Napisal/-a lukp Po maj 14, 2012 7:21 pm
Sem šel pogledat in zapeljat novo Kio Ceed in moram reči, da se mi zelo dopade. Res velik napredek v vseh pogledih - prostornost, zvočna zatesnjenost potniške kabine, natančni in kratki hodi menjalnika, dobri in kvalitetno sestavljei materiali (velik napedek, vendar je Golf VII pred vrati), oprema (navi, xenon, panoramska streha, parkirna asistenca...). Drugače mi najbolj odgovarjajo nemška vozila, vendar bi z veseljem imel tudi Ceed-a.
Paketov opreme je 5 vrst: LX Fun, LX Urban, LX Elan, EX Style in EX Maxx.
Motorjev je tudi 5: 1.4 (100 KM), 1.6 GDI (136 KM), 1.4 CRDI (90 KM), 1.6 CRDI (110 KM in 128 KM).
Cene so od 12.850€ do 22.990€ (1.6 CRDI 110 KM) oz. 23.190€ (1.6 CRDI 128 KM).
Na vse opreme razen LX Fun pripadajo 3-je jokerji (popust) v vrednosti od 700€ do 1000€.
Oprema:
LX Fun ima 6x airbag, ESP, potovalni računalnik, klimo, naslon za roke spredaj, el. pomik sprednjih stekel, 15˝ jeklena platišča, kljuke v barvi vozila in ročno nastavljiva ogledala v črni barvi.
LX Urban ima alarm, prednje meglenke, daljinsko centralno zaklepanje z zložljivim ključem, usnjen volan in prestavna ročica in el. pomična in ogrevana zunanja ogledala v barvi vozila.
LX Elan ima bluetooth in 16˝ ALU platišča.
EX Style ima dvopodročno samodejno klimo, el. pomik zadnjih stekel, bralna lučka, strešni predal za očala, LED luči spredaj, park senzorji zadaj, el. zložljiva zunanja ogledala z integriranima smerokazoma in osvetlitvijo in masko tipa ˇBˇ
EX MAXX ima park senzorji spredaj, parkirno asistenco, senzor za dež, samozatemnitveno notranje ogledalo, opozorilnik nenamerne spremembe voznega pasu LDWS, el. parkirna zavora, smart key, el. nastavljiva in ogrevana prednja sedeža, voznikov sedež s spominjsko funkcijo, ogrevan volan, vdolžno pomičen in nastavljiv naslon za roke, dodatni zračniki zadaj, kamera zadaj, merilniki Supervision, navigacija, xenon, LED zadnje luči in 17ˇ ALU platišča.
Cena dod. opreme: navigacija 1.000€, xenon 950€, smart key 500€, panoramska streha 900€, DTC avt. menjalnik (DSG) 1.500€, floor console (nastavljiv naslon za roke, zračniki zadaj in el. parkirna zavora) 400€, 18ˇ ALU platišča 500€...