Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
zlabon
Novinec

Re: Pozna kdo ta avto?

Napisal/-a zlabon To dec 21, 2010 3:33 pm

Mogoče pozna kdo http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4336832&show=1?
Ja tudi meni feltne in tista nalepka niso najbolj všeč, a to je vse prilagodljivo... :D

Uporabniški avatar
TomazK
Novinec

Kraj: Radomlje

Napisal/-a TomazK To dec 21, 2010 4:12 pm

pskoda je napisal/-a:
Patrik_A3 je napisal/-a:pskoda, pojdi ga pogledat, mogoče pa ni slab tale avto

Mogoče bom šel, samo take avte je teško dobit dobre, vizualno že

Tudi sam sem se skoraj opekel pri tem trgovcu. Odsvetujem!

rosonero
Novinec

Napisal/-a rosonero To dec 21, 2010 4:57 pm

TomazK je napisal/-a:
pskoda je napisal/-a:
Patrik_A3 je napisal/-a:pskoda, pojdi ga pogledat, mogoče pa ni slab tale avto

Mogoče bom šel, samo take avte je teško dobit dobre, vizualno že

Tudi sam sem se skoraj opekel pri tem trgovcu. Odsvetujem!

glej glej, so očitno lokacijo photosens izped cerkve sv duha sedja prestvavl med sejemske dvorane golovca.......

emm.... če gledam samo oglas me zmoti ena stvar avto letnik 2007, prva reg pa 5/2008....

Pri slovenskem mazohizmu na VAG grupo skoraj dvomim da je tale avto stal pri slo nekem trgovcu 5 mesecev....tudi če je bil narejenen decembra....
Božiček je car, eno noč na leto dela, ostalo ma dopust......

Uporabniški avatar
Bogo
Nov uporabnik

Napisal/-a Bogo To dec 21, 2010 8:02 pm

Zdravo!

Kolega zanima kako je s Passati 2.3 V5 - pogoste okvare, stroški, kakšni so motorji... pač nasplošno glede teh V5.

Pa če mogoče ve kdo kaj o tem http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4324301&show=1

Hvala za info.

LP
www.vipnox.net - slovenski party portal, galerije, forum, napovednik, nagradne igre (prosti vstopi)...
Slika
Slika

Uporabniški avatar
hribko
Poznavalec foruma

Kraj: koroška

Napisal/-a hribko To dec 21, 2010 8:04 pm

Bogo je napisal/-a:Zdravo!

Kolega zanima kako je s Passati 2.3 V5 - pogoste okvare, stroški, kakšni so motorji... pač nasplošno glede teh V5.

Pa če mogoče ve kdo kaj o tem http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4324301&show=1

Hvala za info.

LP

nasplošno so v5 motorji zelo dobri in dolg držijo če so le servisi redni

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda To dec 21, 2010 8:18 pm

rosonero je napisal/-a:glej glej, so očitno lokacijo photosens izped cerkve sv duha sedja prestvavl med sejemske dvorane golovca.......

emm.... če gledam samo oglas me zmoti ena stvar avto letnik 2007, prva reg pa 5/2008....

Pri slovenskem mazohizmu na VAG grupo skoraj dvomim da je tale avto stal pri slo nekem trgovcu 5 mesecev....tudi če je bil narejenen decembra....

To sem tudi jaz opazil, samo to ti ne pove veliko. Lahko je bil avto naročen za stranko in je pri strnki prišlo nekaj vmes, recimo problemi v službi, zdravje, itd... Razlogov je lahko miljon.
Drugače pa avto ne zgleda slobo, vsaj iz slik

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 To dec 21, 2010 8:21 pm

avto z zaloge.
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Napisal/-a pskoda To dec 21, 2010 8:23 pm

Patrik_A3 je napisal/-a:avto z zaloge.

Recimo.

Preverit bi moral samo kilometre, servisno knjigo, če je bil avto res servisiran. Glede na to, da ni napisal koliko ima prevoženih, po moje mora biti kar huda številka pa po vrhu še čaka kašen veliki servis

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS To dec 21, 2010 8:31 pm

rosonero je napisal/-a:emm.... če gledam samo oglas me zmoti ena stvar avto letnik 2007, prva reg pa 5/2008....

Jaz sem imel Škodo Fabio Elegance 1.4 16V, ki je bila letnik 2000, kupljena in prvič registrirana pa je bila leta 2002 na takratni Autoemoni (kupec je bil moj starejši brat). Imeli so 2 taki Fabii na zalogi in tudi cena je bila temu primerna.

Tako, da to ni noben bau bau ;)

Danes pa to ne bi bilo možno, saj imajo lahko trgovci (vsaj pri VAG-u) omejeno število vozil na zalogi, ki jih morajo v določenem času tudi prodati.

Uporabniški avatar
fantom
Stalni uporabnik

Napisal/-a fantom To dec 21, 2010 9:00 pm

če boš šel pogledat avto vzami št. šasije in se zapelji na najbljižji pooblaščen servis (v tem primeru a2s) in ti bojo povedal kdaj je bil avto nazadnje na pooblaščencu in koliko je imel takrat prevoženih (to velja za vsa vozila ki so uvožena is tujine). če pa ima avto slo poreklo lahko pa vidiš zgodovino avtomobila samo na tem servisu (pooblaščencu) kjer je bil avto servisiran.

rosonero
Novinec

Napisal/-a rosonero To dec 21, 2010 9:54 pm

fantom je napisal/-a:če boš šel pogledat avto vzami št. šasije in se zapelji na najbljižji pooblaščen servis (v tem primeru a2s) in ti bojo povedal kdaj je bil avto nazadnje na pooblaščencu in koliko je imel takrat prevoženih (to velja za vsa vozila ki so uvožena is tujine). če pa ima avto slo poreklo lahko pa vidiš zgodovino avtomobila samo na tem servisu (pooblaščencu) kjer je bil avto servisiran.

