Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

jordan
Novinec

Re: Nov avto, golf VII

Napisal/-a jordan Sr nov 06, 2013 10:39 pm

izotop je napisal/-a:pač detajli, ki naredijo avto, ampak to je itak pri vseh znamkah. octavia me znotraj ne prepriča, se mi zdi, da je vw tukaj še vedno malo v prednosti, ni ji pa kaj dosti za očitata, tudi vozi se suvereno, se mi zdi. še ena zadeva je pri škodi (verjetno je pri golfu enako): model 2.0 ima šele drugačno neodvisno vzmetenje zadaj (baje, to mi mora kdo potrdit), kar sigurno vpliva na vozno dinamiko. take reči si mi recimo bolj pomembne, kot neka lučka na armaturi..

Zame pomemben detajl je bil to, da je moja Octavia II imela prtljažni rolo v vodilu in si ga lahko odprl z enim prstom, pri Golfu variant in pri Touranu si pa moral rolo nekako voditi po zraku in loviti zatič. Skratka obup in nepraktično.

Seznanjem sem, da ima golf neodvisno vzmetenje že v šibkejših motrorjih, medtem ko ima Škoda tako vzmetenje pri močnejši motorizaciji. Mislim celo, da jo ima le 2.0 tdi in seveda RS serija. Menim, da se splača počakati februar, boš imel letnik 2014 in lahko vozilo sestaviš povsem po želji.

izotop
Nov uporabnik

Napisal/-a izotop Sr nov 06, 2013 10:44 pm

jordan je napisal/-a:Se pridružujem. Imel sem tud novega Golfa, imel sem OII 1.9 TDI, zdaj imam starega Audija, ki je pravi tank glede izdelave (dobra kvaliteta -stara šola), ampak ljubezen je pri Škodi. Pred 10 leti sem to znamko sicer gledal z viška, zdaj mi je pa top! Pa še bolj prijazen suport in boljši servis kot pri VW, čeprav je ista hiša.

pa je to gelde servisa ipd res? zanima me recimo za ljubljano. kar se tiče servisov, nad. deli, so verjetno enaki, cene tudi ali pač? servis za audi je najbrž primerno dražji, kar tudi ni zanemarljivo recimo oz še kako pomembno. octavia mi je nekako bile že v začetku bila recimo temu izbira po pameti (po srcu pa kakšna štirka ipd), je pa nežnejša polovica manj zagreta za njo. obema pa je bila recimo všeč mazda 6, ki se lepo pelje, ima polno opreme, veliko prostora, konreten ogaregat (je pa pri 2.2l prostornine že treba razmišljat, kaj to pomeni za cestne in eko davščine, sigurno bodo tudi pri as začeli s tem)..
hmm..

jordan
Novinec

Napisal/-a jordan Sr nov 06, 2013 10:56 pm

Ja jaz sem vozil Škodo v Domžale k Škerjancu. Hitro smo postali na ti, razumel je, da je moj posel vezan na avto, tako da sem vedno zastonj dobil nadomesten avto in vedno mi je hitro popravil. Pri Porsche Slovenija bi pa samo menjali dele in nič popravljali. Pelješ Audija na Verovškovo kao na ugoden redni servis (audi vedno vredno) in hitro najdejo priliko še kaj večjega zamenjat. Take nategancije se ne grem več. Drugače je pa vse isti šmoren in ista tehnolgija, le značka je druga. Ena zelo dobra prednost zame je bila tudi to, da je Škoda imela minimalno ukradenih vozil (http://www.policija.si ukradeni predmeti - vozila) in ti povem, kako lepo je mirneje spati, sploh ko imaš avto 20.000€+ zunaj na prostem. Kasko proti kraji pa verjetno tud nimaš vsa leta. Tko da raje sem kmet in lepo elegantno vozim Škodo.

izotop
Nov uporabnik

Napisal/-a izotop Sr nov 06, 2013 11:19 pm

@thunderbolt:
ja, vem da kreativni uvažajo (nekaj sem gledal štirke pri njih), vendar kot lahko vidiš tudi na tstem liknu, ki si jih dal za volve, čim je kakšen d4 ali d5 motor v igri (2.0) si takoj na 30k. 1.6 (d2, d3) pa msilim da je še vedno iz psa flote, če se ne motim (popravte me v tem primeru), potem je pa isto če kupim kakšnega citroena (malo za šalo, malo za res) in vse, kar pride zraven..

