Zavarovalnice, kasko, cene, nasveti, registracija, tehnični pregledi...

Uporabniški avatar
DePalmo
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Grosuplja

Re: Spet podražitev registracije

Napisal/-a DePalmo Če jul 18, 2013 8:58 am

Še eden si je zaželel jahte, zato pa bojo dražje.

Kar naj podražijo, je ne bom kupil. Lahko vse moje vožnje naredim izven AC. Sedaj mi 100e ni bil prehud strošek ker se 1-2x na teden peljem tistih 20km po AC, bo pa ratal.

Uporabniški avatar
chan
Moderator | Naj pisec

Napisal/-a chan Če jul 18, 2013 8:58 am

Neuradno - letna vinjeta bo 110 eur: http://www.siol.net/novice/gospodarstvo ... njete.aspx
"Quidquid latine dictum sit, altum viditur."

Uporabniški avatar
odprti clio
Poznavalec foruma

Napisal/-a odprti clio Če jul 18, 2013 9:10 am

To je najbolj diskriminatorno do Ljubljančanov. Na začetku sem podpiral vinjete. Pa so jo podražil na 95 €, pa sem jih podpiral malo manj. Predvsem zato, ker se drugi aavto pellje izključno po ljubljanskem obroču. Zdaj se bosta pa oba preganjala po starih cesstah :D

Bi človek spakiral kam v tuujino, pa tudi drugod ne cvetijo rožice...
Ne bi šv zdj peš u mesto, pa da mi plačaš taksi.

Prosim, pošljite mi informacije o avto dogodkih.

Uporabniški avatar
BoneS
Poznavalec foruma

Kraj: Moćvara

Napisal/-a BoneS Če jul 18, 2013 9:46 am

Pa ja, super, dejmo use podrazit, place pa znizat, da bo drzavica lahk funkcionirala. Pa od kje mislijo veleumi, da bo denar prhaju? In z drazitvijo vsega mislijo, da se bodo resili sive ekonomije? Pa ja de. :lol: :roll:
Slika

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis Če jul 18, 2013 9:46 am

odprti clio je napisal/-a:To je najbolj diskriminatorno do Ljubljančanov. Na začetku sem podpiral vinjete. Pa so jo podražil na 95 €, pa sem jih podpiral malo manj. Predvsem zato, ker se drugi aavto pellje izključno po ljubljanskem obroču. Zdaj se bosta pa oba preganjala po starih cesstah :D

mislim, da sedaj že od vsakega četrtega znanca slišim "šel bi v tujino" in vedno jim odvrnem "pa pojdite, če vam je tako slabo v slo"...

to da imamo šole, zdravstvo in razne druge ustanove "brezplačne" je za velik del sveta nepredstavljivo, nam je to samoumevno in ravno to je tisto, kar bo potrebno pokriti z višjimi davki preko cestnin, preko davkov itd..

v švici konkretno obisk pri zobarju, zdravniku NI zastonj tako, da si ne delajte utvar, da je tam vse lepo v rožicah...

res je, da zaslužijo in res je, da vse plačujejo in ni nič zastonj... pri nas bi pa vsi vse radi zastonj ( priznam vključno z mano) a na koncu je/bo račun izstavljen.

Uporabniški avatar
gecco
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a gecco Če jul 18, 2013 9:50 am

adis je napisal/-a:
odprti clio je napisal/-a:To je najbolj diskriminatorno do Ljubljančanov. Na začetku sem podpiral vinjete. Pa so jo podražil na 95 €, pa sem jih podpiral malo manj. Predvsem zato, ker se drugi aavto pellje izključno po ljubljanskem obroču. Zdaj se bosta pa oba preganjala po starih cesstah :D

mislim, da sedaj že od vsakega četrtega znanca slišim "šel bi v tujino" in vedno jim odvrnem "pa pojdite, če vam je tako slabo v slo"...

to da imamo šole, zdravstvo in razne druge ustanove "brezplačne" je za velik del sveta nepredstavljivo, nam je to samoumevno in ravno to je tisto, kar bo potrebno pokriti z višjimi davki preko cestnin, preko davkov itd..

v švici konkretno obisk pri zobarju, zdravniku NI zastonj tako, da si ne delajte utvar, da je tam vse lepo v rožicah...

res je, da zaslužijo in res je, da vse plačujejo in ni nič zastonj... pri nas bi pa vsi vse radi zastonj ( priznam vključno z mano) a na koncu je/bo račun izstavljen.

