Novice

Matthias Müller želi s petimi koraki vrniti ugled skupini Volkswagen

Matthias Müller, novi vodja skupine Volkswagen, je oznanil, da bo s pomočjo petih korakov vrnil ugled največjemu evropskemu proizvajalcu vozil.

”Moramo pogledati preko trenutne situacije in ustvariti pogoje za Volkswagnov uspešen nadaljni razvoj. Iz trenutne situacije bomo prišli močnejši kot kadarkoli prej,” je dejal Müller ta teden v Wolfsburgu.

Najvišje na prioritetni listi podjetja je podpora prizadetim strankam in razvoj hitre in efektivne rešitve za rešitev nastalih težav. S popravili naj bi pričeli januarja prihodnje leto, nad celotno zadevo pa bo bdela KBA (Kraftfahrtbundesamt, nemška državna zveza za transport).

Po Müllerjevih besedah je na drugem mestu sistematičen pregled in popolna preiskava o tem, kaj se je zgodilo. Volkswagen mora razkriti resnico in se iz tega nekaj naučiti. Kot je dejal izvršni predsednik je podjetje trenutno pod ekstremno detaljno preiskavo in analizo, odgovorni pa morajo biti za nastalo situacijo kazensko odgovorni.

Tretja stvar na listi je prihod nove strukture v skupino Volkswagen. ”Ključna točka je, da se bo vodstvo skupine v prihodnosti decentraliziralo v večjem obsegu. Detaljno bomo pregledali naš trenutni portfolio tristotih vozil in preučili, kakšen prispevek ima vsak k našim zaslužkom,” je pojasnil Müller.

Za izvršnega predsednika, ki je nedavno nasledil Martina Winterkorna, je četrta najpomembnejša stvar ponovno usklajevanje kulture in vodstvenega odnosa v skupini. Verjame, da se morajo spremembe zgoditi na področju komuniciranja Volkswagna in kako se soočajo s svojimi napakami.

Zadnja, najpomembnejša stvar, je transformacija skupine iz ”Strategije 2018” v ”Strategijo 2025”. Müller ne vidi smisla v kratkoročni prodaji, ni važno ali prodajo 100.000 vozil več ali manj kot glavni tekmec, temveč je pravi izziv kvalitativna rast. Nova strategija bo dokončno oblikovana v prihodnjih nekaj mesecih ter bo razkrita sredi naslednjega leta.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Volkswagen.)

 

Mnenja uporabnikov

2 komentarjev za "Matthias Müller želi s petimi koraki vrniti ugled skupini Volkswagen"


Firediver
8 leta 5 meseci nazaj

Zakaj so se sploh šlo to “igro”, če pa so tako über in bodo sedaj suvereno ne samo poćistili, ampak tudi pridobili nazaj ugled? Ali ne bi bilo smotrneje ves ta denar (ki bo sedaj šel za odšodnine in popravila ter za “pridobitev” nazaj ugleda) že apriori usmerit v razvoj takih motorjev brez goljufivega softverja? Če ne drugega, tudi razvoj tega problematičnega softverja je nekaj stal…
Ta zgodba me močno spominja na zgodbo o Coca-Coli in njenem fiasku leta 1985, ko je celovito zamenjala kokakolo z New Coke, potem pa je kao šla nazaj na staro ime in stari recept (s to razliko, da je namesto dragega sladkorja uvedla cenejša umetna sladila) in folk – po enormnem negativnem odzivu zaradi New Coke – ni pogruntal razlike, da je razlika v okusu kokakole pred in po aferi,
Res je, takrat se je to zdelo čisti nesmisel in konkurent Pepsi si je zadovoljno mel roke, ko se je Coca Cola sama ustrelila v koleno, ampak že kmalu je Coca Cola imela bistveno večji dobiček kot pred afero. In cilj je bil dosežen.

Ne vem, kako bi VW obrnil afero v svoj prid (zelo težko razumet s stališča stroškov), ampak lahko je skriti namen te afere, da počistijo določen krog ljudi znotraj hiše. Ali pa kaj drugega skritega. Bomo videli.

jack86
8 leta 5 meseci nazaj

Ma kaj klinac.. Edino da se izmažejo iz tega dreka je, da se preusmerijo na 100% e.v. a.com, s temi članki o ponovnem zaupanju in zagovarjanju vw ste že prav smešni. Pač dobil so jih na svinjski goljufiji in to si priznajte vsi. Da ne bo pomote, verjamem da tudi drugi proizvajalci niso čisti, ampak zaenkrat jim še niso dokazali. Bo pa zanimivo brati vaše reakcije, ko bodo kaj takega dokazali ostalim nemcem, japoncem, francozem, švedo-kitajcem,..

 
Toyota bo počastila ponoven vstop v WRC s športno različico Yarisa
BMW bo na ceste pripeljal vozilo na gorivne celice po letu 2020