@jordan:
glede kraj je tako, da bo avto garažiran, se pa jasno tudi iz garaže zna kaj ukrast. sem bil pa glede tega tudi sam do zdej miren, fordov se pač tudi ne pokrade toliko, hehe, sigurno pa rejting škodi raste tudi v tem segmentu (če ne drugega, gre za dele najbrž). glede kmeta pa meni ni, da se bom kazal z avtom, pač rajši bolj redko oz. dam enkrat malo več, če vem, da to bazira na kvaliteti (ponavadi za vse tehničen zadeve enako), je pa res, da se pojem kvalitete zadnje čase izgublja, ne samo pri avtih. ampak to je mogoče samo osebno opazka, čeprav nisem edini, se mi zdi, ki to opaža.
no, fino, že nekaj informacij več, v glavnem..

rnisan
Novinec

Napisal/-a rnisan Če nov 07, 2013 12:15 am

Meni osebno zelo všečen avto je tudi mondeo. Bi ga pogledal na tvojem mestu. Sicer ne vem, kako je z zanesljivostjo in ceno, ampak pri nakupu novega ni vrag, da ne bo zdrzal 150 000 - 200 000 km brez problemov.

Kolikor sem nasel na netu, so d3 motorji od volva (5-valjni 2.0), tako da ne bi smeli biti od PSA.

izotop
Nov uporabnik

Napisal/-a izotop Če nov 07, 2013 12:26 am

mondeo je fajn zadeva, predvsem pa zelo prostoren, mogoče meni osebno že prevelik. fordi so nasploh fajn, ker se malce širši od ostalih, zato verjetno tudi bolj zanimivi za vozit ipd, ampak recimo da bi tokrat prešaltal na drugo znamko..
glede zanesljivosti pa: če se mene vpraša, mora avto obrnit vsaj 300k brez kakšnih večjih popravil, seveda ob rednem servisu, normalni vožnji in pač ob rednem menjavi potrošnega materiala aka jermeni, filtri, diski, ležaji ipd. sem recimo menjava turbine ne bi smela spadat, pa očitno tako zaradi slabega goriva, nevestnih servisov in seveda tudi voznikov, je postalo to (in injektorji, dpf ipd) čist potrošna roba, ki pa seveda precej stane.. ni poceni ta "eko" špas..

Uporabniški avatar
Tattoo-
Uporabnik

Kraj: Circuit de la Sarthe

Napisal/-a Tattoo- Če nov 07, 2013 8:45 am

jordan je napisal/-a:Zame pomemben detajl je bil to, da je moja Octavia II imela prtljažni rolo v vodilu in si ga lahko odprl z enim prstom, pri Golfu variant in pri Touranu si pa moral rolo nekako voditi po zraku in loviti zatič. Skratka obup in nepraktično.
Po tvojih zapisih sodeč ti vse svoje izkušnje pišeš na podlagi starega Varianta (Mk6), medtem ko @izotop sprašuje po novem Variantu (Mk7)! :roll: Pri novem Variantu je prtljažni rolo prav tako v vodilu in ga lahko enostavno odpiraš "z enim prstom"...

jordan je napisal/-a:Seznanjem sem, da ima golf neodvisno vzmetenje že v šibkejših motrorjih, medtem ko ima Škoda tako vzmetenje pri močnejši motorizaciji. Mislim celo, da jo ima le 2.0 tdi in seveda RS serija. Menim, da se splača počakati februar, boš imel letnik 2014 in lahko vozilo sestaviš povsem po želji.

Ti si bolj slabo seznanjen...tako Octavia, kot tudi novi Golf Variant imata v šibkejših izvedbah (do 125 KM) zadaj poltogo premo, medtem ko imajo močnejše izvedbe večvodilno premo! Iz izkušenj ti pa lahko povem, da običajni uporabnik v prometu teh razlik nebo opazil (preizkušeno tako na običajnih cestah, kot tudi na poligonu na Vranskem). Da ne govorim, da jih je nekaj na preizkusu obeh variant na Vranskem (dokler niso vedeli kateri avto ima katero podvozje) celo komentiralo, da se avto s poltogo premo pelje boljše, sploh ne govorim! :lol:

jordan je napisal/-a:
rnisan je napisal/-a:Se pridružujem. Imel sem tud novega Golfa, imel sem OII 1.9 TDI, zdaj imam starega Audija, ki je pravi tank glede izdelave (dobra kvaliteta -stara šola), ampak ljubezen je pri Škodi. Pred 10 leti sem to znamko sicer gledal z viška, zdaj mi je pa top! Pa še bolj prijazen suport in boljši servis kot pri VW, čeprav je ista hiša.