Em, manjši dodatek: ko boš šel na a2s ali pa kater drug servis wwv/audi moraš s seboj imeti lastnika vozila ali nekoga od firme katere last je ali pa ti firma mora dati pismeno in zigosano poblastilo na katerem piše da ti lahko pregleduješ servisno zgodovino vozila. in ja kot je predhodnik napisal iti moraš na servis od katerega so štempli v servisni knjigi na drugem servisu ti namreč ne bodo mogli pogledat. a zanimivo pogledali pa ti bodo lahko za servisno zgodovino iz tiujih držav ( pa še to ne vseh, nekatre samo v del države ), poltem pa razumi to logiko.

Sedaj verjetno pomislite prvo saj jst pa poznam sosedovega ( ime po želji )ki dela na ww/audi servisu pa mi bo on to pogledal, žal tudi to ne bo slo ker ima sedaj po novem samo vodja delanice dostop do teh baz podatkov:

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS To dec 21, 2010 10:09 pm

rosonero je napisal/-a:Sedaj verjetno pomislite prvo saj jst pa poznam sosedovega ( ime po želji )ki dela na ww/audi servisu pa mi bo on to pogledal, žal tudi to ne bo slo ker ima sedaj po novem samo vodja delanice dostop do teh baz podatkov:

Potem se pa spomniš, da poznaš vodjo delavnice, ki ti nato pregleda vse podatke :D Pametno je če imaš čim več poznanstev ;)

p.s: še en način preverjanja servisne zgodovine obstaja. Uradni servis ti poleg žiga za opravljen servis v servisno knjigo da tudi žig za garancijo mobilnosti. Če pokličeš službo, ki je zadolžena za to asistenco, ti na podlagi številke šasije in ostalih podatkov o vozilu takoj po telefonu preverijo, če so bili delani servisi (vsi do zadnjega), saj do asistence sicer lastnik ni upravičen.
Problem je edino, če je avto uvožen. Tu lahko nastane luknja, saj nekatere države (npr. Italija) ne dovolijo dostopa do svojih podatkov.

rosonero
Novinec

Napisal/-a rosonero To dec 21, 2010 10:17 pm

peroRS je napisal/-a:
rosonero je napisal/-a:Sedaj verjetno pomislite prvo saj jst pa poznam sosedovega ( ime po želji )ki dela na ww/audi servisu pa mi bo on to pogledal, žal tudi to ne bo slo ker ima sedaj po novem samo vodja delanice dostop do teh baz podatkov:

Potem se pa spomniš, da poznaš vodjo delavnice, ki ti nato pregleda vse podatke :D Pametno je če imaš čim več poznanstev ;)

p.s: še en način preverjanja servisne zgodovine obstaja. Uradni servis ti poleg žiga za opravljen servis v servisno knjigo da tudi žig za garancijo mobilnosti. Če pokličeš službo, ki je zadolžena za to asistenco, ti na podlagi številke šasije in ostalih podatkov o vozilu takoj po telefonu preverijo, če so bili delani servisi (vsi do zadnjega), saj do asistence sicer lastnik ni upravičen.
Problem je edino, če je avto uvožen. Tu lahko nastane luknja, saj nekatere države (npr. Italija) ne dovolijo dostopa do svojih podatkov.

jp samo mora baje imeti razlog za "vohljanje". sedaj koliko pa se tega držijo je pa druga stvar.

glej glej preko asistence tudi gre, zanimivo

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS To dec 21, 2010 10:29 pm

rosonero je napisal/-a:
peroRS je napisal/-a:Potem se pa spomniš, da poznaš vodjo delavnice, ki ti nato pregleda vse podatke :D Pametno je če imaš čim več poznanstev ;)

jp samo mora baje imeti razlog za "vohljanje". sedaj koliko pa se tega držijo je pa druga stvar.

Brezveze, da bi nekaj preverjal na lastno pest.
Ponavadi se itak pripelje rabljen avto na pregled na servis in se odpre delovni nalog, vse uradno s podpisom lastnika (ki je tudi lahko prisoten zraven), da dovoljuje pregled. :)
Plačal tistih nekaj deset €€€, pa si siguren v kakšnem stanju je avto.

Uporabniški avatar
fantom
Stalni uporabnik

Napisal/-a fantom Sr dec 22, 2010 5:25 pm

rosonero: hvala za dopolnilo :pivo

rosonero
Novinec

Napisal/-a rosonero Sr dec 22, 2010 7:14 pm

:-D

Ashuf
Nov uporabnik

Napisal/-a Ashuf Če dec 23, 2010 11:15 am

Pozna kdo ta avto? Pozna kdo prodajalca Avto L in V Črnomelj - Kanižarica?

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4355377&show=1 :?:

Uporabniški avatar
Mr. andrew
Nov uporabnik

Napisal/-a Mr. andrew So dec 25, 2010 2:13 pm

vesel božič vsem :) ...
mogoče kdo ve kej o teli imprezi?
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4344777&show=1

hvala

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Napisal/-a pskoda So dec 25, 2010 2:41 pm

Mr. andrew je napisal/-a:vesel božič vsem :) ...

hvala

Jaz samo vem, da se že kar nekaj časa prodaja

LukL
Uporabnik

Napisal/-a LukL So dec 25, 2010 11:40 pm

pskoda je napisal/-a:
Mr. andrew je napisal/-a:vesel božič vsem :) ...

hvala

Jaz samo vem, da se že kar nekaj časa prodaja

kolikor vidim je bilo barvano spredaj in zadaj
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov