Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

izotop
Nov uporabnik

ford ali mazda?

Napisal/-a izotop Če jul 13, 2006 11:51 pm

lep pozdrav, moj prvi post tukaj.
torej, v kratkem mislim nabavit avto, rang golfa, dizel. v igri so bili c4, megane, golf 5, mazda 3, novi foucus ipd, na koncu so v ožjem izbiru ostala le mazda 3 in focus. aja, ne kupujem novo, je malce predrago, gledam kakšne 2 leti/testne ipd variante.
v igri sta torej dva avta, že čist konkretno ogledana, stestirana itd. oba imata podobem dizel motor 1.6 z cirka 110 konji. mazda ima več airbagov, mi je malce lepša po zunajnosti, tudi noter, ford je črn, ima lita platišča, trše vzmetenje ipd. mazda je dobro leto stara (testna) prevoženih 23k, ford pol leta, 16k (vendar vežen več ali manj samo od enega voznika, kar se pozna, praktično nov). ob bi nova prišla okrog slabih 5 mio, cena za oba je tam 3.6 mio 50k gor-dol.
do tu vse ok, vendar me po testnih vožnjah nekaj zelo moti in sicer motor pri mazdi. oblikovna mi je mazda bolj všeč, ima bolj kvalitetnejšo notrajost in izdelavo detajlov, vendar je motor nekako čudno len. to sem potem tudi povedal tam in mi je rekel, da je potrebno samo nek filter spucat ipd (sem že prebral, očitno je na dizlih to pogosta napaka, pravtako neki ventili na turbinah ipd). sprobal sem še enkrat potem, vendar še vedno to ni to, sploh za 110km. 4. in 5. prestava tečeta v redu, navor je lepo in direkt čutit cel cajt, v 2. in 3. pa imaš zelo slab občutek. vem, kako bi moral avto potegnit, doma imajo tako cliota (1.5) kot audia a4, oba dizla in sta precej bolj direktna (lahko bi ce celo upal trdit, da clio bolj in direktno potegne, audi pa sploh). pri fordu je čist druga pesem, takoj si domač z njim, nobenim presenečj, mašina lepo teče, takoj reagira, odlično podvozje in malo trše vzmetenje ipd (šport oprma). notr je sicer bolj dolgočasen s tisto črno-beš plastiko, ampak nič katastrofalnega, klasično funkcionalen nemški dizajn.
torej, katerega predlagate, mazda je bila že skoraj odločena, vendar tole z mašino mi ne da spat, pa tudi ford sploh ne zgleda tako šfoh.

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Kraj: Koper

Re: ford ali mazda?

Napisal/-a Mad Pe jul 14, 2006 12:08 am

kaj nimata istega motorja ? po občutku .. poglej to z mehanikom - lahko je tudi avto prej nekdo vozil ki ga je samo premikal po cesti kolikor se spoznam vem da je avtomobilska elektronika živa in če ti voziš bolj dinamično boš počasi prebil to lenost motor bo pa lepše delal ... mažejo se lopute ker del izgorelih plinov gre nazaj v sesalni del tiste cevke od recirkulacije bi pa jaz vse pomašil ... kakorkoli oba sta dobra za to ceno če ti dimenzija odgovarja jaz kupujem avto glede na potrebo ... denar je takoalitako vedno - manj prej... več pol ... L.p. Mad

...P.s. odkod izotop za nik - ti je ime izidor in ?? :P :P :P
Zadnjič spremenil Mad, dne Pe jul 14, 2006 1:01 am, skupaj popravljeno 1 krat.
kinkyllama & Yoni fun club ...

izotop
Nov uporabnik

Napisal/-a izotop Pe jul 14, 2006 1:01 am

motor definitvno ni enak, ker bi se poznalo na vožnji. vem, da imata oba nekj skupneg z volvi ipd, mogoče tudi kakšen del na mašini ipd, vendar tega kot pravim, pr vožnji ni opazit.
oba avta sta tudi po dimenzijah dosti blizu, tudi recimo po prtljažniku. mazda je dolga 4,4 m, ford pa 4,3 je pa kr širok za svoj razrede, celo najširši, če prav vem, zato je tudi lega boljša najbrž, pa tudi sedenje odzadaj itd. ja,mehanik bi bla dobra ideja, samo tukaj v lj ne poznam nobenega. samo včasih tudi občutek kr nekaj pove, po mojem.

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mad Pe jul 14, 2006 1:11 am

...pri teh kilometrih edino kar je lahko je da je ulenjen motor - servis tudi ne razkira z prodajo problematičnih kosov ... jaz bi jim zatežil naj še malo popravijo ceno na dol in kupil Mazdo ... Ford je pojem v legi to vemo a mazda - DUH VSEGA DOBREGA poznana kot zelo zdržljiv in kvaliteten avto ... ford pa malo ne - en Fordov serviser, ki je tudi prodajalec in lastnik delavnice je izjavil eni stranki pol ko je xxx krat prišla odpravit na leto staremu napako izjavil - kaj pa protestirate - saj ste kupili Forda ! :P :P :P Mazda bo po moji oceni dober nakup seveda prej naj ti posodijo avto za vikend da se lažje odločiš to servisi radi počnejo ti pa ga poizkusi 200 km gonit ... pol boš videl ali se bo razživel ali pa prdnil :P :P :P ... L.p. Mad

izotop
Nov uporabnik

Napisal/-a izotop Pe jul 14, 2006 1:21 am

cena ne bo šla dol, ker je že spustil, pa dal mi bo že senzorje za prakirnanje v ceno, cd, zavesice ipd (govorim za mazdo). avto ne vrjamem, da je ulenjen, saj je bil testni in ga ja najbrž folk kr gonil ipd, to s tudi vidi na njem, se že vidi, da je dal nekaj rok čez, dočim na fordu ne.
sej pravim, če bi se mazda vozila kot ford, ne bi pomišljal, tako pa..

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mad Pe jul 14, 2006 1:51 am

izotop je napisal/-a:cena ne bo šla dol, ker je že spustil, pa dal mi bo že senzorje za prakirnanje v ceno, cd, zavesice ipd (govorim za mazdo). avto ne vrjamem, da je ulenjen, saj je bil testni in ga ja najbrž folk kr gonil ipd, to s tudi vidi na njem, se že vidi, da je dal nekaj rok čez, dočim na fordu ne.
sej pravim, če bi se mazda vozila kot ford, ne bi pomišljal, tako pa..
...ne morem sodit bolj objektivno gledaš kot jaz iz tebe berem vidim da si kar pripravljen in vzami kar pač želiš ... Fokus so z novo obliko res popravili kar se mene tiče tisti starejši mi je bil malo predivji za moj okus ... korak nazaj ga naredi bolj zrelega pa tudi notranjost mi je všeč ... sem pač klasik ... imel ga pa ne bi ker ni tip avta ki bi mi ustrezal to pomeni da ga ne pljuvam - le meni osebno je mimo želj sam bi raje vzel Superba ali malo starejšo A 4 recimo 2003 bi se moral dobit za tvojo cifro kar dober - ergonomija varnost in pogon ... Quattro Superb zakaj ? meni je enostavno lep . No pa lahko noč tu še en dodatek izven teme da napolnem normo - tvoj nik me je spomnil na kolegovo vizitko ko mi jo je dal pred leti sem padel na tla ;) ... no pa lahko noč prijatelj ... grem v Šangrila stran od pol postelje široke žene v naročje morskih deklic :P :? :P :P
Priponke
IMG_0501.jpg

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Pe jul 14, 2006 3:59 am

jaz bi se testnega na daleč izogibal, tisoč voženj po par km z dizlom ali pa so ga novinarji gonli naokrog, v tem primeru bi lahko imel kmalu tudi probleme ne samo z motorjem. Že to, da ti prodajalec prodaja take, da je treba samo filter spucat, mi je sumljivo. Ne vem, no. Napiši, kje je ta mazda, morda jo je kdo vozil in ve kaj več.

SkIDiver
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a SkIDiver Pe jul 14, 2006 5:35 am

Jz sem enakega mnenja kot esem. Testen avto je le testen avto. To se niti ne špara ponavadi. Vožnja pa ponavadi ni dolga 20, 30km, da se motor lahko ogreje in vrjetno nihče ne čaka, da se motor segreje in potem tišči.

Moj nasvet je, da poiščeš nekje drug primerek mazde, ki je ohranjen, če imaš željo po mazdi. Če jo kupuješ pri istem trgovcu kot focusa ti tud nekam velik dodatne opreme obljublja zraven.

Pepo25
Novinec

Napisal/-a Pepo25 Pe jul 14, 2006 6:38 am

Tako kot sta predhodnika povedala, bi se tudi jaz te mazde izognil, in če ti je tako bolj všeč mazda, poišči drugo... Pri testnih avtih je problem k ga noben ne čuva, avto moraš ravno takrat ko je nov, še toliko bolj pazit, toda kdor dobi testnega v roke, takoj gasa do konca, kdo bi čakal da se avto ogreje...dizli pa veš da potrebujejo nekaj časa da se ogrejejo... Sicer pa tud fokus ni slaba izbira...