To kar pri nas dobiš iz šol in zdravstva zastonj je en k*** vredno. Kvaliteto moraš plačat.
''you cannot be a true petrolhead until you've owned an Alfa''
''Four wheels move the body. Two wheels move the soul.''
Slika

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis Če jul 18, 2013 10:04 am

gecco je napisal/-a:
adis je napisal/-a:

To kar pri nas dobiš iz šol in zdravstva zastonj je en k*** vredno. Kvaliteto moraš plačat.

očitno še nisi potreboval resne zdravstvene pomoči ( hvala bogu, če je temu tako) no razen, če si eden tistih, ki hočejo VSE takoj...potem pa plačaj in pojdi v privat ambulanto.

dokler bo faks zastonj, kar v večini držav NI ste/smo lahko zadovoljni in verjemi, da imamo nekaj top fakultet na svetu.

uros11
Poznavalec foruma

Napisal/-a uros11 Če jul 18, 2013 10:11 am

Diskriminatorno je tudi do vseh vukojebin, ki nimajo vse pri riti kot imajo ljubljančani in ko vsaki vukojebski vasi ne pošljejo bataljona specialcev, ko se jim medved pokaže pred vrati. Ko imajo tako uničene ceste, da zjebejo traktor, da se niti z biciklom ne moreš po njih voziti, da so nekateri še brez vode, za zdravstveno oskrbo morajo pol ure proč _ RES JE TA JEBA DISKRIMINATORNA DO LJUBLJANČANOV, revežev mentalnih!!

Uporabniški avatar
gecco
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a gecco Če jul 18, 2013 10:13 am

adis je napisal/-a:
gecco je napisal/-a:
adis je napisal/-a:

očitno še nisi potreboval resne zdravstvene pomoči ( hvala bogu, če je temu tako) no razen, če si eden tistih, ki hočejo VSE takoj...potem pa plačaj in pojdi v privat ambulanto.

dokler bo faks zastonj, kar v večini držav NI ste/smo lahko zadovoljni in verjemi, da imamo nekaj top fakultet na svetu.

Se strinjam z zgornjim, sem preveč na ozko gledal v svojem prvem postu.
''you cannot be a true petrolhead until you've owned an Alfa''
''Four wheels move the body. Two wheels move the soul.''
Slika

Uporabniški avatar
jack86
Uporabnik

Kraj: Dolenjska

Napisal/-a jack86 Če jul 18, 2013 10:25 am

Lani sem dal v Miamiju zobozdravniku 700$ (root canal). Pri nas te to stane 50-80€.
In to so normalne cene za zobozdravstvenih storitev čez lužo.

Mislim, da se nam kar dobro godi, ampak vprašanje je le še časa kdaj bomo plačevali šolnine, zdravstvo, imeli max 12 dni letnega dopusta, itd..

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Napisal/-a Blinder Če jul 18, 2013 10:48 am

Ja prejšnje generacije so samo kao delale in nič usvarile in zdaj se je stvar vrnila kot boomerang na mladino.
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.

Uporabniški avatar
Ronin
Stalni uporabnik

Napisal/-a Ronin Če jul 18, 2013 11:18 am

uros11 je napisal/-a:

Diskriminatorno je tudi do vseh vukojebin, ki nimajo vse pri riti kot imajo ljubljančani in ko vsaki vukojebski vasi ne pošljejo bataljona specialcev, ko se jim medved pokaže pred vrati. Ko imajo tako uničene ceste, da zjebejo traktor, da se niti z biciklom ne moreš po njih voziti, da so nekateri še brez vode, za zdravstveno oskrbo morajo pol ure proč _ RES JE TA JEBA DISKRIMINATORNA DO LJUBLJANČANOV, revežev mentalnih!!

Ce ljudje iz vukoj. zelijo poslusati klerikalce, ki jim pred volitvami slepo obljubljajo sanacij cest, ki do tega ne pride, potem naj kar slepo verjamejo.

