizična oseba potrebujete posrednika v tem poslu – prodajalca vozil. Ta vam vozilo odkupi in izstavi račun na leasing hišo. Tako lahko stranka, ki kupuje vaše vozilo, pridobi leasing za to vozilo. Tu ni nobenih dodatnih skritih stroškov.
2. Kako je zaščiten kupec, ki pridobi vozilo na dražbi od fizične osebe?
V zadnjem času je bilo precej napisanega o doseženih visokih cenah pri prodaji rabljenih avtomobilov na dražbah, kjer avtomobile prodajajo in kupujejo predvsem fizične osebe in ne podjetja. Kakšno je vaše mnenje o zanesljivosti takšnih kupčij in če mogoče veste, kako je v tem primeru zaščiten kupec v primeru skritih napak, če sta in kupec in prodajalec fizični osebi, prodaja pa je realizirana preko dražbe.
Odgovor strokovnjaka
V tem primeru velja, načeloma, prodaja fizičnih oseb med seboj. »Dražba« je le podjetje, katero poveže kupca ter prodajalca in praviloma ne odgovarja za stanje prodanega vozila. V takem primeru kupec ni zaščiten oz. veljajo enaka pravila kakor prodaja med dvema fizičnima osebama.
3. Kako kupujete vozila v tujini, po ogledu ali specifikacijah?
Zanima me, na kakšen način se odločate za odkup rabljenih vozil iz tujine - gre nekdo od vaših strokovnjakov pred izvedbo dražbe na ogled, ali se vozila kupujejo na "slepo", le po specifikacijah in predstavljenih podatkih in fotografijah. Glede na to, da končnemu kupcu dajete garancijo, me zanima tudi, če pri večjih napakah ali odstopanju od specifikacij tudi vi lahko uveljavljate garancijo pri prodajalcih v tujini ali je to popolnoma vaše tveganje.
Odgovor strokovnjaka
Mi se udeležujemo dveh vrst licitacij – osebne in internetne licitacije. Pri osebnih si vozila lahko pred licitacijo ogledamo. Pri internetnih licitacijah pa dobimo poročila stanj vozil, ki jih naredijo za to usposobljena podjetja. Če pride do odstopanj, ko vozilo prevzamemo v Sloveniji, to sporočimo licitatorju. Z njim se dogovorimo, kako se stanje popravi, če ne pridemo do dogovora, mu vozilo vrnemo. Ti dogovori so pogodbeno določeni med podjetji – kupcem ter licitatorjem.
4. Ponudniki reklamirajo nagrado, če kupec dokaže neskladje z deklariranimi prevoženimi kilometri, kje in kako lahko kupec preveri stanje?
Že nekaj časa iščem rabljen avto ter preverjam vse mogoče ponudbe. Zasledil sem na Avtonet več primerov izjav ponudnikov ,ki so nekako tako ; "100 % PRAVI KILOMETRI - ČE DOKAŽETE, DA JIH IMA VEČ, VAM IZPLAČAMO 500 EUR NAGRADE." Kaj menite o tej potezi ? Kje in kako lahko kupec dokazuje o točnosti podatkov kilometrov?
Odgovor strokovnjaka
Prva točka dokazovanja resničnosti prevoženih kilometrov je na pogodbi/računu, katerega dobite od prodajalca. Kupec pa lahko preveri točnost kilometrov na dokumentaciji, katera naj bi bila pri vozilu. Recimo izpolnjena servisna knjižica. Poleg tega lahko kupec pelje vozilo v pregled k uradnemu serviserju/prodajalcu dotične znamke. Serviserji/prodajalci imajo dostope do svojih znamk, katere prodajo, v elektronskih tovarniških sistemih. V teh sistemih naj bi bili vpisani vsi obiski uradnih servisnih delavnic, skupaj s takratnimi prevoženimi kilometri. Zadnja leta tudi pri nas homologatorji vpisujejo kilometre od podaljšanju registracije rabljenega vozila, tako da se načeloma da preveriti kilometre tudi pri njih. Pomagate pa si lahko tudi z internetnimi ponudniki, kot sta Carfax ali Avtolog.