In kako je lahko pri Škodi boljši support in servis, če tako Škodo, kot tudi VW servisirajo isti ljudje (govorim za Porsche Ljubljana / Vrtač / Integral / Autodelta /...) in tudi pri uvozniku v tehnični službi za support obeh znamk skrbijo isti ljudje?! :roll: Najbrž bolj težko?! Saj če ne ločiš med uvoznikom (Porsche Slovenija) in posameznimi konecesionarji (Porsche Ljubljana -> Bravničarjeva in Porsche Verovškova -> Verovškova) in sploh ne veš, kdo ti je servisiral avto, potem je tako že veliko jasno...
There are only three sports: bull fighting, car racing and mountain climbing. The rest are mere games! - Ernest Hemingway

Uporabniški avatar
For
Poznavalec foruma

Napisal/-a For Če nov 07, 2013 9:41 am

For je napisal/-a:
For je napisal/-a:Evo probal danes 122konjskega TSIja z DSGjem :D :D :D :D

Ma avto je fantazija!

Vse kar je o njem dobrega napisano, sigurno drži, razen zanesljivosti in odnosa Porsche Slovenija ko gre za reklamacije.

Prodajalec je zadevo zagnal pred mano da ga prestavi ...motorja sploh ne slišiš :shock:

Ma res je kompleten ...ima vse kar imajo veliki :mrgreen: ...da ne bom dolgovezil preveč ...
Najbolj me je zanimala poraba z DSGjem. Nisem dvomil v tiste podatke na papirju. Sicer malo več pije kot piše, ampak nič hudega.

Ljubljana - Radovljica po avtocesti, potem nazaj po stari cesti do Kranja. Zelo agresivna in za motor stresna vožnja je bila. Hotel sem biti čim bolj grob z pedalo plina, hotel sem sprovocirat DSG, pa mi ni uspelo. Se kar prilagaja voznikovim trenutnim željam. Sicer malo rabi da dojame da hočem prehiteti ...potem pa reagira suvereno in se vrti skoraj do rdečega :mrgreen:

Vse to maltretiranje je preživel z 7,2 litra, kar je fenomenalno!

No potem sem probal še tisto mojo umirjeno vožnjo. Po stari cesti Kranj - Šentvid - obvoznica - Lj Vič - Tržaška - Celovška do Petrola zraven Avtotehne ...rezultat je 4,7 https://www.facebook.com/photo.php?v=10 ... tif_t=like

Bencinar, 122KM, Avtomatik .... :shock: :shock: to je več kot odlično! To sem tudi pričakoval z takšno vožnjo. Jaz tudi sicer vozim umirjeno....vsako toliko tudi pritisnem, ampak to je redkost.

Čeprav tukaj nisem preveč hvalil Golfa, mu moram priznat da je res boljši....

Pa vseeno, ne vem če si upam kupiti to .....moje izkušnje od prej, in to kar tukaj vidimo, pa še izkušnje z Porsche Slovenija :? :? :?

Servis na 15.000 bi še požrl, ampak to da za raznorazne neumne okvare skoz visim na VW servisu, pijem njihove brezplačne kavice, gledam njihove prijazne obraze, vozim njihova NOVA nadomestna vozila, in čakam dva-tri dni na svoj avto....to pa res ne bi preživel! :( :? :(

Enostavno ne upam ....da ne govorim o ženi, njo itak ne morem prepričat, ni šans! :|

No ja ... sem danes tudi Astro probal. 1.4 120 KM

Sem šel isto relacijo kot z Golfom. Sem bil malo presenečen nad porabo... 5,5 :shock: Baje bi z 140konjskim bilo še manj....ne vem če to drži?
https://www.facebook.com/photo.php?v=10 ... eo_comment
Zelo sem se trudil posnemati DSGja in z menjalnikom operirati pod 2000 obratov. Zanimivo da tudi sama Astra svetuje kdaj prestaviti. Trudil sem ubogati in točno tako voziti. Recimo v peti prestavi se voziš 70 kmh ...točno takrat se prižge tisti znakec da prestaviš v šesto. To je pikico manj kot 2000 obratov.
Se spomnim ....DSG je tudi vse to delal med 1500 in 2000 obratov. Seveda govorim o čist umirjeni vožnji.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... =3&theater

Je pa nekaj bistvenih razlik med Golfom in Astrom

Golf je imel gume 205/16
Astra pa ------------ 235/18 in je bila trivratna GTC ki je baje težja od petvratne.

Golf je bil avtomatik
Astra pa 6 stopenjski ročni menjalnik

Zdaj ...če si zamislim petvratno Astro z normalnimi 16 colskimi kolesi, in manjšo težo ...ali bi to prineslo še pol litra manj, pa da rečemo da bi bila poraba 5 L ...? :?
Če ji pa dodamo še avtomatski menjalnik, smo takoj na 6 - 6,5 L :huh:

Izolacija potniške kabine je pri Golfu boljša. Tukaj je razlika kar velika. Volanski obroč mi je tudi boljši v Golfu. Osvetlitev armature, zasloni .... tudi.
Mehko stopalko zavore v Astri pa ne morem prebavit ....definitivno!

Vem da je GTCjka športno nastrojena, ampak me je pri višji hitrosti motil preobčutljiv volan. Niti delček milimetra nima lufta, vsak tak minimalen premik volana zaniha avto. Zame moteče na avtocesti.
Razlika je pa tudi v konjih ....zgleda ne gre za isto pasmo. Golf ima bolj kvalitetne :mrgreen:

Tudi ostale rešitve voznikovega okolja so v Golfu bolj praktične (manj moteče) Astra ima čist preveč tistih gumbov. Nisem se niti trudil dojeti čemu so namenjeni, ker se mi je vrtelo v glavi če sem jih samo gledal .... :roll:

Očitno da imam pri obeh avtomobilih podoben procent pripomb in da bo treba obvezno še Mazdo probat. Tale rdeča je res lepa http://www.youtube.com/watch?v=vNytygUWqd8

Pa še zmeraj sanjam o i40 (mogoče rabljen :( :? )

Eto ..jaz se opravičujem zaradi dolžine posta... samo ne mi spet reči da kompliciram! ;) Pač ....rad bi se prav odločil ko se bo treba odločat .... :)

edit: aja ...pozabil sem povedat da sem jo potem iz Ljubljane do Kranj vzhod in naprej do Škofje Loke maximalno preganjal in dosegel 11 L :huh: :huh: :huh: (Golf je nekaj podobnega preživel z 7,2 L)

Se že v naprej opravičujem za tole citiranje in ogromne poste, ampak bi rad napisal še vtise z Mazdo 3, pa naj bo v enem postu vse. oops

Nepričakovano sem imel čas in obiskal Mazdin salon v BTCju. Prijazen prodajalec mi je takoj ponudil 100konjsko trojko za dve urci.
Avto mi je všeč! Tudi zdaj po testni vožnji. 100konjski motor me čist šokiral! :shock: Sem moral prav pogledat v prometno če je res 74 kW. Zelo, zelo, zelo pridni konjički. Škoda da z tem motorjem ni možno imeti Revolution opremo. Meni je to čist dost, in v primerjavi z mojimi 115 v Astri, je ta konjenica res pohvale vredna.
Ne morem povedat kako zelo mi je všeč tisti okrogli, vrtljivi, klikajoči gumb na sredinski konzoli. Sem čisto navdušen, ker ni treba z roko iskati gumbov na armaturi. Res je lepo in logično vse postavljeno. Uporaba je enostavna in jo takoj osvojiš....ne rabiš biti programer za to. Odlično!!!
Tudi navigacijo sem na kratko sprobal ...čisto v redu dela. Zraven sem imel še svojega Garmina.

Sistem Start/Stop definitivno bolj dela kot v Astri in Golfu. Izolacija med motorjem in kabino je na nivoju Golfa. Mogoče, ampak res mogoče da je pri Golfu pikico boljše.
Ma kaj čem še pisat ....sedeži, položaj za volanom, občutek v vožnji, vodljivost, udobnost, trdota, menjalnik, zavore, preglednost ....vse je to optimalno, nimam večjih pripomb.
Sistem opozorila na prisotnost avtomobilov v mrtvem kotu je super ....res dobro! To je res zelo koristna in uporabna zadeva.
Še ena stvar me je osupnila. Ta občutek kako lahkotno avto gre ko pustiš stopalko plina??? :shock: Kot da bi ga še zmeraj nekaj poganjal. Eneparkrat sem mogu prav pogledat da nimam tempomat vklopljen. :?

Mogoče še napišem par stvari ki so zmotile, ampak to ni nič takega da bi bilo tako hudo.

Izolacija podvozja se mi zdi slabša kot izolacija med motorjem in kabino. Kar je slišati hrupa, je to iz smeri koles.
Pri večji hitrosti je tudi slišati na rahlo piš vetra.
Sedeži sicer super ...malo mi zmanjka pri ramenih (189 cm visok) tako da vzglavnik mora do konca gor.
Tudi tisti zaslonček nad števci ni ravno za nas visoke. Čisto za pikico sem previsok in ne vidim tiste podatke. Potem sem se na rahlo "ulegel" v sedežu, potegnil volanski obroč proti sebi pa je bilo boljše. Čeprav to ni moja najljubša pozicija za volanom, ampak nič hudega če se malo bolj nasloniš nazaj.....le navajen nisem. ;)

Poraba pa 4,7 Ista relacija kot z Golfom in Astro. Podobno relacijo (malo več avtoceste) z agresivno vožnjo je kazal 9,5
https://www.facebook.com/photo.php?v=10 ... 1622&saved

No ....ker mi je prijazen prodajalec na Šmartinski povedal da na Celovški imajo 120 konjsko verzijo, sem šel vprašat. Spet sem imel srečo in dobil še tega za dve urci.
Boljša oprema, večja kolesa, bolj potegne ....drugače pa isto ......kaj drugega povedat. :)

Poraba 4,9 Ista relacija kot z Golfom, Astro in 1,5 motorjem. Podobno relacijo (malo več avtoceste) z agresivno vožnjo je kazal 11
https://www.facebook.com/photo.php?v=10 ... tif_t=like

V bistvu imam dost, ne grem se več tega preizkušanja. To je to! Ko bo situacija z financam optimalna, grem po Mazdo. :D

Hvala obema prodajalcema za prijaznost. Odnos je precej bolj profesionalen kot na Gorenjskem.
Zadnjič spremenil For, dne Če nov 07, 2013 10:04 am, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
LeQuack
Novinec

Napisal/-a LeQuack Če nov 07, 2013 9:58 am

Ne kar slepo verjet potovalnemu računalniku, ker lažejo eno tud +- 1L, oziroma ponavadi manj kažejo.

thunderbolt
Uporabnik

Napisal/-a thunderbolt Če nov 07, 2013 9:59 am

izotop je napisal/-a:@thunderbolt:
ja, vem da kreativni uvažajo (nekaj sem gledal štirke pri njih), vendar kot lahko vidiš tudi na tstem liknu, ki si jih dal za volve, čim je kakšen d4 ali d5 motor v igri (2.0) si takoj na 30k. 1.6 (d2, d3) pa msilim da je še vedno iz psa flote, če se ne motim (popravte me v tem primeru), potem je pa isto če kupim kakšnega citroena (malo za šalo, malo za res) in vse, kar pride zraven..

rnisan je napisal/-a:Kolikor sem nasel na netu, so d3 motorji od volva (5-valjni 2.0), tako da ne bi smeli biti od PSA.

Od d3 naprej gre za 5 valjni volvov stroj, ki ga po delovanju zelo pohvalijo v primerjavi s štirivaljniki, ki so običajni za to prostornino. Pa v primerjavi z VAG 2,0 dizlom prihraniš še pri zavarovanju. Če bi sam izbiral, vedno izberem volva namesto audija - med drugim že zaradi samega imidža znamke. Izotop, sicer pa na podlagi zgornjega razmišljanja, se moraš zavedat, da boš tudi z 2,0 dizlom v audiju dobil "zgolj" VW. Sicer pa tudi živiš v rahli iluziji, da je slabo vse ostalo, kar ni nemško - je VW daleč od nepokvarljivosti. 2,0 PSA dizli niso nič slabši kot ekvivalent VW.

Uporabniški avatar
For
Poznavalec foruma

Napisal/-a For Če nov 07, 2013 10:11 am

LeQuack je napisal/-a:Ne kar slepo verjet potovalnemu računalniku, ker lažejo eno tud +- 1L, oziroma ponavadi manj kažejo.

