speedfreak je napisal/-a:Hvala za odgovore.
Pol pravite da bi 1.6 znal bit svohoten?, to me tud skrbi, ker mi je tsi premalo pa ima avto kakih 200 kg manj od focusa, 2,0 dizla pa tak al tak ni več za dobit.
Ta nov focus mi bo predrag, o tem kako obupno grd je pa raje ne bi.
Sem pa danes bil spet malo po salonih pa me zanima a se vam tud zdi, da ma focus premeh naslon sedeža, kar je zelo neudobno, vsaj zame, pa naslon za roko je predaleč nazaj zame...
glede ergonomije mi ne odgovarja nič bolj kot polo in je bistveno slabši od golfa 6, vsaj zame, da ne bo kreganja, je pa naprimer astra H, meni odgovarjala prav tako kot golf 6, da ne napišem da še bolj, pa je strarejši model, astra J mi ne odgovarja tako, pač stvar okusa oziroma telesnih mer, da se ne bo kak našel enačiti položaja za sedenje in ergonomije s kvaliteto plastike ipd, vse to je stvar MOJIH opažanj.
Z 1.6 se na tvojem mestu ne bi igral, ker se bojim, da se boš nasral kot pri Polotu, nič brez kubikaže. No pa ti starejši dizli imajo še toliko bolj izrazito špico navora, kar deluje v praksi bolj poskočno, čeprav mogoče tudi ni.
Glede ergonomije oz. počutja v avtu se strinjam s tabo glede nove astre in focusa, H se pač za moj okus ne more primerjat z golfom, je pa dejansko po "filingu" bolj zanimiva od naslednice. Malo upoštevaj tudi stvar navade in se po kakšnem dnevu premora odpravi na testno vožnjo s focusom, mogoče bo kaj bolje.
Nekako imam občutek, da bi ti Mazda3 odgovarjala, ampak so nove s "pravim" motorjem predrage. Podvozje kot pri focusu, notranjost po občutku bolj "nemška", skratka zanimiv avto za vozit.
Še vedno ti pa ostane rabljen Golf kot je bil tisti nadomestni in imaš hitro kakšnih 160 konjev!