5. Razhajanje v prevoženih kilometrih, komu verjeti?
Ob nakupu v večji priznani avtohiši so oglaševali avto z 130.000 km. Po preverjanju na Carfaxu se je izkazalo da je imel avto 2021 že 180.000. Po soočenju so naprtili napako na tehnične preglede. Sedaj zahtevajo popravek vpisa z zavarovalno polico, kjer so vpisani km. Kako in komu verjeti ?
Odgovor strokovnjaka
Naj najprej povem, da se take napake pri vpisu kilometrov dogajajo (človeški faktor). Težko odgovorim, komu v tem konkretnem primeru verjeti. Potrebno bi bilo pogledati celotno dokumentacijo vozila. Najlažje je pogledati servisno zgodovino in jo primerjati s sistemi, kot je Carfax. Tu bi hitro ugotovili odstopanja.
6. Minimalna garancija
Kakšen je najkrajši garancijski rok, ki ga mora zagotoviti trgovec z rabljenimi vozili (pravna oseba)? Kaj tovrstna garancija sploh krije (glavne komponente), v čem se recimo razlikuje od tovarniške? Kaj pa v primeru, da trgovec kljub temu ne želi odpraviti napake, kaj kupca ščiti v tem primeru? Je možno uveljavljati tudi stvarno napako?
Odgovor strokovnjaka
Najkrajši garancijski rok, po zakonu, je 30 dni od nakupa vozila. V primeru, da vam trgovec ne da, pri prodaji rabljenega vozila, podaljšano jamstvo. V tem primeru podaljšanega jamstva pa velja jamstveni rok, kakor je določeno s pogodbo. V 30 dnevnem garancijskem roku so, načeloma, zajeti vsi sklopi vozila (normalno delovanje vozila) , podobno kakor v tovarniški garanciji. Če prodajalec ne želi odpraviti napake na vozilu, ščiti kupca Zakon o varstvu potrošniku. Možno je seveda uveljavljati tudi stvarno napako.
7. Zakaj vozilu ni priložen zapisnik točkovnega pregleda?
Veliko je ponudnikov, ki ponujajo rabljena vozila z jamstvom in z zagotovilom, da je avto bil pred prodajo pregledan na 100+ točkah. Zanima me, zakaj vozilu ni priložen seznam pregledanih točk z opisom ali vsaj števično oceno, v kakšnem stanju so pregledane točke? In pa še to, kljub temu, da se npr. odločamo za nakup takšnega vozila ali vseeno priporočate še dodatni pregled npr. pri AMZS?
Odgovor strokovnjaka
Zakaj ti ponudniki ne priložijo pregleda pri vozilu, vam ne morem odgovoriti, saj je to politika vsakega posameznega prodajalca. Predlagam, da pri ogledu vozila zaprosite za tak pregled, še posebej, če ponudnik to oglašuje. V primeru, da imate, po vpogledu v vso dokumentacijo vozila, še vedno dvom, predlagam, da vozilo peljete na preventivni pregled k AMZS-ju, seveda v dogovoru s trgovcem vozila.
8. Je višja cena rabljenih japonskih vozil upravičena?
Zanima me, ali je nekoliko višja cena (pregovorno) zanesljivih japonskih vozil upravičena v primerjavi s kakšnimi ostalimi "manj zanesljivimi" znamkami? Se na dolgi rok splača dati nekaj več denarja za rabljen japonski avto z bencinskim motorjem v primerjavi z npr. kakšno francosko znamko? Moj mehanik mi svetuje, da kmalu zamenjam svojega 16 let starega dizla (v zadnjem času s kar nekaj okvarami) za bencinarja japonskega porekla. Malce sem v dvomih, ker verjetno noben avto ni povsem brez okvar, ko je star 10-15 let in razlike v ceni med znamkami še vedno so, jaz pa bi si želel predvsem zanesljivo vozilo. Verjetno pa se zanesljivost razlikuje od primerka do primerka.
Odgovor strokovnjaka
Zanesljivost se res razlikuje od primerka do primerka. Važno je, kako je vozilo vzdrževano. Če je vozilo redno vzdrževano (po standardih proizvajalca), se boste izognili nepredvidenim stroškom. Je pa dejstvo, da strošek vzdrževanja, pri vseh znamkah, narašča s prevoženimi kilometri. Pozanimati se je potrebno pri uradnih prodajalcih vozil, kakšen plan (standard) vzdrževanja ima proizvajalec za posamezen model vozila. S tem boste pripravljeni oz. obveščeni, kakšni stroški vas čakajo za vaše vozilo v prihodnje. Menim, da ni več pravila, katera znamka je »manj zanesljiva« in katera »bolj zanesljiva«.
9. So cene rabljenih avtomobilov pretirane?
Opažam, da se vsesplošna draginja v avtomobilskem svetu občuti tudi na trgu rabljenih vozil. So cene rabljenih avtov, po vaše mnenju, še kolikor toliko realne? Ali gre že za pretiravanje s cenami? Je v tem trenutku bolje počakati z nakupom rabljenega avtomobila, če ne gre za nujen nakup, in počakati, da se trg malce umiri?
Odgovor strokovnjaka
Dejansko so prodajne cene rabljenih vozil realni odraz trenutnega stanja na trgu rabljenih vozil. Na evropskem trgu se cene hitreje višajo kot v Sloveniji, tako da pričakujemo, da se cene v Sloveniji še niso umirile. Sigurno se bodo cene rabljenih vozil umirile ali bodo tudi padle v prihodnje, vendar se ne ve, kdaj in če, koliko bodo cene padle. Vse je odvisno od produkcije novih vozil. Je pa za pričakovati, da cene ne bodo padle na nivo izpred 2-3 let.
10. (Avto)cestni preizkus rabljenega vozila, je možen pregled pri izbranem mehaniku?
Mene pa zanima kako je s testnimi vožnjami rabljenih vozil, ki so v prodaji in praviloma neregistrirani. Ali obstajajo kakšne testne reg. tablice z vključenim "bianco" zavarovanjem za ta vozila - po možnosti tudi z vinjeto (glede na to da je zdaj vezana na registracijo), da se lahko avtomobil preiskusi tudi na avtocesti. Prav tako me zanima za primer, da kupec želi pregled avtomobila pri svojem mehaniku oz. strokovnjaku, ki mu zaupa - je to izvedljivo?
Odgovor strokovnjaka
Take preizkusne tablice obstajajo in jih tudi trgovci uporabljajo za razne namene. Take tablice imajo seveda tudi plačano vinjeto, če je to plačal oz. naročil lastnih takih tablic. Vse testne vožnje naj bi bile opravljene v spremstvu prodajalca. Seveda je možno vozilo peljati na katerikoli neodvisni servis, vedno v dogovoru s prodajalcem/lastnikom vozila.
11. Pisno potrdilo o prevoženih kilometrih?
Prodajalci oglašujejo da dajejo pisno potrdilo o prevoženih kilometrih. Ali to sploh kaj velja ali je samo kos papirja. Recimo da avto po nakupu pelješ na pooblaščeni servis in tam ugotovijo da ima več kilometrov, potem pa se obrneš na prodajalca. Ali sploh lahko kaj dosežeš?
Odgovor strokovnjaka
Načeloma morajo biti kilometri vpisani na kupoprodajni pogodbi in računu. Zato so ti podatki verodostojni in dodatnih potrdil o prevoženih kilometrih kupec ne potrebuje. Svetujem, da preverite pri podpisu kupoprodajne pogodbe, da so kilometri res vpisani v pogodbi. Zato je pomembno, kje vozilo kupite in se izognete nepotrebnim zapletom.