Nova vozila v prodaji, konceptna vozila in vsa vozila, o katerih lahko (zaenkrat) le sanjamo...

Uporabniški avatar
martin_krpan
Mojster foruma

Kraj: Ribnica

Re: 2012 Seat Leon III.

Napisal/-a martin_krpan Sr dec 04, 2013 4:19 pm

Kobilica:
http://www.avtomobilizem.com/forum/viewtopic.php?f=7&t=88076&start=0

Uporabniški avatar
For
Poznavalec foruma

Napisal/-a For Če dec 05, 2013 10:12 pm

Tole sem probal zadnjič http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=754 ... art%20Stop

Ma vse skupaj mi je pozitivno. Sedeži odlični, motor že znan, lepo se pelje. Tudi pri višji hitrosti je suveren. Parkirni senzorji so super, ker še vizualno pokaže situacijo pred in za vozilom. Pri tem početju pa avtomatsko zmanjša radio......res pohvalno. Led zgleda impozantno....na žalost je bil dan, tako da kaj več ne morem napisat.
Všeč mi je oblika, ampak ne morem se otresti občutka da razen materialov in opreme, Leon ima slabšo izolacijo?

Se mi to samo zdi, je to psihološko, zato ker je cenejši .... ne vem? Golfa sem kakšen mesec prej vozil in ne morem biti 100% prepričan... :?
Če bi imel možnost takoj iz Leona v Golfa, bi to brez problemov opazil.

Porabo sem imel enako kot z Golfom in DSGjem (isti motor)

Motor je v leru občasno imel čudne vibracije? Vsako toliko je rahlo/na kratko zanihal z obrati .....? To mi ni bilo všeč, takoj me paranoja zagrabi ... :huh:

Uporabniški avatar
Tattoo-
Uporabnik

Kraj: Circuit de la Sarthe

Napisal/-a Tattoo- Pe dec 06, 2013 11:35 am

For je napisal/-a:Všeč mi je oblika, ampak ne morem se otresti občutka da razen materialov in opreme, Leon ima slabšo izolacijo?

Se mi to samo zdi, je to psihološko, zato ker je cenejši .... ne vem? Golfa sem kakšen mesec prej vozil in ne morem biti 100% prepričan... :?
Jaz sem se presedel direktno iz Golfa v Leona in dejansko ima Leon nekoliko slabšo izoliranost oziroma se v kabino med vožnjo prenaša več zunanjih zvokov! Tako da to ni samo psihološko... Na splošno ima Golf bolj "dodelane" malenkosti (npr. z žametom obdložene predale, bolšo zvočno zatesnjenost, dvojno dno prtljažnika,...).

Še ena stvar, ki sem jo opazil je bila, da ima Leon pri isti dimenziji pnevmatik (tako Golf, kot tudi Leon sta bila na 17-colskih gumah) kar precej trše nastavljeno podvozje.

Kar se pa LED sprednjih žarometov pri Leonu tiče pa lahko rečem, da je svetilnost enakovredna Xenonu pri Golfu...je pa pomankljivost LED sprednjih žarometov, da nimajo smernega pomika (se ne premikajo glede na pomik volana) in tako ne "sledijo" ovinku.
There are only three sports: bull fighting, car racing and mountain climbing. The rest are mere games! - Ernest Hemingway

Uporabniški avatar
MBtouran
Uporabnik

Napisal/-a MBtouran Pe dec 06, 2013 1:03 pm

Tattoo se ze lahk zaupa c bo imel leon cupraR stirikolesni pogon?

Uporabniški avatar
For
Poznavalec foruma

Napisal/-a For Pe dec 06, 2013 4:32 pm

Tattoo- je napisal/-a:
For je napisal/-a:Všeč mi je oblika, ampak ne morem se otresti občutka da razen materialov in opreme, Leon ima slabšo izolacijo?

