Novice

Nissan Kicks odhaja v proizvodnjo

Carlos Ghosn, izvršni predsednik skupine Renault Nissan, je potrdil namigovanja, da bo japonski proizvajalec v kratkem predstavil produkcijsko različico koncepta Kicks, prvič predstavljenega leta 2014 na avtomobilskem salonu v Sao Paulu, ki bo obdržal svoje ime tudi ob prihodu v prodajne salone.

Koncept Kicks je produkt sodelovanja dveh oblikovalskih studiev iz Združeni držav Amerike – moči sta namreč združila Nissan Design America iz San Diega in Nissan Design America iz Ria. Kompaktnega križanca bodo izdelovali v obratu Resende Industrial Complex v brazilskem Riu de Janeiru. Globalen model naj bi na ceste zapeljal še letos, vendar na začetku le v Latinski Ameriki. Zaenkrat še ni znano, kdaj bo zapeljal na druga tržišča. Uradno Nissan trenutno še preučuje ostale regije in o tem ne daje dodatnih pojasnil.

”Nissan je z Muranom v letu 2003 izumil prvi crossover,” je dejal Ghosn med uradnim govorom. ”Od takrat smo vzpostavili našo globalno crossover zvezo z vozili kot so Juke, Qashqai in X-Trail – vsi so bili zelo uspešni. Kicks bo Nissanu prinesel unikatnega križanca, ki bo primeren za več regij.”

Koncept Kicks v dolžino meri 4.300 milimetrov, v širino 1.800 milimetrov, v višino 1.600 milimetrov ter ima 2.620 milimetrov dolgo medosno razdaljo. S tem je za 175 milimetrov daljši od Jukea, ima 90 milimetrov daljšo medosno razdaljo, vendar je približno enako visok in težak kot trenutno najmanjši kompaktni križanec pri Nissanu.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Nissan.)

Mnenja uporabnikov

4 komentarjev za "Nissan Kicks odhaja v proizvodnjo"


xxl
8 leta 3 meseci nazaj

Jaz sem mislil,da to gre nekako takole,primer; škoda octavia combi je pač karavan,škoda octavia scout je crossover,Jeti je pa SUV.

Firediver
8 leta 3 meseci nazaj

Že toliko različnih modelov križancev pod isto znamko..saj razumem, da gredo v dobro v promet, ampak vseeno – čez nekaj let bodo pa klestili modelno ponudbo. ker se ne bo splačalo imeti toliko “širine”.

xxl
8 leta 3 meseci nazaj

Ali mi kdo lahko razloži razliko med crossover in SUV?

yashica
8 leta 3 meseci nazaj

Ko človek ne ve ali ima “križanec” samostojno školjko ali je posredi še šasija, potem rečeš: Imam SUV-a. Ne boš zgrešil in ne bo očitkov, ker splošno še vedno označuje vozila s povišano oddaljenostjo od tal in možnostjo štirikolesnega pogona. Pri SUV je drugače osnova šasija z agregatom in pogonom, na katero je “nataknjena” karoserija, pri Crossoverju pa ne, tako da je tvoj Kadjar v bistvu “le” crossover.

 
Futurističen koncept Faraday Future FFZero1
Vodstvo Volkswagna v ZDA