Če je to res, potem to vsi delajo ....kaj naj zdaj? Preverjam porabo laboratorijski?
Valjda so neki standardi glede tega .... to bodo že kakšne strokovne službe ugotavljale ... :roll:

Uporabniški avatar
LeQuack
Novinec

Napisal/-a LeQuack Če nov 07, 2013 10:37 am

Ne vem če so res kaki standardi glede tega, to je čisto informativna poraba, pravo vidiš ko natankaš pač.

Uporabniški avatar
J.McLane
Moderator foruma

Napisal/-a J.McLane Če nov 07, 2013 11:34 am

Točnost BC je po vsej logiki enaka kot pri CX-5 in novi šestici, kjer dobiš praktično enak 2.0 motor. Torej če greš na spritmonitor nekateri uporabniki prepisujejo podatke iz BC in tam na prvo oko kaže da je napaka od 0 - 0,3 l/100 km, kar pomeni da je podatek dovolj točen za hitro primerjavo.
Prius (prodan): Slika
Prius (2018):Slika
Hilux (prodan): Slika
Subaru XV Bi-Fuel: Slika

izotop
Nov uporabnik

Napisal/-a izotop Če nov 07, 2013 12:56 pm

no, samo v vednost, sem ravno iz testne vožnje iz primorske, sem dobil končno enga 2.0 golfa v roke (z malo več opreme ipd). fajn za vozit, malo me je začetku presenetilo, da so obnša kot 1.6 motor (mogoče ima bluemotion sistem kaj pri tem zardi prihranka goriva ipd), se je pa pod pravo poltiko zbodil in potrdil da je vseeno 150km pod havbo (ni mi to jasno najbolj važno, vendar pri takšnem motorju in tudi manjši teži, kamor recimo spada golf, pač pričkuješ pravi odziv). je pa seveda zardi vče oprem ipd avto malo dražji in bo treba spet cincat, tudi obsotječi avti mi niso ocenili ravno idealno, bi dobil drugje več (še vedno pa bolj mizerija kot ne)..

Od d3 naprej gre za 5 valjni volvov stroj, ki ga po delovanju zelo pohvalijo v primerjavi s štirivaljniki, ki so običajni za to prostornino. Pa v primerjavi z VAG 2,0 dizlom prihraniš še pri zavarovanju. Če bi sam izbiral, vedno izberem volva namesto audija - med drugim že zaradi samega imidža znamke.

aha, se pravi, d3 je že hišni petvaljnik, to je dobro vedet.. vendar bo verjetno pri nas zadeva še vedni iz buđeta, najbrž..

Izotop, sicer pa na podlagi zgornjega razmišljanja, se moraš zavedat, da boš tudi z 2,0 dizlom v audiju dobil "zgolj" VW. Sicer pa tudi živiš v rahli iluziji, da je slabo vse ostalo, kar ni nemško - je VW daleč od nepokvarljivosti. 2,0 PSA dizli niso nič slabši kot ekvivalent VW.

ma ne, sej vem, da je danes praktičnoi skoraj vse približno pokvarljivo ipd, govoril sem bolj o tem, da je motor sigurno od štirice naprej male bolj namensko obdelan kot en "stock" vag 2.0 tdi motor (po mojem, seveda), že postavitev je vzdolžna in ne prečna recimo. je pa seveda precej iz občutka gelde na izkušnje od prej, ki pa vam, da danes ne nujno držijo..

mazda je tudi pogojno opcija, mgoče tudi sam skočim še kaj v btc, čeprav bolj gledam šestico. pa če se vrnem na volva: kje se pri nas da kaj malo bolj pogeldat ali testirat te zadeve, tukaj nisem toliko domač? in pa seveda, kateri naslov (polega kreativnih) bi bil še recimo zanelsjiv za nakup kakšnega rablljenega ali recimo testnega?

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 Če nov 07, 2013 1:52 pm

J.McLane je napisal/-a:Točnost BC je po vsej logiki enaka kot pri CX-5 in novi šestici, kjer dobiš praktično enak 2.0 motor. Torej če greš na spritmonitor nekateri uporabniki prepisujejo podatke iz BC in tam na prvo oko kaže da je napaka od 0 - 0,3 l/100 km, kar pomeni da je podatek dovolj točen za hitro primerjavo.

Glede točnosti porabe po BC lahko tudi sam potrdim zgoraj odebeljen tekst. In sicer tako pri Mazdi 6 (2. gen.) 2.2 dizel 129km, ki jo imam sedaj kot tudi pri prvem modelu 6-tke (1.8 benz), ki sem jo imel nekoč. Če nehaš tankant, ko prvič vrže ven, potem bo na roke preračunana poraba enaka tisti na BC-ju, če boš pa natankal dobesedno do vrha (kar predvsem poleti ni priporočljivo), potem bo izračunana poraba za cca. 0,2-0,3 litra večja od tiste na BC-ju. Torej je ta dovolj točen, da dobiš neko realno sliko o porabi.

Glede spritmonitorja sicer točno ne vem, vem pa za poraba.com, da uporabniki načeloma ne bi smeli kar prepisovat podatke iz BC, ampak vnesejo št. prevoženih km, količino goriva ter ostale parametre, kar pomeni, da bi morale bit tamkajšnje porabe točne - če so seveda uporabniki pošteni in pišejo resnične podatke (verjamem, da večina je takih, ker ne vem zakaj bi samemu sebi lagal...) ;)
Antiznačkar po prepričanju

Badzo
Stalni uporabnik

Napisal/-a Badzo Če nov 07, 2013 2:10 pm

V prvem postu tole:
izotop je napisal/-a:
torej, vozil sem golfa in octavio, pravtako mazdo, imam izkušnje z audijem, tudi bmw ipd, torej lepo prosim, brez nekih komentarjev v smislu to je j**c, to je super ipd, sem se naučil, da takšne kritike ne pomenijo nič, z argumenit če le gre.

Potem v nadaljevanju pa tole:

izotop je napisal/-a:1.6 (d2, d3) pa msilim da je še vedno iz psa flote, če se ne motim (popravte me v tem primeru), potem je pa isto če kupim kakšnega citroena (malo za šalo, malo za res) in vse, kar pride zraven..

Prosiš da ti ljudje argumentirajo in da ti ne komentirajo to je j**c itd, pa v bistvu ti to potem sam narediš.. :roll:

Uporabniški avatar
J.McLane
Moderator foruma

Napisal/-a J.McLane Če nov 07, 2013 2:24 pm

Polo78, če tankaš vedno do roba nima veze, če pa enkrat ja enkrat ne potem pa jasno to varira, ampak se skozi več polnjen zgliha. Tako na spritmonitor kot na poraba.com vpisuješ seveda količino goriva in prevožene kilometre, opcijsko če želiš pa na spritmonitor lahko vpišeš tudi podatke iz BC, ta podatek se prikaže samo, če se z miško postaviš na ikonco BC, kjer ta ikonca pač obstaja (primer)
Prius (prodan): Slika
Prius (2018):Slika
Hilux (prodan): Slika
Subaru XV Bi-Fuel: Slika

izotop
Nov uporabnik

Napisal/-a izotop Če nov 07, 2013 2:47 pm

@badzo:
nisem ravno tako mislil, tudi nisem ravno govoril, de je kaj zanič ipd, pač v tem primeru je avto cenejši, ker je egregat iz večjega koncerna (kakor recimo v mercedeze zdej vstavljajo renojeve dizle v vstopnih modelih), in ki se masovno producira in kjer je verjetno težnja po racionalizaciji in nižjo ceno, kar pa prinese kaj za sabo. seveda ni nujno, da je motor slab 8in da je recimo "original" toliko boljši), jih pa poznam iz prve roke in pač to ima pluse in minuse, sploh na dolgi rok..

glede kritik pa sem misli bolj tiste komentarje na prvo žogo, ki so jih pač polni kakšni portali drugje, nič drugega.

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Če nov 07, 2013 3:38 pm

Meni je mazda 3 letnik 2012 kazala na BC pol litra VEČ, kot je bila dejanska poraba, ampak For, nisem razumel,, koliko ti je dejansko porabila mazda? 11 litrov??
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Če nov 07, 2013 6:42 pm

maniaxxx je napisal/-a:ampak For, nisem razumel,, koliko ti je dejansko porabila mazda? 11 litrov??

Sklepam, da med 4.7 in 9.5 (100KM) ter 4.9-11 (120KM). Kar pomeni, da bo povprečje ca. 7 litrov (100KM) ter slab liter več pri 120KM.
Nič presenetljivega. Enako kot pri večini bencinarjev s to konjenico.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot], Google Adsense [Bot] in 13 gostov