Ce si se preselil v neko vukoj., pa bodisi tam zvis ze 50 let, potem si se ob tej odlocitvi nekak vzel v zakup, da nekaterih stvari ne bos imel, ki jih mesta imajo. Ce obcina ali pa krajevna skupnost ni sposobna zrihtati en del cest ali pa ZD, potem so nesposobni, ampak rajsi je imeti cerkev in vec gostiln v vsaki vasi kot ZD.

Glede vinjet: Naj koga z DARSA dol sunejo, ki se tam pasi, pa ne bo treba cen vinjeti zvisati.
There is no time...

Uporabniški avatar
odprti clio
Poznavalec foruma

Napisal/-a odprti clio Če jul 18, 2013 11:21 am

adis je napisal/-a:
odprti clio je napisal/-a:Bi človek spakiral kam v tuujino, pa tudi drugod ne cvetijo rožice...

Nekako računam an to, da ni letelo name (vsaj en v popolnosti :P ). Jaz podpiram to, da smo socialna država. In mi gre na falus poslušat, da pa si nekdo itak zasluži 5k€+ porodniške ker tudi več daje v blagajno. No ne bom o tem. Bi šel prej zaradi naroda, ki me obkroža - vse ostalo je zgolj še češnja na torti.

gecco je napisal/-a:To kar pri nas dobiš iz šol in zdravstva zastonj je en k*** vredno. Kvaliteto moraš plačat.

Zakaj je treba plačevat? Zato ker ste se začel v Sloveniji ku**it kot dol v Bosni in porivate denar ter darila dohtorjem ipd. v roke, da naredi to kar mora, ali da vzame preko vrste. Ko pa enkrat navadiš rajo na to, da bo še ekstra plačan, začne pa zaračunavat - uradno brez računov.

uros11 je napisal/-a:Diskriminatorno je tudi do vseh vukojebin, ki nimajo vse pri riti kot imajo ljubljančani in ko vsaki vukojebski vasi ne pošljejo bataljona specialcev, ko se jim medved pokaže pred vrati. Ko imajo tako uničene ceste, da zjebejo traktor, da se niti z biciklom ne moreš po njih voziti, da so nekateri še brez vode, za zdravstveno oskrbo morajo pol ure proč _ RES JE TA JEBA DISKRIMINATORNA DO LJUBLJANČANOV, revežev mentalnih!!

Boga reva... Iz vukojebine se pa pelješ ravno čez 3 cestninske v vsako smer in zapraviš v celem letu za AC kot si nekoč v enem mesecu. Jaz sem se pa po obvoznici vozil prej zastojn, zdaj me pa stane. Sploh nisem govoril o vodi, internetu ipd. Zgolj in izključno o tem, da je grdo to, da moramo plčevat za obvoznico, ki je bila sicer zastojn. Zdaj mi pa pojasni zakaj je vinjeta do vas diskriminatorna?

Uporabniški avatar
LeQuack
Novinec

Napisal/-a LeQuack Če jul 18, 2013 11:26 am

Zdravstvo in šolstvo in vse ostalo ni nič zastonj ampak ga pošteno preplačamo. Mogoče se komu zdi 13% od plače za zdravstveno zavarovanje malo, ampak to je ogromno.

Pri ameriških plačah bi plačevali za zavarovanje več kot oni, njihova zavarovanja imajo fiksno tarifo in je odvisno od kritja in podobnega, kot bi pri nas zavaroval avto recimo. Da ne rečem da smo možni razni družinski paketi in popusti ter vse, kar najdeš pri tržno konkurenčni ponudbi zavarovanja.

uros11
Poznavalec foruma

Napisal/-a uros11 Če jul 18, 2013 11:29 am

odprti clio je napisal/-a:
Boga reva... Iz vukojebine se pa pelješ ravno čez 3 cestninske v vsako smer in zapraviš v celem letu za AC kot si nekoč v enem mesecu. Jaz sem se pa po obvoznici vozil prej zastojn, zdaj me pa stane. Sploh nisem govoril o vodi, internetu ipd. Zgolj in izključno o tem, da je grdo to, da moramo plčevat za obvoznico, ki je bila sicer zastojn. Zdaj mi pa pojasni zakaj je vinjeta do vas diskriminatorna?