Jaz sem se presedel direktno iz Golfa v Leona in dejansko ima Leon nekoliko slabšo izoliranost oziroma se v kabino med vožnjo prenaša več zunanjih zvokov! Tako da to ni samo psihološko... Na splošno ima Golf bolj "dodelane" malenkosti (npr. z žametom obdložene predale, bolšo zvočno zatesnjenost, dvojno dno prtljažnika,...).

Še ena stvar, ki sem jo opazil je bila, da ima Leon pri isti dimenziji pnevmatik (tako Golf, kot tudi Leon sta bila na 17-colskih gumah) kar precej trše nastavljeno podvozje.

Kar se pa LED sprednjih žarometov pri Leonu tiče pa lahko rečem, da je svetilnost enakovredna Xenonu pri Golfu...je pa pomankljivost LED sprednjih žarometov, da nimajo smernega pomika (se ne premikajo glede na pomik volana) in tako ne "sledijo" ovinku.

Hmm zakaj potem imajo napisano "prilagodljivi žarometi" ?

Je potem enako pri Peugeotu 308?

Drugače pa sem ti zelo hvaležen za info glede izolacije Leona. To je tudi pomemben podatek.
Glede na vse to, ne bi smel biti dražji od 308 in Astre ..... :?

Uporabniški avatar
.com
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a .com Pe dec 06, 2013 5:30 pm

Prilagodljivi so zato, ker prilagajajo svetilnost hitrosti...
| GOLF 6 in 7 | TSI power |

Uporabniški avatar
Tattoo-
Uporabnik

Kraj: Circuit de la Sarthe

Napisal/-a Tattoo- So dec 07, 2013 9:16 am

MBtouran je napisal/-a:Tattoo se ze lahk zaupa c bo imel leon cupraR stirikolesni pogon?

Po pravici povedano ne vem! :)

.com je napisal/-a:Prilagodljivi so zato, ker prilagajajo svetilnost hitrosti...

...in pa tudi zato, ker pri nizkih hitrostih (do 30 kmh) pri zavijanju vklapljajo meglenke za osvetlitev notranje strani ovinka.
There are only three sports: bull fighting, car racing and mountain climbing. The rest are mere games! - Ernest Hemingway

Uporabniški avatar
tomzzi
Poznavalec foruma

Napisal/-a tomzzi So dec 07, 2013 9:42 am

Ja to je pomanjkljivost Leonovih LED žarometov, da ne svetijo v ovink oziroma sledijo volanu kot je to pri ksenonu. Oziroma tudi LED bodo omogočale/jo to.
Dvomim pa da (velik, če sploh kaj) boljše svetijo od ksenona. Saj ko ga srečaš na cesti izgleda super a osebno bi še vedno raje vzel ksenon vsaj dokler LED ne bodo ponujale v celoti to kar ksenon ponuja. To, da je pa filing v Golfu boljši je itak jasno in normalno. Golf je tudi (meni osebno) lepši noter v primerjavi z Leonom.

Uporabniški avatar
.com
Uporabnik

Napisal/-a .com So dec 07, 2013 10:35 am

Tattoo- je napisal/-a:
.com je napisal/-a:Prilagodljivi so zato, ker prilagajajo svetilnost hitrosti...

...in pa tudi zato, ker pri nizkih hitrostih (do 30 kmh) pri zavijanju vklapljajo meglenke za osvetlitev notranje strani ovinka.

seveda :D tega nisem omenil, ker mislim da je samoumevno, ker ima to funkcijo praktično vsak nov model katerekoli znamke :)

drugače pa, kdor pravi, da sta golf in leon praktično enaka, tolaži sam sebe... ker se najboljša oprema FR pri leonu ne more kosati z comfortline opremo pri golfu...
Oblazinjenja, mehka plastika, detajli... vse v prid golfu... tudi to je samoumevno ...

Uporabniški avatar
tha_man
Uporabnik

Napisal/-a tha_man So dec 07, 2013 1:19 pm

Mene novi Golf v živo ni prepričal. Sredinska konzola mi v nižjih opremah zgleda prav cheap, medtem ko ima v višjih svetlečo črno piano plastiko, ki mi tudi ni všeč. Zaslon je postavljen precej nizko in ima polno nekih gumbov naokoli sam dizajn pa zgleda dokaj pusto. Leon (FR z media plus sistemom) me je po drugi strani v živo prepričal, čeprav na slikah deluje bolj pusto kot Golf. Armatura je lepše ovita okoli voznika kot pri Golfu, zaslon je bolje postavljen, bolj minimalistično je vseskupaj, volan je lepši, sedeži so boljši (sicer v Golfu še nisem videl športnih sedežev), A stebrički so ful tanki in potegnjeni naprej, zaradi česar je avto bolj pregleden in daje bolj občutek prostornosti kot Golf, pa še vzvratna ogledala iz notranjosti ful dobro zgledajo... edino kar mi je pri Golfu boljše so oblazinjeni predali.

Sto ljudi sto čudi :)

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda So dec 07, 2013 1:29 pm

Ta teden sem bil v izoli pri jerebu in sem ga malo zaslišal glede reklamacij oz napak pri novem leonu in je rekel, da so imeli največ napak z avtomackim menjalnikom DSG (nisem vprašal kaj je bilo narobe ker me ne zanima DSG), glede vode pri voznikovih nogah pa niso imeli nobenih reklamacij kot jih ima golf.

ps.: opazil sem, da pri mazdi 3 moraš vzeti opremo revolution top, da dobiš xsenone ki so sledljivji v ovinek ali se motim?
Lp

Marek_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Marek_ So dec 07, 2013 3:34 pm

.com je napisal/-a:
Tattoo- je napisal/-a:

seveda :D tega nisem omenil, ker mislim da je samoumevno, ker ima to funkcijo praktično vsak nov model katerekoli znamke :)

drugače pa, kdor pravi, da sta golf in leon praktično enaka, tolaži sam sebe... ker se najboljša oprema FR pri leonu ne more kosati z comfortline opremo pri golfu...
Oblazinjenja, mehka plastika, detajli... vse v prid golfu... tudi to je samoumevno ...

Materiali so materiali, počutje je pa drugo, vsaj zame...meni je počutje za volanom v Leonu neprimerljivo boljši kot v Golfu. Najprej sem sedel v Leonu, potem pa v Golfu in nikakor se nisem prijetno počutil v zadnjem. V Leonu se lepo nizko sedi, armaturka je nizka, dolga in približana vozniku, zelo športen filing, ki ga redko najdeš v tem razredu. Drugače rečeno imaš občutek (vsaj jaz), da si vkleščen za volanom oz. občutek, da si "del avta" podobno kot v TTju. V golfu pa ravno obratno, armaturka visoka in odmaknjena od voznika, manj ovita okoli voznika. Nikakor nisem mogel začutiti, da sedim v avtu, ki bi ga rad vozil. Lahko povem, da ne pomnim avta v katerem sem sedel in me je pustil tako hladnega kot 7ica, ne bi ga imel nikoli.
Se pa zavedam, da nismo vsi enaki.

Drugače se pa pri novih avtih večinoma prilagodljive žaromete doplačuje, neglede na to če že imajo Xenone, LED, pri BMWju se, da doplačat prilagodljive žaromete tudi pri navadnih halogenkah.

Uporabniški avatar
tomzzi
Poznavalec foruma

Napisal/-a tomzzi So dec 07, 2013 4:10 pm

Marek_ je napisal/-a:
.com je napisal/-a:
Tattoo- je napisal/-a:

Materiali so materiali, počutje je pa drugo, vsaj zame...meni je počutje za volanom v Leonu neprimerljivo boljši kot v Golfu. Najprej sem sedel v Leonu, potem pa v Golfu in nikakor se nisem prijetno počutil v zadnjem. V Leonu se lepo nizko sedi, armaturka je nizka, dolga in približana vozniku, zelo športen filing, ki ga redko najdeš v tem razredu. Drugače rečeno imaš občutek (vsaj jaz), da si vkleščen za volanom oz. občutek, da si "del avta" podobno kot v TTju. V golfu pa ravno obratno, armaturka visoka in odmaknjena od voznika, manj ovita okoli voznika. Nikakor nisem mogel začutiti, da sedim v avtu, ki bi ga rad vozil. Lahko povem, da ne pomnim avta v katerem sem sedel in me je pustil tako hladnega kot 7ica, ne bi ga imel nikoli.

Drugače se pa pri novih avtih večinoma prilagodljive žaromete doplačuje, neglede na to če že imajo Xenone, LED, pri BMWju se, da doplačat prilagodljive žaromete tudi pri navadnih halogenkah.

Kar pa v tem primeru ne pomeni nič saj je govora o Leonovih LED lučeh katere nimajo te opcije.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Po dec 09, 2013 1:58 am

Marek_ je napisal/-a:
.com je napisal/-a:
Tattoo- je napisal/-a:

Ne vem no, vozil sem sicer samo Leona od trojice novih "ljudskih" avtov tega ranga, kar se samega sedenja in z njim povezanih občutkov v avtu tiče, je bil Golf daleč najbolj prepričljiv, prav lepo te "objame".
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Napisal/-a pskoda Po dec 09, 2013 8:38 am

tomzzi je napisal/-a:Kar pa v tem primeru ne pomeni nič saj je govora o Leonovih LED lučeh katere nimajo te opcije.

Men pa to moti ta sledenje luči, ker ima punca v tiguanu in se nikakor ne morem navadit
Lp

Uporabniški avatar
.com
Uporabnik

Napisal/-a .com Po dec 09, 2013 9:57 am

pskoda je napisal/-a:
tomzzi je napisal/-a:Kar pa v tem primeru ne pomeni nič saj je govora o Leonovih LED lučeh katere nimajo te opcije.

Men pa to moti ta sledenje luči, ker ima punca v tiguanu in se nikakor ne morem navadit

:D zanimivo... meni je pa fajn, ker dejansko zelo dobro vidiš v ovinke :D
edino, kjer me recimo zmoti, je v megli... ker dejansko vidim snope :D

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Napisal/-a pskoda Po dec 09, 2013 11:54 am

.com je napisal/-a:
pskoda je napisal/-a:

Če bi avto vsak dan vozil potem bi se po moje sigurno navadil in ne bi tako opazil to premikanje je pa zelo dobra stvar, ko v križišču zavijaš v katero koli stran posveti pločnik, da bolje vidiš to mi je pa všeč sploh če je kakšen pešec, ki je slabo viden :D
Lp

Uporabniški avatar
.com
Uporabnik

Napisal/-a .com Po dec 09, 2013 12:19 pm

pskoda je napisal/-a:
.com je napisal/-a:
pskoda je napisal/-a:

Če bi avto vsak dan vozil potem bi se po moje sigurno navadil in ne bi tako opazil to premikanje je pa zelo dobra stvar, ko v križišču zavijaš v katero koli stran posveti pločnik, da bolje vidiš to mi je pa všeč sploh če je kakšen pešec, ki je slabo viden :D

Žal te moram popravit... V križišču in pri majhnih hitrostih sledenje ne dela... Takrat se vključijo ali dodatne luči, ki svetijo v ovinek ali pa meglenke... To nima veze pri sledenju v ovinek... Tisto je drugo :D

Uporabniški avatar
martin_krpan
Mojster foruma

Kraj: Ribnica

Napisal/-a martin_krpan Sr jan 08, 2014 6:36 pm

Kobilica:
http://www.avtomobilizem.com/forum/viewtopic.php?f=7&t=88076&start=0

Uporabniški avatar
danatory
Novinec

Napisal/-a danatory To jan 21, 2014 1:02 pm

Ima kdo izkušnje z DCC v tem avtu? FR je na čase malo pretrd po luknjah, kar sčasoma privede do čričkov.
Vrni se na Vozila prihodnosti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 5 gostov