Novice

Subaru se vrača v igro z novo Imprezo

Športen, dinamičen in manj oglat – tako najlažje opišemo nov dizajn, ki bo krasil naslednjo generacijo limuzinske Impreze. Subaru je kljub velikim spremembam ohranil nekaj značilnosti, kot so štiri vrata in prepoznavna silhueta strešne linije.

Dobro je vedeti, da oblikovalski jezik, uporabljen na konceptu, ni namenjen le produkcijski različici Impreze, temveč bo krasil tudi prihodnje modele znamke. Zaradi nabitih bokov in agresivne drže pa se vsi veselimo, kaj nam bo Subaru pripravil v prihajajočem obdobju.

Japonski proizvajalec vozil je poudaril, da koncept limuzinske Impreze dosega odlične aerodinamične rezultate s kombiniranjem funkcionalnosti in oblike, kar se zrcali skozi zadnji usmerjevalnik zraka ter strešno linijo. K splošnemu športnemu in energetičnemu vtisu vozila dodobra pripomore tudi posebna barva zunanjosti Ruby Red s črnimi kontrastnimi dodatki.

In kako vemo, da gre tudi tokrat za čistokrvni Subaru? Koncept krasijo prepoznavna šesterokotna maska hladilnika, zašiljeni žarometi in nabiti blatniki. Ravno slednji, skupaj s pokončno držo, tvorijo jedro simetričnega štirikolesnega pogona. V primerjavi s kombilimuzino, ki je bila predstavljena prejšnji mesec, ima limuzina manj poudarjena zadnja žarometa, a je njen glavni adut podaljšan zadek. Kljub temu, da je limuzina daljša (4.554 milimetrov) pa imata obe enako medostno razdaljo (2.669 milimetrov).

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops, Autoblog. Foto: Subaru.)

Mnenja uporabnikov

1 komentar za "Subaru se vrača v igro z novo Imprezo"


8 leta 5 meseci nazaj

Že vidim, kako bo lepa, ko dobi še spojler zadaj 🙂

 
Mazdin paradni konj, ki ga ne bo v Evropo
Ford Escape, predogled prenovljene Kuge