Nova vozila v prodaji, konceptna vozila in vsa vozila, o katerih lahko (zaenkrat) le sanjamo...

Uporabniški avatar
Veronika.borghesi
Novinec

Kraj: Ljubljana in Portorož

Re: 2012 Kia Cee'd

Napisal/-a Veronika.borghesi Ne maj 13, 2012 7:48 am

Pelje se zelo lepo tako, da tudi pri ceed-u ni dvoma

Glede na to, da ima novi cee'd v primerjavi s starim opazno razširjena koloteka, nižje težišče in nastavljiv servo volanski sistem je verjetno razlika pri voznih lastnostih v primerjavi s starim več kot očitna. :D
Lep in s soncem obsijan dan vam želi

Veronika

Marek_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Marek_ Po maj 14, 2012 2:46 pm

Res je, da je osnovni od i30ke za dobrega tisočaka cenejši, ampak nima daljinca in el. ogledal
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=6056854&show=1

Uporabniški avatar
grofo
Nov uporabnik

Napisal/-a grofo Po maj 14, 2012 4:10 pm

Pa flex-steera, pa LED dnevnih luči, torej bolj na ravni Clasic opreme i30, ki je še ni ampak bo glede na ceno skoraj 100% morala bit :D
Je pa res da je osnovni Cee'd meni osebno v notranjosti zelo pust in kar precej ceneno deluje, zgleda nekako na ravni starega:
ročna klima in navigacija:(Slike niso moje)
Slika
Slika

Avtomatska klima in navaden radio:(Slike niso moje)
Slika

in pa še nekaj vsaj zame čudno cenenih detajlov:
stikala kot iz kakšnega starega japonskega avta:(Slike niso moje)
Slika
tele polsvetleče gladke črne plastike so precej cenene na izgled:
Slika

S takšnimi stvarmi me je razočarala tudi osnovna Optima.
Slika

lukp
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a lukp Po maj 14, 2012 7:21 pm

Sem šel pogledat in zapeljat novo Kio Ceed in moram reči, da se mi zelo dopade. Res velik napredek v vseh pogledih - prostornost, zvočna zatesnjenost potniške kabine, natančni in kratki hodi menjalnika, dobri in kvalitetno sestavljei materiali (velik napedek, vendar je Golf VII pred vrati), oprema (navi, xenon, panoramska streha, parkirna asistenca...). Drugače mi najbolj odgovarjajo nemška vozila, vendar bi z veseljem imel tudi Ceed-a.

Paketov opreme je 5 vrst: LX Fun, LX Urban, LX Elan, EX Style in EX Maxx.
Motorjev je tudi 5: 1.4 (100 KM), 1.6 GDI (136 KM), 1.4 CRDI (90 KM), 1.6 CRDI (110 KM in 128 KM).
Cene so od 12.850€ do 22.990€ (1.6 CRDI 110 KM) oz. 23.190€ (1.6 CRDI 128 KM).
Na vse opreme razen LX Fun pripadajo 3-je jokerji (popust) v vrednosti od 700€ do 1000€.
Oprema:
LX Fun ima 6x airbag, ESP, potovalni računalnik, klimo, naslon za roke spredaj, el. pomik sprednjih stekel, 15˝ jeklena platišča, kljuke v barvi vozila in ročno nastavljiva ogledala v črni barvi.
LX Urban ima alarm, prednje meglenke, daljinsko centralno zaklepanje z zložljivim ključem, usnjen volan in prestavna ročica in el. pomična in ogrevana zunanja ogledala v barvi vozila.
LX Elan ima bluetooth in 16˝ ALU platišča.
EX Style ima dvopodročno samodejno klimo, el. pomik zadnjih stekel, bralna lučka, strešni predal za očala, LED luči spredaj, park senzorji zadaj, el. zložljiva zunanja ogledala z integriranima smerokazoma in osvetlitvijo in masko tipa ˇBˇ
EX MAXX ima park senzorji spredaj, parkirno asistenco, senzor za dež, samozatemnitveno notranje ogledalo, opozorilnik nenamerne spremembe voznega pasu LDWS, el. parkirna zavora, smart key, el. nastavljiva in ogrevana prednja sedeža, voznikov sedež s spominjsko funkcijo, ogrevan volan, vdolžno pomičen in nastavljiv naslon za roke, dodatni zračniki zadaj, kamera zadaj, merilniki Supervision, navigacija, xenon, LED zadnje luči in 17ˇ ALU platišča.

Cena dod. opreme: navigacija 1.000€, xenon 950€, smart key 500€, panoramska streha 900€, DTC avt. menjalnik (DSG) 1.500€, floor console (nastavljiv naslon za roke, zračniki zadaj in el. parkirna zavora) 400€, 18ˇ ALU platišča 500€...

Uporabniški avatar
dottore
Stalni uporabnik

Kraj: "sončna stran Slavnika"

Napisal/-a dottore Po maj 14, 2012 7:49 pm

Kaj osnovna oprema nima niti daljinskega zaklepanja :shock: ?
Na prvih fotografijah mi je bila ZELO všeč, ko pa gledam fotografije z opremo, ki bo prevladovala v skoraj vseh vozilih, se mi zdi prav cenena.

Uporabniški avatar
Veronika.borghesi
Novinec

Napisal/-a Veronika.borghesi Po maj 14, 2012 8:30 pm

Sem šel pogledat in zapeljat novo Kio Ceed in moram reči, da se mi zelo dopade. Res velik napredek v vseh pogledih - prostornost, zvočna zatesnjenost potniške kabine, natančni in kratki hodi menjalnika, dobri in kvalitetno sestavljei materiali (velik napedek, vendar je Golf VII pred vrati), oprema (navi, xenon, panoramska streha, parkirna asistenca...). Drugače mi najbolj odgovarjajo nemška vozila, vendar bi z veseljem imel tudi Ceed-a.

Ali imajo res že testne vožnje? Predstavitev naj bi bila šele 16.5.2012! :DDD

Veronika

SG1
Nov uporabnik

Napisal/-a SG1 Po maj 14, 2012 9:06 pm

Veronika.borghesi je napisal/-a:

Ali imajo res že testne vožnje? Predstavitev naj bi bila šele 16.5.2012! :DDD

http://www.kia.si/roadshow/

Uporabniški avatar
tomzzi
Poznavalec foruma

Napisal/-a tomzzi Po maj 14, 2012 9:15 pm

mmikolj je napisal/-a:Kaj osnovna oprema nima niti daljinskega zaklepanja :shock: ?
Na prvih fotografijah mi je bila ZELO všeč, ko pa gledam fotografije z opremo, ki bo prevladovala v skoraj vseh vozilih, se mi zdi prav cenena.

+1
Nisem pričakoval tega. Sem upal, da bo tudi osnovna oprema izgledala solidno... Tako pa... Ja tole še vedno izgleda preveč "ceneno".

Uporabniški avatar
martin_krpan
Mojster foruma

Kraj: Ribnica

Napisal/-a martin_krpan To maj 15, 2012 10:44 am

Kobilica:
http://www.avtomobilizem.com/forum/viewtopic.php?f=7&t=88076&start=0

Uporabniški avatar
ejsim
Uporabnik

Napisal/-a ejsim To maj 15, 2012 11:41 am

Ali se samo meni zdi ali je volan nekam velik? Verjetno tko deluje na fotki. Sicer pa mi ne deluje napačen, tudi z nižjo stopnjo opreme.. Edino LED bi pa morale biti :mrgreen:

Marek_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Marek_ To maj 15, 2012 12:18 pm

Zakaj se zdi notranjost ceneno?
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5159686&show=1

Megane Generation, Authentique katastrofa,
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=6017051&show=1
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5338375&show=1

Focus Ambiente
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5389631&show=1

Meni se zdi notranjost odlična za osnovni model. Mislim, da ne bo več ceed masovno prodajan kot 1.4 LX Fresh. Takrat je bil poceni, zdaj ni več, mislim, da bo najbolj popularen Ex style, ki je prvi z avtomatsko klimo in ima TAKŠNO notranjost(brez navija).
Me pa veseli, da je možno doplačati za 18" :vrum

Uporabniški avatar
Veronika.borghesi
Novinec

Napisal/-a Veronika.borghesi To maj 15, 2012 12:51 pm

Ko teče beseda o cenenosti potniškega prostora pri osnovni izvedbi, si dejansko velja pred tem še malce ogledati konkurenco. Vsi osnovni modeli so po tej plati malce okrnjeni, pa naj to velja za opevanega golfa, focusa ali pa kaj tretjega. Cee'd se mi zdi po tej plati več kot korekten. Za dejansko oceno se bo pa treba prijaviti na kakšen Kia roda show in si vse skupaj ogledati tudi v živo. Vse ostalo večinoma, pa ne vedno, spominja bolj na gostilniško debato kot resno komentiranje. :D

Veronika

Uporabniški avatar
odprti clio
Poznavalec foruma

Napisal/-a odprti clio To maj 15, 2012 3:45 pm

Sem nameraval pohvaliti novega ceeda, a ga ne bom - ne po tem, ko mi človek privleče ven poštarskega megana. Generation je še manj kot osnova; za začetek je na ključ, dočim ga ni megana II, ki bi ne bil na kartico...

Mah, sem se veliko naučil o ljubiteljih Kij - med naučenim objektivnosti ni :D
Ne bi šv zdj peš u mesto, pa da mi plačaš taksi.

Prosim, pošljite mi informacije o avto dogodkih.

Uporabniški avatar
yashica
Moderator foruma

Napisal/-a yashica To maj 15, 2012 4:13 pm

Zanima me zakaj se ukvarjate z notranjostjo vstopnega modela.Ko bo in če bo začelo čričkati je vseeno ali božate trdo plastiko ali mehko gumo... na kur... vam bo šlo v obeh primerih.
1992 Fiat Uno 60 SX
1988 Peugeot 205 1.1 GR - Starodobnik
1991 Citroen ZX 1,6i Aura

Marek_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Marek_ To maj 15, 2012 4:28 pm

@odprti clio Če imaš kakšne stereotipe jih zadrži zase. Poštarski ali ne, s ključem ali s kartico je Generation osnovni model Meganeja, Authentique pa je isti šrot.

Uporabniški avatar
Lignage
Moderator foruma

Napisal/-a Lignage To maj 15, 2012 7:07 pm

grofo je napisal/-a:
Slika
Slika

To sta dva detajla, ki tudi mene bodeta v oči in me odvračata. Nehote se mi prikličejo v spomin neki drugi časi... :?

http://www.avto-magazin.si/media/upload/Test/kia/sephia-16-gtx.pdf

Je pa res, da sam ne povezujem kvalitete plastike z izgledom, in to tudi v tem primeru nočem. Ampak če je pa nekaj grdo je grdo, nimaš kaj..., sploh pa če povrhu vsega še kriči po japonskih 80-ih! :)
___________________________________________________________________________________________________________________

Pa še nekaj me zanima: Kam je izginila ta kromirana ključavnica z zadnjega dela avta? Na najnovejših fotografijah je ni več videt?

Slika

Uporabniški avatar
grofo
Nov uporabnik

Napisal/-a grofo To maj 15, 2012 7:32 pm

Veronika.borghesi je napisal/-a:Ko teče beseda o cenenosti potniškega prostora pri osnovni izvedbi, si dejansko velja pred tem še malce ogledati konkurenco. Vsi osnovni modeli so po tej plati malce okrnjeni, pa naj to velja za opevanega golfa, focusa ali pa kaj tretjega. Cee'd se mi zdi po tej plati več kot korekten. Za dejansko oceno se bo pa treba prijaviti na kakšen Kia roda show in si vse skupaj ogledati tudi v živo. Vse ostalo večinoma, pa ne vedno, spominja bolj na gostilniško debato kot resno komentiranje. :D

Jaz sem si vse v tem razredu ogledal in otpial v živo tudi osnovno KIO, kar se cenenosti tiče sem jo primerjal z bartcem i30, kateri je v notrnjosti vsaj meni v osnovi izvedbi precej manj cenen ima blago na vratih, nekaj klavir laka, sedeži so v KIA-h nasplošno slabše narejeni, mi pa top opremljen Cee'd deluje v nekaterih pogledih bolj prestižno čeprav mi je v osnovi armaturka preveč pusta sploh desni del.

Osnovnih primerov ostale konkurence ne bom komentiral ker je pod nivojem srednjega razreda.
Slika

Uporabniški avatar
grofo
Nov uporabnik

Napisal/-a grofo To maj 15, 2012 7:34 pm

Lignage je napisal/-a:___________________________________________________________________________________________________________________

Pa še nekaj me zanima: Kam je izginila ta kromirana ključavnica z zadnjega dela avta? Na najnovejših fotografijah je ni več videt?

Slika

To ni kjučavnica in ni kromirana. To je kamera za vzvratno vožnjo in je na zadnjih slikah ki so v tej temini ker je na slikah bolj ali manj osnovna različica Cee'd-a
Slika

Uporabniški avatar
Lignage
Moderator foruma

Napisal/-a Lignage To maj 15, 2012 7:37 pm

Aha. Hvala :lol: oops

Uporabniški avatar
tomzzi
Poznavalec foruma

Napisal/-a tomzzi To maj 15, 2012 8:13 pm

Lignage je napisal/-a:
grofo je napisal/-a:
Slika
Slika

To sta dva detajla, ki tudi mene bodeta v oči in me odvračata. Nehote se mi prikličejo v spomin neki drugi časi... :?

http://www.avto-magazin.si/media/upload/Test/kia/sephia-16-gtx.pdf

Je pa res, da sam ne povezujem kvalitete plastike z izgledom, in to tudi v tem primeru nočem. Ampak če je pa nekaj grdo je grdo, nimaš kaj..., sploh pa če povrhu vsega še kriči po japonskih 80-ih! :)

Pa o tem tudi jaz govorim. Taki detajli ki so morda nepomembni a vseeno grdi in moteči. In noben ne bo rekel, da je pri evropski konkurenci isto, ker je daleč od resnice. Te fotke me spomnijo na leto 2008/09 ko sem šel na testno vožnjo takratnega i30 in ga primerjal recimo z astro. Situacija popolnoma ista. Ni bilo primerjave z astro. Vsaj v mojih očeh je astra dejansko izgledala velik boljše.
Pa ne hvalim astre zato, ker jo imam. Daleč od tega. Imam nekaj problemov z njo.
Glede na to kako vsi obljubljajo velik skok v kakovosti in materialih... Sem pričakoval več. Upam, da je novi i30 boljši v tem pogledu. Tole mi pa že po fotkah ni všeč kaj šele v živo. In ni primerljivo.
Bodo moral še malce zavihat rokave!
Vrni se na Vozila prihodnosti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov