Novice

Renault Megane R.S. na Nürburgringu meri pod 8 minut

Na nemškem dirkališču Nürburgring se med hibridnimi superšportniki Porsche 918 Spyder, McLaren P1 in Ferrari LaFerrari odvija megalomanski boj za čase do sedmih minut na krog. Boj se obeta tudi med spredaj gnanimi vozili, ki poskušajo krog odpeljati pod osmimi minutami.


Seat je z Leonom Cupro 280 prvi prešel magično mejo in krog odpeljal v času 7:58:4. V naslednjem trenutku so Špancem protiudarec napovedali Japonci s prihajajajočo  Hondo Civic Type R. Tiho niso bili niti pri Oplu, kjer so potrdili, da se podajajo v lov za rekordom z Astro OPC Extreme. Najkasneje so se zganili pri Renaultu, kjer so pred kratkim napovedali svoj pohod nazaj na prestol. Francozi so bili najhitrejši že leta 2008, ko so z Meganom R26.R postavili čas 8:16:9. Tri leta kasneje so ga, prav tako z Meganom Trophy, popravili na 8:07:9 in ga držali vse do letošnjega marca.

Športni oddelek RenaultSport pripravlja novega Megana R.S. z eno samo nalogo – povrniti staro slavo Renaultu in pokazati ostalim proizvajalcem, kdo je resnično najhitrejši. Svojo napoved so javno naznanili preko socialnega omrežja in jo pospremili z oznako #Under8 (pod 8). Pri dosežku bodo sodelovali tudi Michelin (pnevmatike), Öhlins (podvozje), BRM (uradni časomerilci) in slovenski proizvajalec Akrapovič, ki bo poskrbel za izpuh. Celoten dogodek so najavili z naslovom ”Dva meseca do začetka”, kar pomeni, da načrtujejo ponoven naskok na vrh lestvice v juniju.

Dirkalnik, ki bo podiral rekord na Nürburgringu, bo zopet močno izboljšani Megane. Na srečo vseh ljubiteljev športnih vozil morajo pri Renaultu nespremenjeno športno različico Meganea, ki bo podrla rekord, tudi uradno poslati v prodajo. Le tako bo njihov dosežek priznan s strani zahtevnih avtomobilističnih navdušencev.

Avtomobilizem.com (Vir: Autoblog. Foto: Renault)

Mnenja uporabnikov

8 komentarjev za "Renault Megane R.S. na Nürburgringu meri pod 8 minut"


peroRS
10 leta 8 dni nazaj

Meni je pa bedno, da se jim gre (VSEM!) samo za za nek nepomemben čas na dirkališči, posledično pa naredijo avto zelo drag in v večini primerov manj uporaben za vsakdan. 300 ali celo 400 konjev v hatchbacku in cena 40,50 jurjev je nesmisel.

pskoda
10 leta 9 dni nazaj

Renault zmeraj pride zadnji, da vidi kakšen čas mora postaviti za 1 mesto. Isto kot pri telefonih zadnja objava tel. je ponavadi vedno prvi

toMmy
10 leta 10 dni nazaj

P.S.: Ne me narobe razumet, sem zelo vesel hot hatchev iz vseh koncev in ne bom nobenemu pametoval, kateri je najboljši in kaj naj si kupi, ampak zame je dejstvo, da je nekomu uspelo spacat avto, ki konkurira (že kar nekaj let) kralju FWD-ja in je HKRATI bistveno bolj udoben in uporaben (=pozimi ne rabi večino časa počivat v garaži) enostavno fenomen, nekaj enkratnega, dejansko povratek k bistvu hot hatchev, ker te “škatle” v osnovi niso pretirano športne. Če hočeš v osnovi športen avto, imaš za podoben denar na voljo RCZ-ja, MX-5, GT86, … hatchback “posiljen” v izrazito športnega coupeja zame nikakor ni pravi hot hatch in ta “rekordni” Megane naj bi imel zelo trdo vzmetenje…

toMmy
10 leta 10 dni nazaj

@tomzzi: Očitno jih veliko kupuje hot hatche tudi zaradi uporabnosti (mar ni to tudi njihov namen?), drugače se (5-vratni) GTI-ji ne bi tako dobro prodajali, ker niso ravno najbolj brezkompromisni športniki in za tak denar se najde že v osnovi športne avte.

kseb
10 leta 10 dni nazaj

Pričakujem, da bo Honda najhitrejša. Astra pa je zame najbolj strupena po izgledu. Ja še bo zanimivo.

 
V zapor zaradi pisanja kratkih sporočil
30 svečk za Seat Ibizo