Uporabniški avatar
zupi13
Mojster foruma

Kraj: CE

Napisal/-a zupi13 Pe jul 14, 2006 7:03 am

mazda ima tri leta garancija, ford pa dve? ena prednost za mazdo več.
čeprav je pa res tisto o testnih avtih (ampak ne za vse)...
Slika

izotop
Nov uporabnik

Napisal/-a izotop Pe jul 14, 2006 9:12 am

ja, vse lepo in prav, vendar rabljenih mazd v sloveniji ne dobiš zaenkrat. to najbrž kr veliko pove o kvaliteti.
ford je tudi testni, ampak je bolj salonski avto in model se vozi v službo z njim, tako, da je večino km on prevozil ipd.
glede tstnih nimam nekih zadržkov, je pa res trba avto probat, pa datt preverit kakšnemu mehaniku ipd. fotr je tudi vzel a4 testnega in nobenih problemov, dela ko urca.
Zadnjič spremenil izotop, dne Pe jul 14, 2006 9:19 am, skupaj popravljeno 1 krat.

izotop
Nov uporabnik

Napisal/-a izotop Pe jul 14, 2006 9:14 am

aja, mazda je bolj temni siva metalik, prodaja se v cosmosu, sej je na oglasu na avto.net, ford pravtako.
torej, mazda:
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=604492
ford
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=784427

Uporabniški avatar
tha_man
Uporabnik

Napisal/-a tha_man Pe jul 14, 2006 12:15 pm

Ford na sliki zgleda ful hud, tale model Mazde mi sicer osebno ni preveč všeč, ampak glavno da je tebi. Vglavnem, kar se kvalitete tiče jaz še nisem slišal nič slabega glede Focusa. TDCI motorje folk nasploh zelo pohvali, edina stvar ki je bla pri prejšnjem modelu, je bilo tisto zloglasno rjavenje vrat pri določenih letnikih in plastična armatura, ampak to je v novem dosti bolje. Handling je pa itak eden najboljših pri Focusih.

Jaz bi v tej situaciji sigurno Focusa (še raje C4, ampak tega si že izločil ;)).

Poglej še tu: http://www.ford-klub.net/forum/viewtopic.php?t=4745

Uporabniški avatar
robertos_664
Uporabnik

Napisal/-a robertos_664 Pe jul 14, 2006 12:24 pm

jaz bi od teh dveh vzel forda. vsaj po lsikah deluje zelo ohranjen. sploh pa ne kupuj avta pri katerem imaš glede česa slab občutek .sem se že sam tako parkrat nasral.

izotop
Nov uporabnik

Napisal/-a izotop Pe jul 14, 2006 12:32 pm

evo, to sem hotel slišat, občutek je včasih kr dobr pokazatelj. nsiem neoben mehanik ali pa poznavalec, samo prbližno pa vem, kako se mora avto peljat in kolk je obrabljen ipd. pr mazdi imam slab občutek glede motorja in to ni to.

izotop
Nov uporabnik

Napisal/-a izotop Pe jul 14, 2006 12:34 pm

aja, za c4 mi je tist prodajalec pr mazdi, kje tudi citroene pordajajo povedal, da od 10tih c4 prpeljeo 6 nazaj na šleperju. vem, da vsak pač hvali to, kar bi rad pordal, vendar sem tudi od ostalih slišal, da citroeni niso ravno pojem za nepokvarljivost.

izotop
Nov uporabnik

Napisal/-a izotop Pe jul 14, 2006 12:47 pm

samo še to, a je normlano,da focusi (dizel) nimajo pokrava motorja, milsim, na tisto plastiko, ki je ponavadi čez dana? sej nič takšnega, mi je pa padlo v oči. verjetno mora bit zadeva bolj odprta zarat raznega hlajenja (turbina ipd), je tudi rekel, da ostali focusi nimajo tega, da naj pogledam.
čist tako, firbec pač..

Uporabniški avatar
tha_man
Uporabnik

Napisal/-a tha_man Pe jul 14, 2006 12:52 pm

Kaj pa vem no, če bi se res tako kvarili bi blo po mojem malo več o tem slišat, ne samo od prodajalca (od njega še najmanj). Tako pa vsi hvalijo da je kvaliteta izdelave in materialov neprimerno boljša kot pri predhodnici Xsari, kar lahko samo potrdim (sem mel C4 na testni vožnji). Tudi doma imamo že dolgo AX-a, pa ni kakih posebnih problemov z njim.

Če bi gledal statistike zanesljivosti, bi od naštetih sigurno vzel Mazdo (ne to o kateri govoriš, tu bi kar zaupal občutku). Ampak osebno sem mnenja da so dandanes vsi avti dobri, a vsi imajo tud napake. Tud Mazdini serviserji ne živijo samo od rednih servisov ;)

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR Pe jul 14, 2006 1:11 pm

Na tvojem mestu bi z Mazdo počakal, ker bo v kratkem prišla prenovljena. Občutno so zboljšali podvozje, aerodinamika je boljša, volan bolj neposreden, notranjost in zunanjost osvežena, ... LED lučke zadaj, ...čez par mesecev bi tut že testno dobil.
Ta testa je pa grda, ker ji barva tut slučajno ne sede. :D

Še članek v Motoreviji: http://www.motorevija.si/l3.asp?L1_ID=37&L2_ID=392
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

izotop
Nov uporabnik

Napisal/-a izotop Pe jul 14, 2006 1:34 pm

ja, vem, malo je bolj očšminakanm nič kaj dosti novega. nova bo spet 5 mio, čakal pa ne bom pol leta, da cena spet pade.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: tomzzi in 6 gostov