Jaz imam sicer do ac 2 km.

Sedaj pa ti pojasni, zakaj ste ljubljančani večvredni in bi se morali voziti zastonj, če se ostali ne.

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Napisal/-a cruiser1 Če jul 18, 2013 12:24 pm

uros11 je napisal/-a:
Sedaj pa ti pojasni, zakaj ste ljubljančani večvredni in bi se morali voziti zastonj, če se ostali ne.

Mogoče zato, ker je severno obvoznico plačal MOL in ne DARS!!

In če ti kaj ni prav v tvoji vukojebini se pa preseli v Ljubljano in uživaj :lol: . Fino ne, ko te nekdo podi iz svojega doma kadar se potožiš nad stanjem. Kot to recimo počne priseljenec adis.

adis je napisal/-a:

Pismo jaz res ne vem kako ti vse to dobiš zastonj? :shock:

Uporabniški avatar
odprti clio
Poznavalec foruma

Napisal/-a odprti clio Če jul 18, 2013 12:41 pm

uros11 je napisal/-a:Sedaj pa ti pojasni, zakaj ste ljubljančani večvredni in bi se morali voziti zastonj, če se ostali ne.

Si mar ti pojasnil zakaj je vinjeta do vas diskriminatorna? Odgovarjaš na vprašanja, ki jih nihče ne sprašuje...

Površno bereš - tudi ti nisi plačeval za vožnjo po ljubljanski obvoznici. Ostalo sem plačeval kot vsi ostali. Letos sem kupil 1 vinjeto izključno za vožnjo po obvoznici. Prihodnje leto je, za še večji denar, ne bom. In po moje je primarni pomen obvoznice, da se razbremeni promet skozi Ljubljano. In tudi iz tega razloga se mi zdi skrajno neprimerno plačevati 100 € vsako leto za obvoznico.

LeQuack je napisal/-a:Pri ameriških plačah bi plačevali za zavarovanje več kot oni, njihova zavarovanja imajo fiksno tarifo in je odvisno od kritja in podobnega, kot bi pri nas zavaroval avto recimo. Da ne rečem da smo možni razni družinski paketi in popusti ter vse, kar najdeš pri tržno konkurenčni ponudbi zavarovanja.

Pri nas te zdravijo do zadnjega na račun zavarovanja; tudi ko je jasno, da so ti šteti zadnji dnevi. Tam boš pa doživel hladen tuš z argumentom, da je zdravljenje predrago s prenziko možnostjo uspeha (z drugimi besedami, da se jim ne splača te zdravit).

Uporabniški avatar
LeQuack
Novinec

Napisal/-a LeQuack Če jul 18, 2013 1:06 pm

odprti clio je napisal/-a:Pri nas te zdravijo do zadnjega na račun zavarovanja; tudi ko je jasno, da so ti šteti zadnji dnevi. Tam boš pa doživel hladen tuš z argumentom, da je zdravljenje predrago s prenziko možnostjo uspeha (z drugimi besedami, da se jim ne splača te zdravit).

Ja sej rezultat je na koncu isti ane. :)
Sicer pa imaš tudi tam dobre in slabše zavarovalnice, vsekakor tudi tam velja kolikor plačaš toliko muzike, ampak vsaj znesek ni vezan na osebni dohodek, ker tudi zdravnik te pri nas ne bo bolje pozdravil če imaš večjo plačo (izvzeta je seveda korupcija vplivnih, ki so dejansko bolje pozdravljeni).

Torej lahko se ti zgodi, da tukaj prej umreš od čakanja, čeprav je v teoriji tvoje zdravljene v prihodnosti krito, čeprav se ga ne moreš poslužiti. To je zame še bolj kruta strategija manjšanja stroškov, tam ti vsaj naravnost povejo kako pa kaj. Tu pa zavarovalnica plača samo določeno število posegov na leto, posledično zdravniki ne bodo naredili več kot toliko posegov, rezultat so čakalne vrste in lahko se obrišeš pod nosom. Vse to za neverjetno ceno 13% osebnega dohodka (PS: dejanska cena odvisno od tega kolik osi bogat prasec), če pokličete v naslednjih 30 minutah pa zraven dobite še odzivnik, da so delavne ure samo od 10 do 12 v sredo.

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis Če jul 18, 2013 2:47 pm

cruiser1 je napisal/-a:
uros11 je napisal/-a:

Mogoče zato, ker je severno obvoznico plačal MOL in ne DARS!!

In če ti kaj ni prav v tvoji vukojebini se pa preseli v Ljubljano in uživaj :lol: . Fino ne, ko te nekdo podi iz svojega doma kadar se potožiš nad stanjem. Kot to recimo počne priseljenec adis.

adis je napisal/-a:

Pismo jaz res ne vem kako ti vse to dobiš zastonj? :shock:

kot prvo tisti, ki tožijo nad stanjem v državi sami hočejo ven iz države...in to je dejstvo! kot drugo nisem priseljenec, sem rojen v sloveniji ;)

kot tretje... ko si hodil v osnovno šolo ali so to isto šolo plačali tvoji starši? ali si imel subvencionirano malico/kosilo? ko si hodil v srednjo šolo ali so tvoji starši imeli dodatne stroške z njo? ko si hodil/če si hodil na faks ali si ga plačal?

ko greš k zdravniku ker te je nekaj "ušpikalo" ali ti je ta isti zdravnik izdal račun? NI. vidiš, če bi to storil v švici o kateri VSI tako govorite kako je lepo super fajn bi po hitrem postopku dobili račun za plačilo. ne govorite mi o stvareh o katerih ste slišali od prijateljevega prijatelja, ki ima teto v letih in živi v tujini pa še ta je pozabila nekatere stvari kako in kaj...

Uporabniški avatar
chan
Moderator | Naj pisec

Napisal/-a chan Če jul 18, 2013 3:19 pm

adis je napisal/-a:
kot tretje... ko si hodil v osnovno šolo ali so to isto šolo plačali tvoji starši? ali si imel subvencionirano malico/kosilo? ko si hodil v srednjo šolo ali so tvoji starši imeli dodatne stroške z njo? ko si hodil/če si hodil na faks ali si ga plačal?

ko greš k zdravniku ker te je nekaj "ušpikalo" ali ti je ta isti zdravnik izdal račun? NI. vidiš, če bi to storil v švici o kateri VSI tako govorite kako je lepo super fajn bi po hitrem postopku dobili račun za plačilo. ne govorite mi o stvareh o katerih ste slišali od prijateljevega prijatelja, ki ima teto v letih in živi v tujini pa še ta je pozabila nekatere stvari kako in kaj...

Ne gledat tako površno na zadevo. Zaradi te tovrstne "brezplačnosti", ki nam je še vedno nudena, so slovenske plače pač ene najbolj obdavčenih v Evropi. Da o novem zvišanju ddv niti ne govorimo.

In še vedno gledam na Slovenijo, da je (bila) hudičevo bogata dežela, kjer je zadnjih 20 let povsem uspeval tovrsten sistem in je bilo hkrati moč toliko državnega premoženja tudi ukrasti. Ter da ne govorimo o tem, koliko podjetij se je napajalo skozi državne finance in jim zaradi tovrstne samozadostnosti sploh ni bilo potrebno ustvarjati konkurenčnosti na trgu. Sedaj pa nas želijo prepričevati, da je vsega "dobrega" enkrat konec in je potrebno vse poplačati za nazaj. Mar res? Na plečih davkoplačevalcev ali morda na plečih tistih, ki so načrtno osiromašili in oropali državo (od Jazbinškovega zakona dalje, pa do pidovskih baronov, pa do tajkunizacije z začetnikom Mermalom iz BTC-ja na čelu, pa vse do netransparentnega dogajanja okrog TEŠ6, večjih in manjših davčnih neplačnikov ter do malega človeka, ki je načrtno siromašil državo z delom na črno ter istočasno zahteval vse možne socialne transferje).

Ne, žal nismo več neumni ob takšnih in drugačnih floskulah, da "se v tujini vse plača" in da bomo povsem naivno nasedali ob vsakokratnem poviševanju takšnih in drugačnih dajatev, ki v realnosti rešujejo zgolj pretekla kriminalna dejanja posameznikov!
"Quidquid latine dictum sit, altum viditur."
Vrni se na Zavarovanje in registracija vozil

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost